AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

Sea

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
iz osobnog iskustva možeš pisati što god hoćeš, i moliti čak i nema šanse da te stave po tvojoj želji... kako se zavrti krug, kod tog profesora padneš :(

spoz1

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo neka pitanja kod prof Grgic jucer :
Novcane naknade kod obveznog zdravstvenog osiguranja, Pravo na udruživanje, Zaštita posebnih kategorija radnika, Dužnost vršenja građana u obrani i kako to utjece na radni odnos, Utvrđivanje prava iz obveznog mirovinskog osiguranja, Zabrana prijeboja od poslodavaca i plaće i zaštita place pri prisilnom ustegnucu, Nedopušteni razlozi za otkaz, Diskriminacija, Ozljeda na radu, Prava za vrijeme nezaposlenosti, Udruga radnika tj. poslodavaca, probni rad, otpremnina, roditeljske potpore...

Po mo mišljenju neka su pitanja poprilicno teška, teža nego inace, a što se profe tice, profa je ok, samo što ima neki cudan izraz lica iz kojeg nemreš skužit jel pricas dobro ili ne, i moras znat bas onako kako pise u zakonu...

ivana4

Boooook :cool:

Evo,jučer sam odgovarala kod prof.Grgić i prošla,pa da vam napišem svoja pitanja:
-obvezni sadržaj pisanog ugovora o radu,odnosno ugovora o radu na određeno vrijeme za stalne sezonske poslove (uz to me pitala i godišnji odmor kao podpitanje)
-zabrane diskriminacije i iznimke od zabrane diskriminacije
-vrijednosni bodovi

SRETNO SVIMA NA SLJEDEĆIM ROKOVIMA!! :)

Kiki_p

Prosla sam jučer kod prof. Grgić, bila je jako mala prolaznost, dosle su neke nove kartice, s cudnim pitanjima.
Moja pitanja su bila:
1. Radničko vijeće
2. Vrste zdravstvenog osiguranja (tu sam pričala o zdrastvenoj zastiti, bolnickoj, primarnoj itd...)
3. Prijenos ugovora na novog poslodavca
Podpitanja su bila izavnredni otkaz i novčana naknada.
Prof puno trazi, mislim da nitko nije dobio vise od dva.

Sretno svima!

ana89

može li netko iz iskustva reći da li je lakše položiti ULJP ili radno :/ ?

majolada

ma objavit će sutra vjerojatno,većinu ispita objevljuju u srijedu bar po mojem iskustvu

amelie

može li netko iz iskustva reći da li je lakše položiti ULJP ili radno :/ ?

ja sam uljp položila iz prve sa 20% naučenog, a ostalo pročitano. Dosta je logično i lako se pamti, a i možeš pričati svojim riječima...A radno sam prijavila već 5 puta,a niti jednom nisam usudila izaći..

tratincica

dali mi trebamo učit zakon o zaštiti na radu??? nema ga u literaturi, a ovdje na forumu ima dosta pitanja o tome?

Prčiguz

dali mi trebamo učit zakon o zaštiti na radu??? nema ga u literaturi, a ovdje na forumu ima dosta pitanja o tome?
Ako mislis na Zakon o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu on ulazi u literaturu, članci od 1.-31.

Moze li mi netko rec sto je najbitnije znat za odg kod prof Grgurev tj na sta da se najvise baziram? Zakon o radu i Zakon o mir. osig?

Leptiric_20

gotovac? đizis..mislim da ovaj rok propuštav..od svih ljudi..kud baš on??? :///
e bome o tome ja pričam, u ponedjeljak na socijalnom radu ih je kod njega izašlo oko 20 i NITKO nije prošao, ulazi u takve detalje, mali milijun pitanja, bome ja ostajem kući i čekam dekanski i spas u zadnji čas!!!

Macko

nemam predobre riječi za nju...eto!!! to je najblaže rečeno! na prošlom roku mislim da sma imao čisti prolaz bez rezerve i ona me ruši! mislim da imam dovoljno iskustva sa studiranjem i ispitima da znam kad objektivno trebam proći a kad ne.

mene je i vukorepa rušila na prvom pitanju i smotala me da nisam znao di sam,objektivno i nisam baš dobro spremio,al čujem riječi phvale za nje, a ja baš i nemam takva iskustva...niti s grgurev isto , grgić je ok do sad kolko sam vidio a gotovac kod nejga ćemo vidjet kak će bit...

Sonia

e bome o tome ja pričam, u ponedjeljak na socijalnom radu ih je kod njega izašlo oko 20 i NITKO nije prošao, ulazi u takve detalje, mali milijun pitanja, bome ja ostajem kući i čekam dekanski i spas u zadnji čas!!!
ajme grozno :shocked::shocked::shocked: i ja se nadam dekanskom i čekam taj rok, nema šanse da idem kod njega :mellow:

suzyc

hoće li itko izaći kod Gotovca?? gdje mu je kabinet u gundulićevoj?
Prof. Gotovac ima kabinet u G10, soba 11/I kat.

Jel netko zna tko ispituje na ovom roku stari program, jer naravno za njega nema popisa.

Zločesta

eej ljudi, ja sam iz 1 god i imam pitanje, znam da ovo nije mjesto za ovakva pitanja, ali vi ste 2. god pa vjerojatno znate, zanima me jel za parcijalu 2.god treba položit nauku??i ako sve u roku damo iz parcijale te 2 god jel onda i treću moramo upisati parcijalu, ,?? ako bi mi mogao ko to malo pojasniti, unaprijed puno hvala

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
eej ljudi, ja sam iz 1 god i imam pitanje, znam da ovo nije mjesto za ovakva pitanja, ali vi ste 2. god pa vjerojatno znate, zanima me jel za parcijalu 2.god treba položit nauku??i ako sve u roku damo iz parcijale te 2 god jel onda i treću moramo upisati parcijalu, ,?? ako bi mi mogao ko to malo pojasniti, unaprijed puno hvala
hej koliko sam ja upucena mozes bez problema upisati parcijalu druge (jer je za ostvarenje parcijale bile 2.godine bilo 3. godine potrebno 31 ECTS bod) sto znaci da mozes prenjeti nauku(znaci nije za UVJET parcijale, ali jest za cistu drugu godinu) i jos neki predmet to je ukupno 21 bod (60-21=39 i jos jedan ispit od 7 bodova jer onda ti iznosi 32 boda, a za parcijalu trebas 31)..isto tako sam cula za slucaj da mozes iz parcijale u parcijalu ici...ali iz parcijale druge u cistu trecu nemozes jer nemas 50 bodova polozenih iz druge godine (jer ako preneses nauku ona nosi 14ECTS, a za upis ciste 2. ili pak 3.godine treba 50ECTS)...
ako sam u cemu pogrijesila neka me netko ispravi...nadam se da sam pomogla

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks