Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Imaš online samo googlajIma li tko skenirani prirucnik kaj treba za ispit, imam knjigu javne sluzbenike ocog nije bilo u knizari
Imam ja. Može mail na koji da pošaljem?Ima li tko skenirani prirucnik kaj treba za ispit, imam knjigu javne sluzbenike ocog nije bilo u knizari
PTRI- plaće temeljene na radnom izvršenju, KPO- kontinuirano profesionalno obrazovanje , RLJP- razvoj ljudskih potencijalaNAJHITNIJE, što znače kratice PTRI, RLJP, KPO
imam ja ali su malo poduza pa budem to sutra ili prekosutra objavilaMoze li netko napisati pitanja s pismenog ili usmenog? hvala
evo idu pitanja ULJP, ispričavam se na kašnjenju ali sam učila za kolokvij
1. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priprema novi nacrt zakona o državnim službenicima i namještenicima kojim će se uvesti fleksibilniji oblici zapošljavanja te želi izmijeniti definicju držslu da držslu budu isključivo oni koji prema sadržaju funkcije koju obavljaju i prema metodama i drugim osobnim svojstvima koja proizlaze iz obavljanja služb. funkcije
a) napišite primjer članka kako bi on glasio da se promijeni funkc.def. javnih služb, a kako namještenika
b) za koju kategoriju službenika trenutačno vrijede fleksibilniji oblici zapošlajvanja u HR? Obrazložite odg.
2. U upravnoj org. X došlo je do promjene rukovodećeg osoblja te je zaposelna nova javna menadžerica koja uvodi promjene u načinu rada i komuniciranja. Prilikom izvršavanja nekih zadataka službenike djeli u skupine u kojima svaki ima svoj zadatak za koji odgovara, a jedan je zadužen za upravljanje skupinom
a) koje nove oblike komunikacije menadžerica može uvesti kako bi ostvarila izravna sa zaposlenicima? Koji problemi se kod pojedinog od njih mogu pojaviti?
b) o kakvoj se vrsti rada u ovom slučaju radi? objasnite u čemu se on sastoji
3. ministarstvo uprave zemlje XZ najavljuje novi pristup ULJP. kao temeljno načelo ističe se nužnost da se osigura veza između odluka koj se odnose na ljudske potencijale i dugoročne strategije svake org. javne uprave
a) objasnite o kojem pristupu ULJPu se radi?
b) postoji li takav pristup u odredbama zakona o držslu?
4. ministarstvo uprave želi uvesti sustav plaćanja po radnom izvršenju služb; prije konačne odluke ministar je formirao radnu skupinu koja ima zadatak proučiti komparativna iskustva i izabrati odgovarajući model za HR. Nakon rasprave je odlučeno da se kao primjer uzme Njemačka
a) uzimajući u obzir dva tipična oblika plaćanja na temelju radnog izvršenja koji od njih posotji u njemačkoj? ukratko objasnite
b) gledajući prema skupinama zemalja koji je glavni razlog uvođenju PPRI u njemčku? koji su ostali mogući razlozi kada se gledaju skupine zemalja
5. držslu Janko Janković izvrsno obavlja svoj posao u min. uprave te posljednjih 5 godina na kraju svakog ocjenjivačkog razdoblja dobiva najvišu ocjenu izuzetan od svog neposredno nadređenog držslu Ivana horvata. za svoj rođendan odlučio je kolege na poslu počastiti kolačima i pićem za vrijeme pauze za ručak. nadređeni držslu Horvat koji nije prisustvovao proslavi, nakon pauze za ručak je posumnjao da je J.J pod utjecajem alkohola. provedeno je testiranje na alkohol te je utvrđeno da je J.J imao alkohola u organizmu iznad 0,55 g/kg
a) koje tijelo će odlučivati o tome postoji li povreda službene dužnosti? što će tijelo uzeti u obzir prilikom izricanja kazne
b) ako se utvrdi da je držslu povrijedio dužnost u ovom slučaju, koje su kazne predviđene za to djelo? može li držslu J.J napredovati sljedeće godine s obzirom da je unazad 5 godina dobivao najviše ocjene za svoj rad?
Izvolite i uživajte
jel mi mozes rec po cemu si ucio i koliko si ucio za ispit ?Jel netko zna ima li kakva obavijest kada je sutra ispit???
I mene to zanima...Kolege,
Koja je najbolja skripta s foruma za polaganje ovog ispita?
Thanks
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.