AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

uuu

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Da, samo ga trebamo donijet, tako sam i ja shvatila. A sta trebamo napisat na naslovnoj strani, pod ime mentora? Asistenticu Mateu, jel tako?

Patience

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da, ja sam napisala njezino ime (nadam se da bude to ok) i naznačila ime katedre na naslovnici (katedra za upravno pravo).

ana f

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Da li ima netko od seminarista da je predao rad i dobio ocjenu ali nije prijavio seminar na studomatu? Rečeno mi je da ga prijavim na drugom roku, ali gdje da vidim kad će biti sljedeći rok budući na studomatu ne prikazuje rokove kao što prikazuje za ispite...? I jel je seminar uvjet za izaći na ispit?

martina_sk

Administrator
Da li ima netko od seminarista da je predao rad i dobio ocjenu ali nije prijavio seminar na studomatu? Rečeno mi je da ga prijavim na drugom roku, ali gdje da vidim kad će biti sljedeći rok budući na studomatu ne prikazuje rokove kao što prikazuje za ispite...? I jel je seminar uvjet za izaći na ispit?
obično objave na web stranici ili stranici katedre kad je otvoren novi rok prijave seminara, on nije standardan pa ne piše ranije na studomatu. i seminar nije uvjet za polaganje ispita.

GEORGE C

Evo samo da upozorim kolege koji će ubuduće ići na seminar (ako je to nekome od neke važnosti obzirom da ocjena ne ulazi u prosjek..)- ukoliko pišete seminarski rad i izađete na kolokvij, piše vam se ocjena iz kolokvija (npr. seminarski rad =5, kolokvij=2, upisuje se ocjena 2) - ako ne izađete na kolokvij, piše vam se ocjena iz seminarskog rada samo..

Tajanasch

Jel nama koji smo riješili kolokvij taj dio gradiva (ZUS) vrijedi i za usmeni? Ili samo za pismetni, tj. da ne moramo odgovarati na prva dva pitanja?

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Koliko se ja sjecam, na jednom je predavanju rekla da vrijedi i za pismeni i za usmeni...

saga

Pitanja sa današnjeg pismenog (02.02.2015.)

1. Dostava i postupanje sa ispravama kojima raspolažu javnopravna tijela (ZUS)
2. Obnova spora (ZUS)
3. Rješavanje sukoba nadležnosti između tijela zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti (UZUS)
4. Derogacija (Konvencija)
5. Sloboda kretanja i prebivanja u EU (Povelja)
6. Nepovlašteni tužitelji glede pokretanja postupka za ocjenu akata (UFEU)

Ivanka J

KOJA JE ONDA TOCNA LITERATURA ZA OVAJ ISPIT?
Zadnje sta sam ja cula je:
Borković, Upravno pravo, 2002.
Medvedović, članak Novine u pravnom uređenju koncesija, 2013.
+ pravni propisi: Ustav, zakoni ZUP, ZUS,...hrpa ih je

Ako grijesim, molim vas neki link za tocnu literaturu...hvala!

zato sto su u siječnju na predavanjima davali izmjenjenu literaturu...

saga

Pitanja sa današnjeg roka (usmeni - Frane Stanišić)

Ustavna tužba - sve
Europski sud za ljudska prava - koliko sudaca, kako i zašto je nastao, mandat sudaca i sve ostalo
Neizravno pobijanje - tužitelji, protiv čega, zbog čega

Usmeni je traja 10-tak minuta sa masu blic potpitanja

Sanjek

Evo da i ja podijelim dojmove s današnjeg usmenog. Bila sam kod Turudića, imala 16 bodova na pismenom, postavio mi je 2 pitanja: mjesna nadležnost po ZUS-u i izvanredni pravni lijekovi. Kad je vidio da znam me prekinuo i rekao: koloegice dovoljan. Cijela agonija je trajala punih minutu i pol i ja otišla kući pjevajući :)
Odličan ispitivač koji ne cjepidlači nego postavi konkretno pitanje i sve ide ko po traci, bitan mu je pismeni, usmeni je više formalnost i potvrda pismenog.

Latin

pitanja kod Lane: tko može podnijeti zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu suglasnosti zak. s ustavom i drugih propisa s ust.i zakonom; postupak ocjene zakonitosti općeg akta prema zus-u; što upravni sud može učiniti kada usvoji tužbeni zahtjev; ocjenjivanje pretpostavki za vođenje spora; rokovi za podnošenje tužbe upravnom sudu; pravo na pošteno suđenje prema konvenciji. Isto tako sve pohvale za nju jer ne pita dugo, pita konkretno i pravedna je

Kiki_p

Pitanja s usmenog kod asistentice Crnković: koje akte donose institucije EU, žalba prema ZUS-u, ekscepcija nezakonitosti iz Ustavnog zakona. Sretno svima!

hawk

pitanja sa današnjeg pismenog:
1. tijek rasprave prema zus-u
2. objasnite postupanje Visokog upravnog suda po zahtjevu za ocjenu zakonitosti općeg akta
3. koje akte donosi ustavni sud, kojom većinom, koji su sastavni dijelovi tih akata i objasniti svaki taj dio. objasnite da li se sudac ustavnog suda može suzdržati od glasovanja te da li može dati izdvojeno mišljenje
4. objasnite pravnu zaštitu prema povelji
5. objasnite prenošenje nadležnosti na Veliko vijeće u Europskom sudu za ljudska prava
6. ne znam kako je točno išlo, nešto u vezi zahtjeva za postupanje/donošenje akta prije pokretanja postupka pred sudom eu zbog nedonošenja akta

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks