AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ok, onda je bilo više stranica, međutim, knjiga nije obuhvaćala cijeli zakon. Znači da je bilo manje gradiva jer je sad u literaturi cijeli ZOR.

Kažem to zato jer knjigu nisam niti takla, a učila sam za prošli rok i to iz zakona (starog jer se po novom ispituje od 01.03.) i imala sam manje gradiva nego netko tko sad na sljedećem roku mora učiti cijeli ZOR (nisam trebala učit štrajkove, sindikate, GSV i sve ono što se od 01.03. mora).
Kad sam ja spremala ispit za rok u sijecnju (na kojem sam i prosla), prosla sam cijeli ZOR jer sam kod svih profesora nasla barem jedno pitanje koje nije bilo iz propisane literature...

lovor

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim te, da li možeš napisati na koju točno skriptu iz skriptarnice misliš (ja nisam našla niti jednu koju su napisale 5 cura) unaprijed zahvaljujem

Macko

Radni odnosi u RH-skripta
bio sam danas u skriptarnici i žena mi se smijala kad sam pitao za tu skriptu,a ni u fotokopiraoni u masaryikovoj (žutoj) nemaju pojma o tome...
ako netko ima tu skriptu molim vas neka pošalje na mail
[email protected]

i ako može mali savjet na što se najviše koncentrirati na koji dio gradiva odnosno zakona?

martlor

bio sam danas u skriptarnici i žena mi se smijala kad sam pitao za tu skriptu,a ni u fotokopiraoni u masaryikovoj (žutoj) nemaju pojma o tome...
ako netko ima tu skriptu molim vas neka pošalje na mail
[email protected]

i ako može mali savjet na što se najviše koncentrirati na koji dio gradiva odnosno zakona?
Mislim da se radi o skripti tu iz skriptarnice. (Otvoriš Skriptarnica, odeš na Upravni odjel pod Radno i socijalno pravo i tamo imaš nekoliko skripti, jedna od njih se zove Radni odnosi u Republici Hrvatskoj).

Adriana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može li mi netko odgovoriti na pitanje

1.kojim se izvorom uređuje preraspodjela radnog vremena?

NINA 2

može li mi netko odgovoriti na pitanje

1.kojim se izvorom uređuje preraspodjela radnog vremena?
Kolektivnim ugovorom,sporazumom RV i poslodavca ili planom kojeg donosi poslodavac uz suglasnost inspektora rada (čl 47 ZR)

stella

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
e dali zna tko odg na pitanje pravni odnos poslodavca i državnog službenika? i odlučivanje o pravim i obvezama drž sl?
to je pitanje postavila grgićka zadnji put...

tiky

e dali zna tko odg na pitanje pravni odnos poslodavca i državnog službenika? i odlučivanje o pravim i obvezama drž sl?
to je pitanje postavila grgićka zadnji put...
na ovo prvo pitanje ne znam kaj treba ici... ali ovo drugo ti je u članku 63. zakona o državnim službenicima... stavak 1.

NINA 2

Da li se nekome da da napiše ono bar desetak pitanja na koji način i kako profesori ispituju,na što možda obratiti pažnju ,koji profesori su stroži koji ne...itd. nama koji prvi put izlazimo bi to puno pomoglo.unaprijed hvala.
Evo recimo dosta pitanja imaš na stranici 30 i 32 ali i na stranicama prije,uglavnom nakon svakog roka kolege koji su slušali ispit ali i oni koji su polagali(prošli-pali) napisali su pitanja koja su imali a također i dojmove sa ispita.
Ako prođeš sve stranice možeš naći i dosta komentara u profesorima.
Na sve moraš obratit pažnju jer je njima sve bitno,tako da moraš proći cijelu literaturu i nikad ne znaš koje će te pitanje zapast.
Kad proučiš sva pitanja znat ćeš otprilike kako tko ispituje

Evo nadam se da sam bar malo pomogla

ivanat

hallo ljudi ako netko ide na konzultacije molim vas prosla sam zakon o radu 10. i ajme meni pitajte da li moramo temeljito učiti evropsko radničko vjece i drustva i zadruge.help zivim na hvaru i nemogu na konzultacuje

lucy

hallo ljudi ako netko ide na konzultacije molim vas prosla sam zakon o radu 10. i ajme meni pitajte da li moramo temeljito učiti evropsko radničko vjece i drustva i zadruge.help zivim na hvaru i nemogu na konzultacuje
Ja sam polagala još po starom, ali je jedna cura na ispitu pitala prof. Grgić treba li učiti dijelove novog zakona koji će tek stupini na snagu kad uđemo u EU. Prof. je rekla da ne vjeruje da će bilo tko baš to pitati. Prof. Grgić očito sigurno neće, a za ostale ne znam.

Tihana I.

Ja sam polagala još po starom, ali je jedna cura na ispitu pitala prof. Grgić treba li učiti dijelove novog zakona koji će tek stupini na snagu kad uđemo u EU. Prof. je rekla da ne vjeruje da će bilo tko baš to pitati. Prof. Grgić očito sigurno neće, a za ostale ne znam.
Taj novi dio je stvarno suhoparan...meni je koma za učit to europsko radničko vijeće itd...da li je tko bio na predavanjima za izvanredne prošli mjesec pa da podijeli s nama informacije?

Leptiric_20

profa je rekla sad na predavanju da što je vezano za europsko ne moramo znat, da ne vjeruje da će netko to pitat!:wink5:

mica

profa je rekla sad na predavanju da što je vezano za europsko ne moramo znat, da ne vjeruje da će netko to pitat!:wink5:
stvarno je gradivo katastrofa ja to niš ne kužim glupost totalna!!dajte mi recite molim vas da li je dovoljno onda učit po novom zakonu o radu bez tog dijela o europskoj uniji ili da učim i po starpom zakonu o radu jer kad se usporede u starom zakonu o radu ima puno više podataka nego u novom,unaprijed zahvaljujem!!!)))

ne, jer više ne vrijedi, zakon o radu novi od 2010. je u igri!!!
ma možeš po skripti učit ali moraš ju uspoređivat sa novim ZOR-om nije se baš sve promjenilo ja učim po onoj šta ih je pet cura napisalo

blabla

stvarno je gradivo katastrofa ja to niš ne kužim glupost totalna!!dajte mi recite molim vas da li je dovoljno onda učit po novom zakonu o radu bez tog dijela o europskoj uniji ili da učim i po starpom zakonu o radu jer kad se usporede u starom zakonu o radu ima puno više podataka nego u novom,unaprijed zahvaljujem!!!)))
pa stari ZOR možeš zaboraviti, naglašeno je jedno 5x da se uči samo NOVI ZOR.

a ono što se tiće EU ne treba znati, već je napomenula da samo naučimo što je to europ.radničko vijeće...

Zvone

može li netko biti toliko dobar,pa izdvojiti što se smatra bitnim u zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama-naučih prava zaposlenih i samozaposlenih roditelja i nekako mi se dalje ne da ,pa što vi mislite?:)

NINA 2

može li netko biti toliko dobar,pa izdvojiti što se smatra bitnim u zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama-naučih prava zaposlenih i samozaposlenih roditelja i nekako mi se dalje ne da ,pa što vi mislite?:)
Bitna su i prava nezaposlenih roditelja,tu su znali pitati o pravima nezaposlene majke

Sanjek

Profesorica je na uvodnom predavanju rekla kako bi bilo dobro za nas da si nabavimo uz obveznu literaturu, članke prof. Potočnjaka jer će nam oni olakšati pojedine stvari. Ima li možda netko te članke da mi pošalje ili zna gdje da ih nabavim.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks