AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Pravo Europske unije

Macko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Vrlo dobar 4! Mislim da nije nitko pao jučer, sasvim korektno, nije pretežak i preopširan ispit, možda bi bilo dobro otić na predavanja,bar za izvanredne, jer tamo se napomene sve bitno. A profa pita podosta pitanja,al nisu sva opširna...iako za 2 može svatko položit bez problema ,za svega par dana može to naučit.:proud:Sretno svima...

Tompa

zna li netko koliko košta knjiga Osnove prava EU i dali je ima u skriptarnici?
Mislim da košta 120 kn. Ima je i u skriptarnici u PDF formatu ali se neda isprintat jer je zaštićen - možeš čitati samo ovako, s kompa.

ivana4

Evo i ja sam prošla sad na ovom roku :boldred:
Pitanja:
-načelo supsidijarnosti
-klauzula lojalnosti
-načelo dodjeljenih ovlasti
-posredni (interpretativni) učinak + slučaj (Von Colson & Kamman)
-zašto kažemo da je SSP mješoviti ugovor
-uvjeti za izravan učinak + slučaj (Van Gend en Loos)
-načelo estoppel (slučaj Ratti)
-hipotetski slučaj na foru slučaja Marshall samo što je riječ o tvrtci koja je privatizirana pa je onda tu riječ o horizontalnom odnosu, tu je postavljala par pitanja

...valjda sam sva pitanja napisala, možda sam neka zaboravila, ne sjećam se više :laughing:

SRETNO svima na sljedećim rokovima!! :happy:

DOMAGOOJ

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej ljudi.. jel ima ko od vas kakvu skriptu iz ovog predmeta (ono sve na jednom mjestu)..
i jel dosta naučiti samo ova pitanja s foruma za prolaz.. hvala...

natalija

ej, molim vas , ako se tko vraća na ovu temu tko je već položio, da li je dovoljno proći onu skriptu s pravokutnika što se nalazi u našoj skriptarnici...
jako sam kratka s vremenom, naime u utorak je ispit, a ja sad počela učiti, jel ima uopće nade za to...

molim vas, netko, što bi trebalo reći na pitanje UVJETI ODGOVORNOSTI DRŽAVE ZA ŠTETU? Hvala...

honey1706

kako je bilo na EU i po kojoj literaturi ste ucili ?? naime, za rok u 7 mje treba uciti po knjizi izdanje 2011 (lipanj)-Osnove prava EU !!!

Sonia

Gdje je navedena ta nova literatura? Tražila sam na stranici od faksa i pravu, ali nigdje ne piše :confused:

natalija

ja sam učila samo po onome što je u našoj skriptarnici i proošla jučer, a za 7.mj. ne znam dal treba po nečem drugom učit.
cura koja je bila sa mnom je pala jer nije znala kakva treba biti norma(jasna, bezuvjetna , precizna) i pravni monizam i dualizam. Onda je mene to pitala, pa još SSP , slučaj Frankovich, Defrene i Walrave i Koch. osim toga i izravni učinak direktiva i uredbi pa sve o tome, kad vertikalni itd. Uglavnom, nije težak ispit, za prolaz su bitne te osnove, a profesorica je iznimno ugodna i susretljiva. čak me samu u kabinetu ostavila da razmislim o slučajevima, ali sam se bojala uzeti skriptu i pogledati, a mogla sam, al eto...dobro je ipak ispalo.
Bez straha za ovaj ispit!

honey1706

Gdje je navedena ta nova literatura? Tražila sam na stranici od faksa i pravu, ali nigdje ne piše :confused:
pa ne pise nidje, ali moja je frendica zvala profesoricu, i rekla je da se uci po toj novoj knjizi, ili staroj ali da si nadopunis s izmjenama iz Lisabonskog ugovora...tak da:sad:

ineska

pa ne pise nidje, ali moja je frendica zvala profesoricu, i rekla je da se uci po toj novoj knjizi, ili staroj ali da si nadopunis s izmjenama iz Lisabonskog ugovora...tak da:sad:
nemrem vjerovat:angry:, pa kak ćemo znat ak nigdje ne piše? jel to 100% sigurno?

honey1706

nemrem vjerovat:angry:, pa kak ćemo znat ak nigdje ne piše? jel to 100% sigurno?
gledaj..ja samo prenosim ono sto je prof. rekla mojoj frendici kad ju je nazvala prosli tjedan...a vjerujem svojoj frendici, jer smo mi isle kupit tu knjigu..u nasoj kopiraoni ju imas (ali je malo drugacija od ove najnovije)...u kopiraonici imas to s Lisabonskim ugovorom, ali nema lekcija " Primjena prava EU u pravnom poretku RH "...isto se moze desiti da je prof. njoj to onako rekla..uglavnom ne zelim plasiti...samo sam prenijela ono sto je njoj rekla...da ne bi bilo suprise "pa kolege ja to pitam "...svatko ce za sebe odlucit..ucit po novoj ili ne..znaci razlikuju se prva lekcija i ta zadnja za RH...a to je nekih 50-60-tak stranica vise

Andrej21

Andrej21: Pregled postova
Hvala ti comrad zaboravio sam još jedno pitanje,ali posljednje nadam se da se nećete ljutiti.
Ovako zanima me kome idu ti novci koje mi šaljemo???I zašto trebaju.

NINEK supermoderator kaže- idu na račun koji je otvoren posebno za forum i isključivo lova s njega ide za potrebe foruma.

plaćamo server, domenu, administrativne troškove..forum je bez dosadnih reklama koje vas napadaju kad se ulogirate i probate post stavit u temu, pa je iz tog razloga sve isključivo na dobroj volji forumaša jer cijenu od 2000 kuna +/- je teško uplatit iz jednog džepa, pogotovo kad je to za širu zajednicu.
da svatko od aktivnih forumaša uplati 5 kuna imali bi za sve, a nikog ne bi zabolile te kune, znam da je teško u ovoj situaciji di nitko nema, al zar nije sramota da 10 ljudi uplati a tisuće ih se koristi forumom.

moramo vas molit ovak javno, i možda to zvuči lihvarski i jadno, al zamislite jedan ispitni rok bez informacija na forumu? da ne možete pogledat ispitna pitanja, da ne možete saznat kod koga ste bez da idete na fax, vidjet rezultate, razmijenit iskustva ili skinut skriptu.
mislim da to vrijedi 10, 20, 30 kuna, koliko tko može, a nama znači jako puno.
Andrej21- Ja ću dati 50 kuna a za 20 dana opet 50 kuna.
Drustveno veleucililste Zagreb - Studentski e-Magazin DVZ-a - www.drustveno-veleuciliste.net

nea

evo, položeno!! :laughing: bilo nas je 6, sve smo prošle, profesorica je odlična, veoma ugodan ispit, pomaže, daje vremena i trudi se da nas navede na pravi put. (htjela sam odustati, al sad mi je drago što nisam :happy: ). A pitanja? Standard, pita sve i svašta, od slučajeva do institucija. sretno svima na idućim rokovima!

jewel6

evo, položeno!! :laughing: bilo nas je 6, sve smo prošle, profesorica je odlična, veoma ugodan ispit, pomaže, daje vremena i trudi se da nas navede na pravi put. (htjela sam odustati, al sad mi je drago što nisam :happy: ). A pitanja? Standard, pita sve i svašta, od slučajeva do institucija. sretno svima na idućim rokovima!
daj mi samo reci iz cega si ucila, dal po toj nekoj novoj literaturi il onoj "staroj"?

nea

daj mi samo reci iz cega si ucila, dal po toj nekoj novoj literaturi il onoj "staroj"?
pa po staroj, onoj iz skiptarnice, ali naravno Lisabonski ugovor po novome, a i institucije sam pogledala na onoj stranici entereurope.hr pa sam usklađivala podatke jer se stalno nešto mijenja, a i google je bio od velike pomoći :laughing:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks