AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrav, jel mi može netko reći koji je princip ispitivanja? Unaprijed hvala
izvlače se tri kartice na kojoj je svako po jedno pitanje, e sad ovisi kod koga dođeš, neki pitaju potpitanja a neki ne, mislim da svi pitaju još pitanja uz ta koja izvučeš, a kod Vukorepe, bar mene nije pitala ništa osim toga kaj sam izvukla ;) sretno :)

goa

izvlače se tri kartice na kojoj je svako po jedno pitanje, e sad ovisi kod koga dođeš, neki pitaju potpitanja a neki ne, mislim da svi pitaju još pitanja uz ta koja izvučeš, a kod Vukorepe, bar mene nije pitala ništa osim toga kaj sam izvukla ;) sretno :)
Hvala puno na odgovoru. Baš pokušavam naučiti za ispit, al neke stvari jednostavno neidu:) da li znaš jel pitaju Europsko radničko vijeće?

martina_sk

Administrator
E hvala puno! Jel ima još što što bih mogla preskočiti :)?
u glavna tri zakona bolje ne (zor, zakon o obveznom i zakon o mirovinskom), ali ove sporedne možeš učiti prema pitanjima s foruma, pa čak i iz skripte od sanjek.

goa

Hvala na odgovoru! Ma dosadne su mi Udruge i to europsko upravno vijeće. Zapravo ono od prestanka ugovora o radu... Al ništa, moram zagrijati stolicu :)

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi moji zašto nije komisija sve u isti dan? Dvoje ljudi je kod Gregurev u ponedjeljak, jedna osoba je u utorak kod Vukorepe.

miss_M

I mene zanima tko ispituje stari program, ako netko ide do faksa, pliz nek vidi na oglasnoj pa napiše.

suzyc

Komisija za stari program u ponedjeljak 15.4. u 14 sati, prof. I. Grgurev, TMT 14, soba 44/II kat.
Stari program - utorak 16.4. u 10,30 sati, prof. I. Vukorepa, G 10.

Mani10

Pozdrav svima, evo sad sam bila na stranici Zakoni i pročišćeni tekstovi i skroz se pogubila, uglavnom da li printam one zakone koji su datumom najsvježiji? Vidim po postovima da skripta od sanjek nije dovoljna, znači nema šanse da učim po njoj? Ubit će me taj ispit!

goa

Kakav je prof. Gotovac na ispitima? Vidim da sam kod njega :-(

Pozdrav svima, evo sad sam bila na stranici Zakoni i pročišćeni tekstovi i skroz se pogubila, uglavnom da li printam one zakone koji su datumom najsvježiji? Vidim po postovima da skripta od sanjek nije dovoljna, znači nema šanse da učim po njoj? Ubit će me taj ispit!
Najbolje ti je printati tekstove od prof Vukorepe sa stranice Veleucilista, njeni su ti svi pročišćeni

martina_sk

Administrator
da, najnovije skini. skripta od sanjek je dobra samo za sporedne, manje bitne zakone. a i to treba provjeriti da se nije što izmijenilo. te manje bitne zakone možeš učiti po pitanjima s foruma, a ostale sve.

Eriatarka

Ekipica, izvinite što gnjavim, ali znate li možda ovo moje pitanje za komisiju koja nije isti dan? Znači dvoje je kod Gregurev, jedna kod Vukorepe. Znam da je ovo glupo pitanje, ali znači li to da će na komisiji ispitivati samo taj profesor kod kojeg je stavljen student? Ili će se svi troje pojavit bez obzira.

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ekipica, izvinite što gnjavim, ali znate li možda ovo moje pitanje za komisiju koja nije isti dan? Znači dvoje je kod Gregurev, jedna kod Vukorepe. Znam da je ovo glupo pitanje, ali znači li to da će na komisiji ispitivati samo taj profesor kod kojeg je stavljen student? Ili će se svi troje pojavit bez obzira.
Ne čitate dobro;

Komisijski ispiti će se održati u ponedjeljak 15.04.2013. u 14.00 sati na Trgu maršala Tita 14, kabinet 44/II

Vjerojatno će svo troje profesora biti tada u komisiji.

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jako puno pita, po nekoliko pitanja iz svakog zakona i jako je storg. malo tko se s njim usrećio.
evo ja se mogu pohvaliti da sam imala sreće kod njega. nije on tako strog kako kažu. pita tako reć osnove-barem je mene tada pitao. ali pita iz svakoga zakona nešto,ali ništa komplicirano. ne sjećam se točno što me pitao jer je to bilo prije godinu i pol dana ali nemojte se bojati,ako ste naučili proći ćete.

Eriatarka

Pozdrav! Da li netko zna mozda razliku između mirovinskog staza i staza osiguranja? Hvala!
Mirovinski staž je razdoblje na temelju kojeg se ostvaruju prava iz mirovinskog osiguranja i to prava provedena u osiguranju, provedeno u osiguranju prema propisima o mirovinskom osiguranju vojnih osiguranika, dokupljenog staža, pridodanog staža, provedeno u Domovinskom ratu prema posebnim propisima, provedeno u zaposlenju na katoličko-bogoslovnim učilištima u razdoblju od 29. siječnja 1952. do 23. srpnja 1990 i navršeno do 31. prosinca 1998. koje se, prema zakonskim propisima koji su se primjenjivali do toga dana, računalo u mirovinski staž kao staž osiguranja, staž osiguranja s povećanim trajanjem i posebni staž.
(Moraš nabrojati dakle ovo spomenuto, odvojeno zarezom)
Staž osiguranja je razdoblje koje je osiguranik proveo nakon navršene 15. godine života u obveznom mirovinskom osiguranju i produženom osiguranju.
(Tu se podrazumijeva puno radno vrijeme, no imaš iznimke naravno kada se podrazumijeva i skraćeno radnmo vrijeme - to su neka roditeljska prava) i slično.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks