Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ej...jel ti problem napisati iz čega si učila za ovaj ispit? jel ova literatura sa stranice nužna ili postoji nekakav lakši način :/Evo da se ova tema malo podigne iz mrtvih :wink5:
Prošli tjedan je bio ispit, umjesto prof. Marčetić ispitivao je Teo.
Pitanja su bila njegova standardna uz pokoje iznenađenje - upravna reforma Velike Britanije (koji su dokumenti značajni i koje godine su donešeni!!, tko odlučuje o zapošljavanju službenika, upravljanje izvršenjem), centar vlade VB-a, reforme Njemačke i povezati sa lokalnom samoupravom Njem, reforme lokalne samouprave Francuske, koji su oprečni procesi u tranzicijskim zemljama... i kao trik pitanje - lokalna samouprava Velike Britanije.
Ispit je bio ugodan, sve tri smo prošle. Meni jedino nije baš bilo jasno čemu inzistiranje na lok.samoupr. kad za to imamo poseban predmet :confused2: :sad:
prošla sam cijelu temu nedavno i nema nikakve skripte tako da treba učiti baš iz literature. mislim da se čak literatura promijenila ove akademske godine.Zanima me iz cega se uci ovaj predmet?![]()
Gdje se nalazi odgovor na 1. I 2.pitanje s tog popisa? Unaprijed hvalaKomparativna javna uprava - pitanja za usmeni dio kolokvija
danas u 11:54
1. Po čemu se post-socijalistička tranzicija 1990-ih razlikuje od
demokratske tranzicije Latinske Amerike i južne Europe 1970-ih godina?
2. Kako možemo definirati post-socijalističku tranziciju?
3. Koja je razlika između europskih sporazuma koji su se sklapali sredinom
1990-ih i sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji su se sklapali od
2000. nadalje?
4. Koje su i kakva je uloga međunarodnih organizacija u procesu tranzicije?
5. Koje su europske međunarodne organizacije najznačajnije za područje
javne uprave? Koje su njihove najznačajnije aktivnosti?
6.Koja je uloga javnih službenika u tranziciji?
7. Po čemu se razlikuju suvremene upravne reforme (nakon 1990.)u zapadnim
i istočnim europskim zemljama?
8. U kojoj mjeri i na koji način je Europska unija utjecala na reforme
upravnih i službeničkih sustava zemalja kandidatkinja za članstvo u EU?
9. Objasnite aspekte reformi javne uprave u tranzicijskim zemljama.
Vrijeme održavanja kolokvija bit će objavljeno naknadno.
Teo Giljević
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.