AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

misel40

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
izvaredni seminaristi, da li ste vidjeli raspored izlaganja?
http://www.pravo.unizg.hr/uprp/drus...dmet/sudska_kontrola_uprave?@=6l5m#news_32491

Poštovane kolegice i kolege, napominjemo da za prezentaciju svog seminarskog rada imate maksimalno 20 minuta.

Raspored izlaganja za seminar iz kolegija Sudska kontrola uprave

Ponedjeljak, 20. siječnja 2014.
Mušanović Anica - Sudska kontrola uprave u RH – povijesni pregled razvoja sudske kontrole uprave i novi sustav upravnog sudovanja u RH
Caratan Palarić Ani – Upravni spor u RH
Kunštić Jasna – Upravni spor pune jurisdikcije u hrvatskom pravu
Malinić Martina – Prvostupanjski upravni spor
Čagalj Ana – Sudske odluke u upravnom sporu
Milanović Katarina – Predmet upravnog spora
Grmača Marijana – Ovlasti Ustavnog suda RH
Pavić Madur Anita – Postupak ocjene sukladnosti zakona s Ustavom i propisa s Ustavom i zakonom

Utorak, 21. siječnja 2014.
Josipović Marko – Vijeće Europe
Stančić Maja – Europski sud za ljudska prava
Rajhl Helena – Značaj Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda
Komšo Izabela – Praksa Europskog suda za ljudska prava glede Republike Hrvatske
Jambrešić Marijana – Vijeće EU i EU – osnove europskog sustava zaštite protiv nezakonitog djelovanja uprave
Geić Dražena – Nadzor zakonitosti rada izvršnih i upravnih tijela u EU

evo i popis tko može izaći na kolokvij
http://www.pravo.unizg.hr/uprp/drus...dmet/sudska_kontrola_uprave?@=6l67#news_32491

izgleda da sad baš prate dolaske.

a evo i prezentacija :)
http://www.pravo.unizg.hr/UPRP/drus...uprave/obvezni_predmet/sudska_kontrola_uprave
Iz nekog razloga mi ne otvara linkove no to je manji problem, pogledati ću na stranici...

Kolegice da li se navedeni popis tko može izaći na kolokvij odnosi na redovne ili izvanredne studente, odnosno šta za izvanredene ima kolokvij?
Molim vas pojašnjenje jer nisam mogla bit prisutna na predavanjima.

unaprijed hvala

martina_sk

Administrator
Kolegice da li se navedeni popis tko može izaći na kolokvij odnosi na redovne ili izvanredne studente, odnosno šta za izvanredene ima kolokvij?
Molim vas pojašnjenje jer nisam mogla bit prisutna na predavanjima.
rečeno je na predavanjima da je kolokvij samo za redovne. ne znam da li je netko s popisa izvanredni koji je išao na predavanja. taj link nisam stavila vezano za prvi, tj nije se odnosi na izvanredne studente.

Bleble

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nešto glede toga seminara mi nije jasno.
Ako sam dobro shvatila najbolje bi bilo da svi napišemo 16 strana jer nam se onda u potpunosti prizna seminar.
Čemu onda davati mogućnost da se napiše 8 strana a obveza u potpunosti neće biti priznata?

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nešto glede toga seminara mi nije jasno.
Ako sam dobro shvatila najbolje bi bilo da svi napišemo 16 strana jer nam se onda u potpunosti prizna seminar.
Čemu onda davati mogućnost da se napiše 8 strana a obveza u potpunosti neće biti priznata?
Mislim da nitko nije razumio koja je razlika u predavanju manjeg i opširnijeg seminara.

Mislila sam da moramo zadovoljiti obvezu od dva seminara po godini, odnosno jedan seminar po semestru...

Ovo stupnjevanje ne razumijem.

Silenius

Ja samo ZUS :hm:
Ja isto učim samo ZUS!

Poslala sam mail profesorici Ofak u vezi prezentacija tj. da li i izvanredni trebaju učiti po prezentaciji ili po knjizi Temelji prava Europske zajednice, ali mi nije ništa odgovorila!

Silenius

Dobila sam odgovor od profesorice Ofak koja je napisala: "Prezentacije ne zamjenjuju ispitno gradivo već samo mogu pomoći za pripremu ispita." Iz toga bi se dalo zaključiti da ipak treba učiti stranice 337-485 iz knjige Hartley, Trevor C., Temelji prava Europske zajednice.

Nicole

Ja sam bila, obrađivali smo definiciju upravnog spora, sustave upravnih sudova, vrste upravnog spora, uređenje upravnog spora u RH nakon 2012, ZUS...

Važna informacija jučer rečena se odnosi na seminariste koji moraju odabrati određenu temu (bilo koju vezanu za predmet: npr.upr.spor, sud EU, Sud u Strasbourgu itd.) te danas reći profesoru koju temu su odabrali za seminar. 20. i 21. izlažemo temu koju smo odabrali. Potrebno je napisati 8 str. ako želimo da nam se prizna samo seminarska obveza. Ako želimo da nam se prizna seminar u cijelosti moramo napisati 16 str.(nisam sigurna dali sam ovu informaciju dobro razumjela pa molim kolege koje su bile jučer da me isprave/nadopune)
rekao je 8 str za rješavanje seminarske obveze, a 16 str.za ocjenu iz seminarskog rada to bi se priznalo kao seminarski rad u 1.semestru.bar sam ja tako shvatila..ja sam mu poslala temu mailom.prva koju sam htjela je bila već zauzeta pa mi je predložio drugu..u ponedjeljak i utorak bi to trebali izlagati..

Pronađen Pravilnik o studiranju, konačno:

Članak 8.
Nastavnici obvezatnih predmeta dužni su prije akademske godine objaviti program seminarskog rada iz svojih predmeta.

Članak 9.
(1) U okviru seminara student je dužan izraditi seminarsku radnju koja mora biti pozitivno ocijenjena i/ili položiti kolokvij najkasnije do kraja onog semestra u kojem završava seminarski rad.
(2) Tijekom studijske godine student u okviru upisanih seminara mora imati barem jednu pozitivno ocijenjenu seminarsku radnju, što se upisuje u njegov indeks.
(3) Uspjeh na seminaru ocjenjuje se ocjenom „izvrstan“ (5), „vrlo dobar“ (4), „dobar“ (3), „dovoljan“ (2) i „nedovoljan“ (1).

Zanima me što znači da su nastavnici dužni objaviti program seminarskog rada... Znači li to da moraju objaviti raspoložive teme? Znači li to da moraju nešto drugo? Zna netko?

anci89

da li tko zna jel obavezano učiti Ugovor o funkcioniranju EU? i dali treba cijeli, jer toga je previše =(

Nirvana

ja sam danas pitala Lanu i treba učiti sve što je navedeno na stranici katedre, a prezentacije koje je stavila prate predavanja iz knjige od Hartleya pa kaže da nam to može poslužiti kao mala skripta. Eto tako je meni rekla.

*tamarica*

Ivaana

jel mi trebamo sve propise učiti cijele, znači ustav, zakon o ust.sudu, konvenciju i ostatak??? ili samo ono što se odnosi na nešto.. točnije sud eu, ili kak to ide??? ljudi daj pomognite, to nam je svima u interesu.

schuman

Ne razumijem ove rasprave, svi smo došli do titule prvostupnika ili upravnog pravnika na ovom studiju i sad se svi čude kako se profesori ponašaju, morali smo položiti upravno pravo-opći dio i upravno postupovno pravo kod ovih ispitivača ili još gorih (Šprajc) i tražili su uvijek puno znanja (po meni previše)... Na tribini je Koprić rekao da nema popuštanja na specijalističkom i sad se vidi da će zaj... i više nego na stručnom studiju. Konkretno, tu fantomsku knjigu od T.C. Hartleya je navela kao literaturu još Vasiljevićka 2007. kad sam polagao Pravo EU kod nje.

martina_sk

Administrator
jel mi trebamo sve propise učiti cijele, znači ustav, zakon o ust.sudu, konvenciju i ostatak??? ili samo ono što se odnosi na nešto.. točnije sud eu, ili kak to ide??? ljudi daj pomognite, to nam je svima u interesu.
koliko sam shvatila treba učiti samo ono što je vezano za sudsku kontrolu uprave pa nek si mi sami zaključimo što je to :) detaljnije od toga nitko nije pisao po forumu.
ne slažem se s kolegom schumanom. po meni ova katedra uopće ne traži previše, već su i blagi za razliku od nekih.
a što će točno zahtijevati na ovom kolegiju, pokazat će vrijeme..

http://www.pravo.unizg.hr/veleucili...strucni_studij_javne_uprave?@=6l57#news_31153

Obavijest za prijavu seminara; Sociologija javne uprave, Komparativna javna uprava i Sudska kontrola uprave (redoviti i izvanredni studenti)

Svi studenti obvezni su prijaviti otvoreni rok za prijavu seminara iz slijedećih predmeta;
Sociologija javne uprave (seminar)
Komparativna javna uprava (seminar)
Sudska kontrola uprave (seminar) za izvanredne i redovite studente.

Datum upisa ocjene iz seminara studenti dogovaraju s voditeljem i on se ne mora podudarati s datumom za koji je otvoren rok za seminar na studomatu (27.1.2014.).

Javni menadžment
Rok za prijavu seminara iz Javnog menadžmenta bit će otvoren 3. veljače u 12:00 sati.

također, pitanja iz kolokvija jučer su bila Tuženik, objava presude, odbijanje i obnova spora.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks