AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravni studij na sveučilišnoj razini

zara

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Hej ljudi,ovako stvari stoje što se tiče ove dvije godine.prof.Musa nam je rekla na predavanju za izvanredne da ove godine još ništa od upisa jer nema dovoljno studenata,kao svega tri studenta će završiti,mislim na prve bolonjce.većina će na godinu,pa će iduću jesen krenuti sa upisima.a za uvijet je rekla prosjek 3,00,ako se još nešto ne promijeni.

Petrica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Evo zašto još nisu krenuli s tim - ne zbog dogovora koprić-sanader, već zbog dogovora pravni fakultet-vlada! Pravni fakultet to koči jer im to nije u interesu pošto je tamo ustrojen taj postdiplomski iz javne uprave koji im puni džep...

Lukap

Evo zašto još nisu krenuli s tim - ne zbog dogovora koprić-sanader, već zbog dogovora pravni fakultet-vlada! Pravni fakultet to koči jer im to nije u interesu pošto je tamo ustrojen taj postdiplomski iz javne uprave koji im puni džep...
A koliko košta taj postdiplomski iz javne uprave i ima li kakvih uvjeta tipa prosjek ocjena?

misty

daj koma...mislila sam da se ovdje provodi bolonja, ali prevarila sam se. pogledaš malo ostale stručne studije u zemlji, imju specijalističke studije. neću se uzdat u dogovore koprića i premijera ili koji su već dogovori pali, ali bi se po tom pitanju nešto trebalo učiniti...a naravno ovdje sve je u znaku "zemlje znanja"...LOL

Lukap

Da bi mogao upisati taj postdiplomski moraš imati završeni pravni fakultet! Imaš?
Šta se pjeniš, lijepo je kolega u prethodnom postu napisao da im se ne da stavljati naš fakultet na sveučilišnu razinu jer postoji postdiplomski iz javne uprave na pravu, pa me zanimalo da li to ima veze jedno s drugim? Bože, čovjek više ne može postaviti normalno pitanje, a da netko ne grakne sa strane koga se uopće ne tiče!! Nisam još uvijek shvatio - mi smo kolege ili ratujemo jedni protiv drugih?

Žuža

Šta se pjeniš, lijepo je kolega u prethodnom postu napisao da im se ne da stavljati naš fakultet na sveučilišnu razinu jer postoji postdiplomski iz javne uprave na pravu, pa me zanimalo da li to ima veze jedno s drugim? Bože, čovjek više ne može postaviti normalno pitanje, a da netko ne grakne sa strane koga se uopće ne tiče!! Nisam još uvijek shvatio - mi smo kolege ili ratujemo jedni protiv drugih?
Sorry, nisam mislila ništa loše!!!

lara

Dok se Koprić i Sanader dogovore ja se nadam da ću položiti razliku. Ako nastavak studija +2 na sveučilišnoj razini znači li to da se postaje magistar struke, a ako je na veleučilšnoj razini specijalist struke i što god već.

bob rock

mene bas zanima, zasto svi misle da ako dodje do formiranja sveucilisnog studija javne urpave, da ce se to desiti na nasem faksu. :unsure:
Jeste li bas sigurni u to?
Takodjer isto tko nam jamci da cemo mi atomatizmom postati sveucilisni prvostupnici, a ne kao sto smo sad strucni prvostupnici i da cemo mi moci ici na daljne dvije godine i steci diplomu magistra.
Ja ne bih bio tako siguran, da i ako dodje do formiranja sveucilisnog studija, da cemo mi bas moci ici polagati te dvije godine.
Ja bih volio da bude u nasu korist, ali treba sacekati vidjeti, u drzavi Hrvatskoj nista ne ide laksim putem:

ana2

mene bas zanima, zasto svi misle da ako dodje do formiranja sveucilisnog studija javne urpave, da ce se to desiti na nasem faksu. :unsure:
Jeste li bas sigurni u to?
Takodjer isto tko nam jamci da cemo mi atomatizmom postati sveucilisni prvostupnici, a ne kao sto smo sad strucni prvostupnici i da cemo mi moci ici na daljne dvije godine i steci diplomu magistra.
Ja ne bih bio tako siguran, da i ako dodje do formiranja sveucilisnog studija, da cemo mi bas moci ici polagati te dvije godine.
Ja bih volio da bude u nasu korist, ali treba sacekati vidjeti, u drzavi Hrvatskoj nista ne ide laksim putem:

Zapravo već dugo razmišljam o tome i svaki dan sam sigurnija da će se to desiti, mislim to da će se osnovati ili u okviru prava ili potpuno izdvojeno i da mi uopće nećemo imati priliku za upis

Dobri Duh

Da li će biti Sveučilišni studij ili Visoka upravna odnosno te +2 famozne, mislim da u ovom trenutku se još ne zna, vjerovatno bi Premijere trebal dati zeleno svjetlo. Ako netko zna više neka napiše

kaliopa

mene samo zanima hoće li te 2 god biti ustrojene kao isključivo redovan studij ili i mogučnost izvanrednog studiranja... meni ne bi bio problem plačati neke velike sume za nastavak studija,pod uvjetom da mogu paralelno raditi, dignuti kredit i otplaćivati ga..

marbela

mene samo zanima hoće li te 2 god biti ustrojene kao isključivo redovan studij ili i mogučnost izvanrednog studiranja... meni ne bi bio problem plačati neke velike sume za nastavak studija,pod uvjetom da mogu paralelno raditi, dignuti kredit i otplaćivati ga..
Kod mene je identična situacija. Zbog toga bi mi bilo jako drago da netko konačno kaže da li će biti ustrojene te dvije dodatne godine ili ne!:angry:

ozkm

Kod mene je identična situacija. Zbog toga bi mi bilo jako drago da netko konačno kaže da li će biti ustrojene te dvije dodatne godine ili ne!:angry:
Koliko ja znam, prema MZOŠ-u, nema dopusnice ni za jedan specijalistički studij uprave

kikica

Ma sta je vama ljudi pa kakav poseban sveucilisni studij javne uprave,pa jasno je da ce se nastaviti na ovaj nas faks,to bi bilo totalno nelogicno da se ide neki novi faks javne uprave uspostavljati kad vec postoji nas samo mu treba nadogradnja +2.

marbela

Ma sta je vama ljudi pa kakav poseban sveucilisni studij javne uprave,pa jasno je da ce se nastaviti na ovaj nas faks,to bi bilo totalno nelogicno da se ide neki novi faks javne uprave uspostavljati kad vec postoji nas samo mu treba nadogradnja +2.
Slažem se!!!

bob rock

U Hrvatskoj se ide logicnim putem razmisljanja :crazy: (da to dozivim i onda mogu da umrem)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks