AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Prekid studiranja, zamrzavanje godine, pauziranje, nastavak nakon prekida/pauze

Tinchy

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Dragi forumaši, studirala sam porezno pravo kao redovni student i ispisala se s fakulteta. Željela bih se vratiti i dovršiti to kao izvanredni student.

Zna li itko bilokakve informacije o tome?
Vjerujem da bi trebalo biti moguće, na jesen kad su upisi, ali ako postoji kakva caka bilo bi super kad biste me upozorili :bored:

hedviga

ako si dobila ispisnicu, mislim da nastavak nije moguć, osim ponovno na prijemni
ako samo nisi regulirala status, tj.uplatila školarinu, onda obnoviš godinu i studiraš tamo gdje si stala
neka me netko ispravi ako griješim

Ninek

Hedy je u pravu, as usually..
ak si se ispisala, moraš se ponovo upisat regularnim putem, a mislim da ti ove godine ne gine državna matura..
ak si napustila faks unutar 10 godina, bez da si povukla svoje papire onda se samo pojaviš,zamoliš broj žiro računa, uplatiš školarinu i praviš se da imaš opet 18 :laughing:
s tim da ako si napravila ovo drugo ne možeš se više vratit na redovne..

nek sad mene netko ispravi ak sam u krivu,al mislim da je to to..

Tinchy

Više se ne mogu sjetiti koju sam točno od zaposlenica bila pitala prije ispisa dal mogu nastaviti, ali sjećam se jasnog odgovora da se MOŽE nastaviti... inače se ni ne bih ispisala!
Očito moram otić tamo i pitat...

hedviga

Više se ne mogu sjetiti koju sam točno od zaposlenica bila pitala prije ispisa dal mogu nastaviti, ali sjećam se jasnog odgovora da se MOŽE nastaviti... inače se ni ne bih ispisala!
Očito moram otić tamo i pitat...
prestati studirati si mogla i tako da jednostavno ne reguliraš status (ne platiš školarinu) i vjeruj nitko te ne bi vukao za rukav da je platiš
čemu onda ispisnica?
ona mora nešto značiti

zašto bi netko u referadi uopće trebao znati da tebe neko vrijeme neće biti, tj.da nećeš studirati
pa to nikog od njih nije briga
jednako kao hoćeš li se upisati u višu godinu; ak stekneš uvjete i platiš tu višu godinu, to ima za posljedicu samo da ti je dopušteno polagati ispite, a to studiraš li ti ili ne zapravo, fakultet nije briga
tak da izdavanje ispisnice može biti bitno utoliko da je to fakultetu sigurna garancija da se ti tamo više nećeš pojavljivati, da te brišu iz evidencija, sistema
ISPISALA SI SE, ne s prve godine, nego s fakulteta
znači, moraš se PONOVNO UPISATI, ne na prvu godinu, nego NA FAKULTET
tom si ispisnicom po meni poništavaš učinak svega položenog, ne znam..

neka me netko tko ima točnu informaciju ispravi

tomi555

mislim da nema veze dal se ispisala ispisnicom ili jednostavno nije upisala godinu kad je trebala; efekt je isti i time prestaje status studenta.

Isto tako mislim da ne bi trebalo biti nemoguće, i najbolje je da pita u referadi dal se može/ne može, priznaju/ne priznaju ispite itd.
IIRC ima neke razlike dal je prošlo 5 godina od ispisa ili ne. Al najbolje da odeš u referadu i pitaš i onda nam javiš tu :wink5:

Ninek

mislim da nema veze dal se ispisala ispisnicom ili jednostavno nije upisala godinu kad je trebala; efekt je isti i time prestaje status studenta.
ima veze i to velike..kao što Hedviga kaže, kad uzmeš ispisnicu pristaješ na ispisivanje s faxa, a kad ne platiš godinu, ostaješ na faxu samo ne produžuješ status.

tomi555

pa neprodužavanje upisa je konkludentna radnja ispisivanja; uostalom pogledajmo što kaže Pravilnik o studiju pravnog fakulteta

Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija, s danom izdavanja ispisnice,
3. kad ne upiše sljedeću ili istu akademsku godinu,
itd...

dakle ako ćemo striktno nema razlike u posljedici, e sada praksa naravno može varirati, zato sam i rekao da je najbolje pitati u referadi.

Ninek

Pravilnik o studiju pravnog fakulteta laže:crazy:
ili se samo primjenjuje na pravu a ne na upravi:shocked:

ukoliko izvanredni student ne produži godinu, tj. ne plati..status mu ide u "mirovanje", odnosno, ukoliko odluči nastavit studirat nekad unutar 10 godina, samo se opet pojavi na upisima i plati, pa nastavi tamo di je stao..

ukoliko ti govoriš o redovnim studentima, i to je moguće, izgubit status redovnog, prebacit se na izvanredne, platit, pa odlučit ne dolazit i ne plaćat više..pa opet doć nekad kad ti se sprdne, pa nastavit.

eto, zdravo seljački, al je tako..
i da, uvijek za sve info najbolje pitat u referadi, al tu smo da samo malo uputimo u situaciju:laughing:

hedviga

pa neprodužavanje upisa je konkludentna radnja ispisivanja; uostalom pogledajmo što kaže Pravilnik o studiju pravnog fakulteta

Status studenta prestaje:
1. završetkom studija,
2. ispisom sa studija, s danom izdavanja ispisnice,
3. kad ne upiše sljedeću ili istu akademsku godinu,
itd...

dakle ako ćemo striktno nema razlike u posljedici, e sada praksa naravno može varirati, zato sam i rekao da je najbolje pitati u referadi.
prema ovome što stoji u pravilniku ja zaključujem
prestanak statusa studenta nastupa u ova 3 slučaja, ali posljedice (u smislu obnove statusa studenta) ne mogu isčitati, jedino ako su negdje u daljnjim člancima razrađene
jedina zajednička posljedica je da prestankom statusa studenta prestaju studentska prava i obveze
no, ne kaže se kako obnoviti taj status i da li je on u slučajevima 2. i 3. moguć, tj.radi li se razlika među njima

još uvijek vjerujem da postojanje ispisnice nešto znači

tomi555

Nije ništa razrađeno, i ne bi se trebalo raditi kako ti kažeš o obnovi upisa, jer to radimo svake godine, nego o ponovnom upisu. Piše samo da se status studenta stječe upisom na fakultet i da se prekinuti studij može nastaviti unutar 2 godine. Naravno, ne piše što smatraju pod prekinutim studijem. A ovo da se student nakog 10 godina neupisivanja vraća na fakultet i samo produžava upis mi je SF i definitvno nije u duhu pravilnika :laughing:. Znači po tebi tražim ispisnicu i sutra se predomislim i ne mogu ništa, ali ne obnavljam upis 10 godina i 11. godinu se vraćam na faks lol. ALI ja ti vjerujem, samo sam pokušavao tumačiti pravilnik kako bi trebalo, tj. kako nas školuju. I sam sam rekao u prvom postu da praksa može biti nešto sasvim stoto. Vjerujem da su vaša iskustva temeljena na konkretnim slučajevima. Mada joj možda nebi škodilo da od svih ovih postova izdvoji argumente koji joj idu u prilog.
Nisam iznenađen što je PRAVNI :laughing: fakultet uspio donijeti neodrečen pravilnik koji se egzotično primjenjuje. Zato najbolje pitat u referadi, ako ti prva teta kaže ne, onda odi prodekanu možda te on upiše :laughing:

Ninek

Apsolutno je SF..
i to da izvanredni student jednom kad upiše može studirat 100 godina, ukoliko plati svake 2 godine školarinu..

hebiga, mislim da se 80 posto nijednog pravilnika ne primjenjuje, ili se nađe učinkovit način da ga se legalno zaobiđe..

tak je kak je..
:confused2:

anny

imam pitanje...naravno...upisala sam izvanredno prije 2 godine parcijalu 2. godine i još ispit iz 1. godine, ali ih zbog posla nisam uspjela riješti...sad imam vremena jer mi je posao u zagrebu i stanujem tu i imam vremena učiti, htjela bi nastaviti studirati ali ne vjerujem da ću riješiti ispite do upisa...što mogu napraviti? trebam platiti nastavak ili više nemam pravo studirati?

Ninek

platiš kolko ti kažu u referadi i nastaviš dalje di si stala..
izvanredni imaju pravo studirat dok god su voljni plaćat.

Tinchy

Ništa, pitat ću ja u referadi sljedeći tjedan, pa vam javim tko je pobjedio u raspravi XD
Inače, netko je gore pitao iz kojeg razloga sam se ispisivala kad se ''ne može vratiti natrag'' il nešto sličnog... E pa morala sam se, nisam mogla birati, jer sam na upis na drugi faks morala donijet originalne dokumente i potvrdu o ISPISU.

Ninek

Re: "Zamrzavanje" godine

Ej draga Ninek, možeš mi objasnit nešto?
ja sam upisala ovaj fax 2008. god, nisam dala nijedan ispit, sad neke ocjene planiram prepisati jer sam neke predmete na pravu položila...budući da mi ove godine istječe 2 god kako ja sada trebam? izvanredni sam...
ne mogu sada davati ispite na ovom faxu jer sam na drugom 4.god i trebam se usmjeriti na taj da završim pa bi onda počela sa upravnim...
moraš platit 3300 kuna godinu i onda opet imaš pravo dvije godine studirat..

s tim da ako ne planiraš ostat aktivna na ovom faxu, dok ne završiš ovaj drugi, onda samo ne platiš..i status će ti otić u mirovanje dok ne odlučiš uplatit školarinu

Ninek

ne planiram biti aktivna sve dok ne završim ovaj fax na kojem sam redovni...
dakle ako sam dobro skužila, ne trebam uplaćivati školarinu sve dok ne odlučim postati aktivna i odlučim polagati ispite? ;)
točno..znači sad u 9 mjesecu kad ti isteknu te dvije godine, samo ne platiš školarinu..
i onda kad riješiš ovaj drugi fax, dođeš na upise, platiš školarinu i nastaviš di si stala

mani

Bok ljudi!
Molim Vas da mi pomognete informacijom.
Naime,izvanredna sam studentica,položila sam sve ispite i prijavila diplomski prije skoro 2 mjeseca. Trudna sam i nekako mi se čini da nema šanse da napišem diplomski na vrijeme (čeka me vjenčanje u 9.mj.). Jel postoji šansa da mi se produži rok (rečeno mi je da do kraja 9.mj moram diplomirati)?
Hvala!

Ivy

Admin

vjerovatno postoji ali nazalost morati ces se obratiti referadi
jer nisam sigurna za detalje

cestitam na bebi, vjencanju i sreci :D

mani

vjerovatno postoji ali nazalost morati ces se obratiti referadi
jer nisam sigurna za detalje

cestitam na bebi, vjencanju i sreci :D
Hvala ti Ivy!:happy:

Nadam se da ću ih uspjeti dobiti sljedeći tjedan telefonski-pokušala sam par puta do sada bez uspjeha...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks