AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

RENI

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
bila danas na radnom kod Grgurev, prošla, pitanja:
- mirovinski staž
- kolektivni višak radnika
- sloboda rada
- oblici mirovinskog osiguranja
- štrajk, sve o njemu, tko ga potiče, zašto, koje radnje treba poduzeti
- uvjeti umrlog osiguranika za obiteljsku mirovinu članova obitelji

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Državna služba prestaje na 4 načina. Otkazom,istekom roka,sporazumom i po sili zakona. I to je to. To nisu posebnosti,nego pravila.

Ina18

dakle dns je bila komisija, pitanja su: starosna i prijevremena starosna mirovina, povlasteni uvjeti za zenu u prijelaznom razdoblju- sve o tome ; rodiljni i roditeljski dopust - sve o tome, tko , koliko ,kada , od kad do kad.. povezati sa zakonom o radu sto se tice zabrane otkaza ; pretpostavke za prijam u drzavnu sluzbu - sve , drzavna sluzba na odredeno - sve o tome, nacin simuliranja ranijeg / kasnijeg odlaska u mirovinu .. sretno svima s ovim predmetom ! :)

studentca

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal mi mozes reci odg na pitanja povlasteni uvjeti za zenu u prijelaznom razdoblju i nacin simuliranja ranijeg/kasnije odlaska u mirovinu

Vugra

bila danas na radnom kod Grgurev, prošla, pitanja:
- mirovinski staž
- kolektivni višak radnika
- sloboda rada
- oblici mirovinskog osiguranja
- štrajk, sve o njemu, tko ga potiče, zašto, koje radnje treba poduzeti
- uvjeti umrlog osiguranika za obiteljsku mirovinu članova obitelji
Također pitanja:
- najniža mirovina
- ustavna načela kao izvori radnog prava
- pravo povratka na prethodne ili odgovarajuće poslove
- rodiljni i roditeljski dopust

Ina18

dal mi mozes reci odg na pitanja povlasteni uvjeti za zenu u prijelaznom razdoblju i nacin simuliranja ranijeg/kasnije odlaska u mirovinu
sto se tice povlastenih uvjeta za zene u prijelaznom razdoblju to pise sve lijepo na prezentacijama, ja sam sebi to rukom na zakon nadopisala , isto tako i za prijevremenu starosnu .. evo ti link gdje se nalaze te prezentacije: PPT prezentacije i ostali materijali - Radno i socijalno pravo , isto tako i ovo drugo dakle odnosi se na polazni faktor koji sluzi kao stimulacija kasnijeg odlaska odlaska u mirovinu , to ti je ono kada se smanjuje i za koliko , te kada se povecava i za koliko, to sve pise u zakonu i prezentacijama

studentca

sto se tice povlastenih uvjeta za zene u prijelaznom razdoblju to pise sve lijepo na prezentacijama, ja sam sebi to rukom na zakon nadopisala , isto tako i za prijevremenu starosnu .. evo ti link gdje se nalaze te prezentacije: PPT prezentacije i ostali materijali - Radno i socijalno pravo , isto tako i ovo drugo dakle odnosi se na polazni faktor koji sluzi kao stimulacija kasnijeg odlaska odlaska u mirovinu , to ti je ono kada se smanjuje i za koliko , te kada se povecava i za koliko, to sve pise u zakonu i prezentacijama
hvala, pogledat cu prezentaciju

babaroga

Evo moji dojmovi kod Gotovca danas,profesor je za 10+ položila sam a sama sebe nebi pustila, tako da prof nije ni upola strašan kako slovi na ovom forumu :) bila sam unutra 20 min iako nije djelovalo tako dugo, pitanja s kartica obveza mirenja i ozljeda na radu prema ZOMO , još me pitao vezano za tu ozljedu na radu koja je razlika kod uvjeta za prof reh kod onih kod kojih je došlo do ozljede na radu i kod onih kod kojih nije, zatim iz mirovinskog još starosna i prejevremena starosna mirovina, kod ovog pitanja mirenja dotakli smo se postupka za pokretanja štrajka i štrajka solidarnosti, zatim postupak prijema u državnu službu, rada na određeno vrijeme državnih službenika, segregacija, probni rad iz ZORa i pravo na putne troškove ZOZO mislim da je to bilo sve, bila je jedna cura koja je slušala ispit pa neka me slobodno ispravi ili nadopuni

Barbara94

jucer pitanja kod prof Vukorepe:bitni sastojci pojedinacnog ugovora,naknada putnih troskova u zomo,naknada za neiskoristeni godisnji odmor i jos sve o prijmu drz sluzbenika u sluzbu. prof je odlicna,jako simpaticna,pomaze, i cetvorka je u indeksu :) moja prica je s ovim gotova,sretno svima! :)

Saraa

Gotovac super mene je pitao 5 min prekidao jedno pitanje nisam znala a ovo me sve prekidao i reko kolegice dajte index. agencija za privremeno zap suodlucivanje rad vijeca sa pisladvcem lista lijekova kada nezaposlena osoba ima pravo na mirovibsko osiguranje invalidska mirovina. to je svem Prof odlican ako vidi da znas ne gnjavi. probajte biti sigurni i razgovjetni bez puno zastajanja i stvarno nema beda.

ethela

Hej,ljudi,može li mi netko dobre volje napisati kada su usmeni iz radnog sljedeći tjedan? Došla bih slušati,da si posložim stvari u glavi,jer mi je stvarno potrebno,biti ću stvarno nezamjetna,pa eto ako mi netko može napisati,bila bih zahvalna :)

Smile

Hej,ljudi,može li mi netko dobre volje napisati kada su usmeni iz radnog sljedeći tjedan? Došla bih slušati,da si posložim stvari u glavi,jer mi je stvarno potrebno,biti ću stvarno nezamjetna,pa eto ako mi netko može napisati,bila bih zahvalna :)
1.7. Gotovac u 16h. Gunduliceva, soba 11

Edvin

Danas bio kod Grgurev..kartice : pravna narav sluzbenickog odnosa, mirovinski staz,uzi i siri smisao radnog prava...podpitanja staz osiguranja, disciplinska odgovornost,primjer za siri smisao za izvanpravna pravila..ugl potpitanja vezana za karticu...odgovori su mi bili dobri ali ne i izvrsni..cak je znala se iscudavat kaj sam to reko ..i tipa nakon manje od 10 min odgovaranja rekla je dal mi je dosta dva....eto

marija3

Pitanja s prošlog roka od prof Gotovca : Zabrana otkaza za vrijeme korištenja prava vezanih uz roditeljstvo,da li trudnici može prestati ugovor o radu,kako?sudski raskid ugovora o radu,zasnivanje radnog odnosa,do kad se mora sklopiti ugovor o radu?što je to stavljanje na raspolaganje u državnoj službi?koliko dugo neto može biti na raspolaganju?disciplinska odgovornost državnih službenika(pred kojim tijelima odgovara),koji su uvjeti da bi neto mogao primati naknadu za vrijeme nezaposlenosti?vrste zdravstvenog osiguranja,koja prava postoje,koje novčane naknade postoje?obvezno mirenje-koliko traje?preduvjeti za zakoniti štrajk,uvjeti za štrajk solidarnosti,koliko dugo može trajati probni rad?državna služba na određeno vrijeme-koliko neto može najduže raditi na određeno vrijeme?temelj za zasnivanje radnog odnosa u državnoj službi?segregacija!!ozljeda na radu i njezino značenje za mirovinsko osiguranje?koja je razlika ako se ozljeda dogodila na radu ili izvan rada za prof. rehabilitaciju-uvjeti,razlika?uvjeti za starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu?sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite!što je pravo na ostvarivanje naknade troškova za prijevoz?prekovremeni rad!puno,nepuno,skraćeno radno vrijeme!razlika između sindikalnog predstavnika i povjerenika!poslovi koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka?broj radnika da bi se osnovao sindikat,udruga poslodavaca!lakše i teše povrede-pred kim se odg?kako može prestati državna služba?osobe osigurane u određenim okolnostima u mirovinskom osiguranju,rizici?usklađivanje mirovine!invalid rada!!obveza suodlučivanja radničkog vijeća sa poslodavcem,što može poslodavac ako ne dobije suglasnost?agencija za zapošljavanje-dva ugovora?to daje otkaz agencijskom radniku?ocjenjivanje državnih službenika,utjecaj na status?prava u mirovinskom osiguranju i njihove posebnosti?uvjeti za invalidsku?liste lijekova!mirovinsko osiguranje zaposlenih osoba!zabrana prijeboja potraživanja poslodavaca,do kad se mora isplatiti plaća,što ako se ne isplati?ugovor o radu na određeno vrijeme,koliko najduže može trajati?kako se može otkazati ugovor o radu na određeno vrijeme,da li se može otkazati? evo nadam se da će pomoć,sretno svima :)

Smile

Pitanja s prošlog roka od prof Gotovca : Zabrana otkaza za vrijeme korištenja prava vezanih uz roditeljstvo,da li trudnici može prestati ugovor o radu,kako?sudski raskid ugovora o radu,zasnivanje radnog odnosa,do kad se mora sklopiti ugovor o radu?što je to stavljanje na raspolaganje u državnoj službi?koliko dugo neto može biti na raspolaganju?disciplinska odgovornost državnih službenika(pred kojim tijelima odgovara),koji su uvjeti da bi neto mogao primati naknadu za vrijeme nezaposlenosti?vrste zdravstvenog osiguranja,koja prava postoje,koje novčane naknade postoje?obvezno mirenje-koliko traje?preduvjeti za zakoniti štrajk,uvjeti za štrajk solidarnosti,koliko dugo može trajati probni rad?državna služba na određeno vrijeme-koliko neto može najduže raditi na određeno vrijeme?temelj za zasnivanje radnog odnosa u državnoj službi?segregacija!!ozljeda na radu i njezino značenje za mirovinsko osiguranje?koja je razlika ako se ozljeda dogodila na radu ili izvan rada za prof. rehabilitaciju-uvjeti,razlika?uvjeti za starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu?sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite!što je pravo na ostvarivanje naknade troškova za prijevoz?prekovremeni rad!puno,nepuno,skraćeno radno vrijeme!razlika između sindikalnog predstavnika i povjerenika!poslovi koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka?broj radnika da bi se osnovao sindikat,udruga poslodavaca!lakše i teše povrede-pred kim se odg?kako može prestati državna služba?osobe osigurane u određenim okolnostima u mirovinskom osiguranju,rizici?usklađivanje mirovine!invalid rada!!obveza suodlučivanja radničkog vijeća sa poslodavcem,što može poslodavac ako ne dobije suglasnost?agencija za zapošljavanje-dva ugovora?to daje otkaz agencijskom radniku?ocjenjivanje državnih službenika,utjecaj na status?prava u mirovinskom osiguranju i njihove posebnosti?uvjeti za invalidsku?liste lijekova!mirovinsko osiguranje zaposlenih osoba!zabrana prijeboja potraživanja poslodavaca,do kad se mora isplatiti plaća,što ako se ne isplati?ugovor o radu na određeno vrijeme,koliko najduže može trajati?kako se može otkazati ugovor o radu na određeno vrijeme,da li se može otkazati? evo nadam se da će pomoć,sretno svima :)
Hvala ti puuuno :)
Koliko sam primijetila jako malo pita iz onih 'manjih zakona'? Ona 4 su mu najvaznija?
I sta treba reci za segregaciju, je li to iz knjige ili?

ana23.01

Može odgovor na ova pitanja:Zabrana otkaza za vrijeme korištenja prava vezanih uz roditeljstvo,da li trudnici može prestati ugovor o radu,kako?obvezno mirenje-koliko traje? disciplinska odgovornost državnih službenika(pred kojim tijelima odgovara)? koja je razlika ako se ozljeda dogodila na radu ili izvan rada za prof. rehabilitaciju-uvjeti,razlika?osnovna mirovina?

Marija92

Pitanja kod Vukorepe danas: Izracun mirovine,podzakonski akti kao izvor radnog prava, otkazni rokovi, od podpitanja polazni faktor, drzavni i profesionalni izvori pravai jos neka vezano uz pitanja s kartice..ugl profesorica je super da vremena da razmislis i pomaze

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks