AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

Maree

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ekipa, gdje na studomatu mogu vidjeti kod kojeg sam profesora? Zasad mi samo pise 20.6. 10:00.
piše ti u kojoj si sobi pa po tome
da da, sad sam se i ja sjetila
Hvala na info :)

pgalosi

zanima me kad su usmeni, htjela bih doc slusat?
[DOUBLEPOST=1497774154,1497774109][/DOUBLEPOST]zanima me kad su usmeni, htjela bih doc slusat?

Lukap

Prosla kod Vukorepe pitanja tijela MORa poljoprivrednici i od kojih su rizika osigurani i sudska zabrana strajka i iskljucenja s rada. Jos par podpitanja iz mirovinskog i ZDSa kao npr osnovna i najniza mirovina izracun kako se primaju drzavni sluzbenici.... prolaznost dobra 4 od 5 cini mi se kod Gotovca pola pola....

Mamanafaxu

Hvala na pitanjima, ja ću sada 7.3 ići na rok, samo jedna stvar mi nije jasna.. Samo dva dana prije bude u studomatu objavljeno u koliko sati je ispit.
Dali ispit po nekoj prijasnjoj praksi bude uvijek u jutro tipa 8-10, jer bi se trebala mijenjati za smjenu..

Irenaa

Prošla kod Gotovca. 4 u indeksu. :) Moj osobni dojam je ovakav. Profesor je ok. Traži znanje. Odgovori se moraju znati na sva pitanja. Ja sam na sva pitanja odgovorila. Eventualno jedno pitanje maksimalno ako se ne zna može se proći. Pita dosta pitanja. Mene oko 10. Neke čak i više. Savjet svima koji će odgovarati kod njega: ZOR obavezno naučiti sve. Pogotovo jako dobro naučiti: ŠTRAJK, ARBITRAŽU, POSLOVE KOJI SE NE SMIJU PREKIDATI ZA VRIJEME ŠTRAJKA. To pita skoro svakoga. Mirovinsko isto tako treba znati. Ne pita knjigu. Barem nije nikoga na ovom roku pitao. ZDS isto tako naučiti jer nakon ZOR-a se odmah prebaci na njega pa potom na MIROVINSKO. Ako se ne zna dobro ZOR, ne pita dalje niti jedan zakon, već slijedi pad . ZOR pa ostalo ako se sve zna iz ZOR-a. slijede pitanja:

1) zaštita života zdravlja i čudoređa
2) sporazum radničkog vijeća sa poslodavcem
3)koji su temelji za štrajk
4)sporovi u kojima je obvezno mirenje
5)rok za okončanje postupka mirenja
6)poslovi koji se ne smiju prekidati za vrijeme štrajka
7)raspolaganje( koja prava imaju službenici iz ukinutog tijela)
8)kako se računa mirovina
9)osnovna mirovina
10)lista lijekova

Sve u svemu može se proći. Prošle smo kolegica i ja. Ostale 3 su pale. Profesor je korektan ,ali traži da se dosta toga zna. Sretno svima dalje i ne zaboravite naučiti ZOR. :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

Irenaa

Što tu treba odgovoriti?
članak 28 ZOR
Obveze poslodavca u zaštiti života, zdravlja i ćudoređa radnika

počinje ovako:
Poslodavac je dužan pribaviti i održavati postrojenja, uređaje, opremu,alate, mjesto rada i pristup mjestu rada...

nije ono za maloljetnike. općenito za radnike.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Helen

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ljudi,da li netko zna kakva je praksa s rokovima?Da li je taj dan kada pise na studomatu ili je dan-dva poslije?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks