AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Sudska kontrola uprave

ana f

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Zna netko kad će biti prijave na studomatu za seminar? Hoće biti kakva obavijest na str katedre da je otvoren rok za prijavu? Prošle godine sam fulala prijavit, ne želim opet XD :-S

Tourniquet

jane doe.
Ne razumijem ovo, sada tjedan dana prije roka nam je profa zadala temu i mi moramo napisati seminar (izvanredni). U mailu nije napisala niti koju literaturu smijemo koristit niti upute za pisanje, koilko treba imati stranica ni ništa. I još je kolokvij u pola 9 ujutro tako da moramo izlaziti s posla. :confused:

Dolla

Miss Gates
Ne razumijem ovo, sada tjedan dana prije roka nam je profa zadala temu i mi moramo napisati seminar (izvanredni). U mailu nije napisala niti koju literaturu smijemo koristit niti upute za pisanje, koilko treba imati stranica ni ništa. I još je kolokvij u pola 9 ujutro tako da moramo izlaziti s posla. :confused:
Prošle godine je (redovnima) bio minimum 10 stranica, naravno moglo se napisati i puno duži seminarski rad pa su neki imali i po 15-20 stranica. A što se uputa za pisanje tiče, najbolje ti se pridržavati uputa za pisanje završnog rada sa treće godine stručnog studija, znači kako si pisala njega tako napiši i ovo; još bolje ako ti je mentor bio netko sa katedre za upravno pravo pa imaš negdje one njihove upute za pisanje rada. Ma najvažnije su ti pravilne fusnote, da ne prisvajaš tuđe ideje i rečenice, a što se literature tiče slobodan ti je izbor, dobro proguglaj temu seminara i sigurno ćeš naći dosta izvora (čini mi se da je od nas prošle godine traženo da ih bude barem pet u popisu literature).

dorach

Zna netko kad će biti prijave na studomatu za seminar? Hoće biti kakva obavijest na str katedre da je otvoren rok za prijavu? Prošle godine sam fulala prijavit, ne želim opet XD :-S
Kolegice, samo javljam da mi je omogućena prijava seminara na studomatu.

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1. Prava i obveze stranaka ZUS
2. Postupanje Visokog upravnog suda po zalbi
3. Postupanje Ustavnog suda po tuzbi prije nego je iskoristen pravni put i objasni odluku kad nad nadlezni sud nije rjesio u roku
4. Prema Protokolu 12 Konvencije objasni opcu zabranu diskriminacije
5. Pravo na pristup dokumentima prema Povelji
6. Objasni sudsku zastitu u slucaju propusta institucija eu da djeluju ( tako nekako je bilo postavljeno a odnosilo se na sutnju uprave )

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pliz, zna li itko odgovor na pitanje zašto se katalog prava iz Konvencije naziva katalogom? :)
mene je pitala prof. Mateja Crnković ( ili kak se već zove ) nešto slično, a pitanje je bilo da joj objasnim katalog prava Konvencije i kako je i zašto nastala Konvencija i Europ. sud za ljudska prava.
Odgovor je da su u vrijeme 2. svj. rata ljudska prava bila jako kršena pa se javila potreba za katalogom ljudskih prava i tako se pristupilo stvaranju Konvencije da bi se prava počela štititi, a zbog toga se i ustanovio i sud. I onda sam joj još morala nabrojiti neka prava koja Konvencija štiti, a to je taj tzv. katalog.
Mene je to pitanje malo zbunilo, a ubiti sam samo trebala početi nabrajati prava iz Konvencije...

marxmaja

Jel se ove knjige mogu naučit prek nečeš bilo čeg drugog osim baš preko knjiga? pa tome nikak kraja

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks