AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

nedzla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi jel mi neko moze odgovoriti na dva pitanja molim vas..??.. disciplinska odgovornost drzavnih sluzbenika i sta ako poslodavac ne dozvoljava radniku da koristi godisnji odmor??

kruska

Ako poslodavac ne dozvoli radniku koristenje godisnjeg poslodavac koji je pravna osoba ce se kazniti novcanom kaznom od 31000-60000 kn a kojibje fizicka osoba i odgovorna osoba pravne osobe od 4000-6000 kn
Disciplinska odgovornost- zakonsko uredenje disci.odg ugleda se na kaznebo pravo vise nego na radno ostatk zakon o drzavnim sluzbenicima cl.97

bojana_kc

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako je bilo danas na ispitu kod prof Grgurev?? Jel idu to rotacije, znate li možda kod koga bih otprilike bio prvi dio abecede za sljedeći rok??

ivanicah

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav,

Dns sam bila na ispitu kod Gotovca. Profesor je super, ugodan ispitivač, uopće nije tako strašan kako ga se opisuje.
Izvukla sam karticu, teret dokazivanja u radnim sporovima i druge osobe osigurane u zdravstvenom osiguranju.
Počela sam pričati o teretu dokazivanja, prekinuo me je i postavio pitanje: puno i nepuno radno vrijeme, tko je invalid rada, osobna imovina, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite, tko ima pravo na novčane naknade, pravo na naknadu za pogrebne troškove.

Sretno svima s ovim predmetom, a ja sam ga se napokon riješila :)

tarja30

Pozdrav,

Dns sam bila na ispitu kod Gotovca. Profesor je super, ugodan ispitivač, uopće nije tako strašan kako ga se opisuje.
Izvukla sam karticu, teret dokazivanja u radnim sporovima i druge osobe osigurane u zdravstvenom osiguranju.
Počela sam pričati o teretu dokazivanja, prekinuo me je i postavio pitanje: puno i nepuno radno vrijeme, tko je invalid rada, osobna imovina, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite, tko ima pravo na novčane naknade, pravo na naknadu za pogrebne troškove.

Možeš mi samo reći po čemu si učila? Jesi baš po zakonima ili možda iz koje skripte?

almah

Pozdrav,

jel mi mozes rec kaj si rekla kod sudjelovanj u troskovima zdr.zastite?jel moramo znati sve one postotke ili? i dali kod njega bas moras znat na svako pitanje odg. ili pusti makar nesto neznas?

bojana_kc

Može li netko napisati kako je bilo danas na ispitu kod prof Vukorepe? Da li samo ta tri pitanja pita ili još neka?

Damir_88

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Moja pitanja danas kod prof.Vukorepe : Naknada plaće za vrijeme nezaposlenosti, regresna odgovornost radnika za štetu uzrokovanu trećoj osobi, državno i profesionalno pravo.
Postavlja još nekoliko podpitanja,ali vezano za zakon iz kojeg je izvučena kartica.
Profa je korektna zaista, daje vremena za razmisliti.Ako znate bar 3-4 rečenice samostalno reći o izvučenom pitanju, ne postavlja onda previše podpitanja.Dvojčica u indexu :D Sretno svima na daljnjim rokovima!

Jedna napomena, iz Ravnićeve knjige dio o socijalnim sustavima pita pravnike samo..tako da kod ove prof.to nije potrebno za učiti.

jelka21

molim vas, nek mi netko objasni razliku između mirovinskog staža i staža osiguranja? i postupak kod spolnog uznemiravanja? hvala :)

monalisa

Mislim da samo nadareni mogu ovaj predmet poloziti uceci mjesec i pol i svaka im cast na tome. I oni koji imaju srece pa ih potrefe pitanja koja znaju. Gradivo je preopsezno da bi sva literatura od 7 zakona i 3 knjige sjela u kratkom vremenu. Ima studenata koje ovaj predmet muci po godinu dana. Po mom misljenju ovaj predmet je najtezi na faksu. No to je sve individualno. Netko teze pamti zakone a nekome lakse sjedaju. Sretno svima na rokovima.

bojana_kc

Prije dok sam odgovarala kod prof Vukorepe, bilo je pitanje prosječni vrijednosni bodovi. Pa sam govorila da se za razdoblja mir.staža navršenog do 31.prosinca 1969. uzimaju pros. vrij. bodovi. Također da se uzimaju i nakon 1.1.1970. u razdobljima u kojima nije ostvarena plaća. Tada je prof pitala a što je ostvareno ako nije osvarena plaća? Zna li netko odgovor?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks