AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

ena!!

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ej ljudi... bila bi jako zahvalna na nekakvoj informaciji o prof. grgurev... prvi put idem i zanima me kak izgleda ispit.. hvala unaprijed

tratincica

zna i netko iz iskustva tko je odgovarao kod prof. Grgurev dali je dosta naučiti ova njena pitaja koja se vrte po forumu?

ena!!

ej ljudi... molila bi ako itko zna odgovor na pitanje disciplinska odgovornost drž.sluzbenika i sto je to AVM??? i jos jedno, zasnivanje radnih odnosa kod namještenika... što s tim??? hvala puno!!!

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
čudno mi je da se nigdje u njezinim pitanjima ne spominje zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, jel to stvarno nikada nije pitala? :confused2:

edit: mislim na prof. grgurev

Sonia

pita rodiljne i roditeljske potpore, našla sam to kao njeno pitanje! jel znaš možda dali pita van tih pitanja sa foruma?
nemam pojma, nisam još bila kod nje :D a sigurno se zalomi i neko drugo pitanje, hrpa ljudi nije na forumu i ne pišu svi koja pitanja su dobili na ispitu, tako da se nemoj u to previše pouzdati :wink5:

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
čudno mi je da se nigdje u njezinim pitanjima ne spominje zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, jel to stvarno nikada nije pitala? :confused2:

edit: mislim na prof. grgurev
dok sam ja bila nije pitala
ispričavam se, ja sam bila kod grgić :)

Sea

ej ljudi... molila bi ako itko zna odgovor na pitanje disciplinska odgovornost drž.sluzbenika i sto je to AVM??? i jos jedno, zasnivanje radnih odnosa kod namještenika... što s tim??? hvala puno!!!
Disciplinska odgovornost državnih službenika - to su ti lake i teške povrede službene dužnosti (nabrojati koje su lake, koje su teške, kome se odgovara za lake a kome za teške povrede, koje su kazne za lake i teške povrede...)

AVM je aktualna vrijednost mirovine - umnožak iz mirovinske formule, točnu definiciju ne znam ali znam da se računa dva puta godišnje i čini umnožak prosječne plaće u RH i prosječne potrošačke košarice

zasnivanje radnih odnosa kod namještenika - mislim da se zasnivaju kao i drž. službenici (nisam siguran, neka me netko ispravi ako griješim)

tratincica

imam par pitanja koja pita prof Grgurev pa ako netko zna odgovore neka napiše!
1. koji je to javni interes kod proširene primjene kolektinog ugovora
2. opravdani razlozi za štrajk
3. kada će se radnik obratiti sudu, posljedice
4. što ako poslodavac radniku ne da da koristi godišnji odmor

HVALA

spoz1

Ljudi jel zna netko:
1. OBLICI ZABRANJENE DISKRIMINACIJE
2.POSREDOVANJE PRI ZAPOŠLJAVANJU-JEL TO AGENCIJA ZA PRIVREMENO ZAŠPŠLJAVANJE?

Hvala

elvie

Ljudi jel zna netko:
1. OBLICI ZABRANJENE DISKRIMINACIJE
2.POSREDOVANJE PRI ZAPOŠLJAVANJU-JEL TO AGENCIJA ZA PRIVREMENO ZAŠPŠLJAVANJE?

Hvala
1. to ti je u zakonu o diskriminaciji odmah napocetku..izravna i neizravna diskriminacija
2.posredovanje pri zaposljavanju je u zakonu o posredovanju koj imas u obveznoj literaturi..provodi ga hrvatski zavod za zaposljavanje itd...

Macko

Molim vas zna li netko zdravo seljački jednostavno objasnit ovu zavrzlamu od OSNOVNE MIROVINE?

Twity

Molim vas zna li netko zdravo seljački jednostavno objasnit ovu zavrzlamu od OSNOVNE MIROVINE?
Kolko sam ja to skužila korisnici osnovne mirovine su osiguranici koji su na dan formiranja 2.stupa(1.1.2002.god) imali 40 ili više godina, ali manje od 50, koji su svojevoljno prešli u 2.stup i osobe koje su nakon primjene 2.stupa(obvezno mir.osig.na temelju individualne kapitalizirane štednje) zasnovale radni odnos ili postale osiguranici a mlađe su od 40 ili starije, a mlađi od 50 godina. Osnovna mirovina određuje se samo za razdoblje mirovinskog staža od 1.1.2002. i dobije se umnoškom 0,25% prosječne bruto plaće svih zaposlenih u RH za svaku godinu staža nakon 1.1.2002. te 25% aktualne vrijednosti mirovine za osobne bodove ostvarene nakon 1.1.2002. Financira se iz 1.stupa.
Nek me neko nadopuno ako sam nekaj izostavila ili krivo shvatila.

hrgolina

osnovna mirovina se isplaćuje za osobe osigurane u 1 i 2 stupu iz 1 stupa. to treba reći obavezno jer je mene to pitala prof.Vukorepa.

Macko

Kolko sam ja to skužila korisnici osnovne mirovine su osiguranici koji su na dan formiranja 2.stupa(1.1.2002.god) imali 40 ili više godina, ali manje od 50, koji su svojevoljno prešli u 2.stup i osobe koje su nakon primjene 2.stupa(obvezno mir.osig.na temelju individualne kapitalizirane štednje) zasnovale radni odnos ili postale osiguranici a mlađe su od 40 ili starije, a mlađi od 50 godina. Osnovna mirovina određuje se samo za razdoblje mirovinskog staža od 1.1.2002. i dobije se umnoškom 0,25% prosječne bruto plaće svih zaposlenih u RH za svaku godinu staža nakon 1.1.2002. te 25% aktualne vrijednosti mirovine za osobne bodove ostvarene nakon 1.1.2002. Financira se iz 1.stupa.
Nek me neko nadopuno ako sam nekaj izostavila ili krivo shvatila.
da li je umnožak 0.25 posto i 25 posto ili je zbroj tih dviju stvari??? razumiješ kaj te pitam...

Twity

da li je umnožak 0.25 posto i 25 posto ili je zbroj tih dviju stvari??? razumiješ kaj te pitam...

Pogriješih u računskoj operaciji.. Osnovna mirovina određuje se kao zbroj dijelova mirovine određenih u visini 25% prosječne bruto plaće i 25% AVM...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks