AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravni studij na sveučilišnoj razini

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Vjerovatnost u postocima prema informacijama koje imamo

Vjera u Vladu - 50%

Vjera u profesora Koprića 100%

Vjera u sebe 120%

Studij na Sveučilišnoj razini odnosno +2 još 150%

P.S. Nisam profesor

Neo

Please, daj nam to malo pojasni i podijeli informacije s nama ako znaš nešto iz pouzdanih izvora. Gorim od znatiželje!!:FIREdevil:

Dobri Duh

Navodno obećanje Premijer-Koprić (vjerovatno jesen 2009.), zato moram da upišem razliku što prije i riješim to, kako bih mogao upisati te +2. Ja vjerujem da će to biti sigurno. Velika je lova u pitanju, izvori vele da bu vrlo vrlo skupo barata se ciframa od 30-tak tisuća kn po godini, dižite ljudi kredite umjesto da kupujete aute za te iste kredite.

Upitni su dosta i kriteriji za takove upise: tipa prosjek ocjena, da li možeš to platiit, i slično, mogla bi biti velika selekcija, jer pitanje da li naš sustav može podnije previše visokoobrazovanih za javnu upravu.

Ah taj prosjek ocjena, ne bu valjda kriterij, šmrc, moj je 3,08

Uh zaboravih, pa na razlici ću natući sve petice, tako da gastignem podići.

Nela

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
onaj tko neće imati prosjek morat će platiti?
ništa, idem u potragu za parama, dok dodem do treće godine valjda ću skupit nešto (ako dodem) :happy:

borna

Ma ne vjerujem. Fakulteti su javne ustanove, a ne privatna prčija. Ni jedan faks u RH nema školarine od 30.ooo kuna, teško da će naš!

Dobri Duh

Uvjet može biti: prosjek ocjena + platež velike cifre, znači oboje ljudi, krivo ste skužili

Hrpa visokih učilišta ima članarine po godini od 30 tisuća kn na više, Visoka škola (Libertas, VSIT i sl.)

Žuža

Vjerovatnost u postocima prema informacijama koje imamo

Vjera u Vladu - 50%

Vjera u profesora Koprića 100%

Vjera u sebe 120%

Studij na Sveučilišnoj razini odnosno +2 još 150%

P.S. Nisam profesor
Možeš mi molim te pojasniti ovo "na sveučilišnoj razini"? Da li to znači da ćemo nakon 2 god. specijalizacije biti magistri ili? Ili nakon 3. g. ćemo postati sveučilišni prvostupnici? u sklopu sveučilišta će nam biti studij ili ?
Čini mi se da imaš neke informacije koje ne želiš? ili ne možeš? s nama podijeliti??

Aenima

Uvjet može biti: prosjek ocjena + platež velike cifre, znači oboje ljudi, krivo ste skužili

Hrpa visokih učilišta ima članarine po godini od 30 tisuća kn na više, Visoka škola (Libertas, VSIT i sl.)
Pa da... ali nisu li to privatne škole?

Dobri Duh

Dobro ajmo ovak:

1. Imaš super ocjene prosjek 4,5 na više, pa onda plačaš godinu za Visoku Upravnu školu cca 5 ooo kn
2. Prosjek ti je manji od gore navedenog, može - plati veliku cifru i studiraj

Selekcije mora biti neće baš svi moći, jel tak

Nela

sumnjam da će se tražiti tako veliki prosjek na faksu
tko to uopće ima, možda 2-3 ljudi
vidjet ćemo...

borna

Nije mi jasno zašto plasiraš tako nebulozne informacije.
Koliko ima prosjek 4,5?

Čemu onda uopće i uvoditi 4 5 godinu, trošiti vrijeme, prostor i sredstva države, ako se unaprijed zna da će moći studirati na jednoj godini najviše 10 studenata po tvojim kriterijima.
Pa nije ovo postdiplomski, radi se o stjecanju obične visoke spreme!

Žuža

Nije mi jasno zašto plasiraš tako nebulozne informacije.
Koliko ima prosjek 4,5?

Čemu onda uopće i uvoditi 4 5 godinu, trošiti vrijeme, prostor i sredstva države, ako se unaprijed zna da će moći studirati na jednoj godini najviše 10 studenata po tvojim kriterijima.
Pa nije ovo postdiplomski, radi se o stjecanju obične visoke spreme!
Sve se svodi na lovu! Kojih 10 studenata? Kad u računovodstvu sve pomnože i kad zatitra lijepa cifra pred njihovim očima kriteriji će padati i padati...
Ali ovih 30 000 je pretjerano pa niti ne vjerujem u to.
Svugdje gdje sam po internetu gledala cijene nekih specijalističjih studija vrti se od oko 8000 do 20000 kuna. Ne pričamo o privatnim školama.
Pa, bože dragi, što mi možemo dobiti za 30000 kuna? Možda će nam u diplomi pisati slovima koja će biti izrađena od utkanih karata zlata...ili će nas voditi na diplomsko putovanje ili barem platiti ručak u Sheratonu!

Petrica

Ljudovi sumnjam da će to biti preskupo, cifra bi trebala (po bologni) ići sukladno po predmetima i ects bodovima koje nose ti predmeti. A sumnjam da će to baš biti 30 000 kuna, to su bezvezna naklapanja. Pa oni će se u tome morati mjeriti i prema drugim neprivatnim učilištima. Dajte mislite svojom glavom!

andrea

ja znam par ljudi koji su isli na te plus dvije na Spec.poslijedipl. nesto vezano za inf i platili su za dvije god 20 000 kn, ... tako da ne vjerujem da ce jedna kod nas biti 30 000... to nema smisla...

...i da, prosjek ne bi trebao biti veci od 3, 5...

Petrica

U tome treba razlikovati integrirani preddiplomski i diplomski studij od postdiplomskog. I na pravu postdiplomski košta 20000 kuna.

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Činjenica je da na našem studiju vrlo malo studenata ima prosjek veći od 3,6.. mogli bismo ih na prste jedne ruke prebrojati. predlažem da si ne razbijate glavu sa suludim ciframa i prosjekom od 4,5 jer to su stvarno i jedino nagađanja..

Žuža

Zanima me koji je razlog kaj nema već ove godine spec. studij! Navodno je već i studijski program bio gotov ali se u zadnji čas odustalo zbog nekog "dogovora" Koprić-Sanader, tako da tko zna kaj nam spremaju za drugu godnu!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks