AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

wooya

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Okej, hvala ti. Ajd mi samo reci i za gradansko da sad posebno i tamo ne pisem, jel ima i tamo po novom pismeni il je barem to ostalo isto, samo usmeni?

MirelaJP

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja s današnjeg roka (pisani dio):
Objasni načelo pomoći stranci u upravnom postupku (čl. 7. ZUP);
Objasni odustanak od zahtjeva i obustavu postupka (čl. 46. ZUP);
Objasni raskid upravnog ugovora (čl. 153. ZUP);
Objasni odgodni učinak tužbe (čl. 26. ZUS);
Objasni zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude (čl. 78. ZUS).
Ne sjećam se pitanja iz Prekršajnog.

Saara

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Prekršajni zakon - Potraga
[DOUBLEPOST=1504546681,1504546636][/DOUBLEPOST]Prekršajni zakon - Potraga

babaroga

Pitanja na današnjem roku:
ZUP:
1. Objasni načelo razmjernosti u zaštiti prava stranaka i javnog interesa
2. Objasni stručnog pomagača?
3. Objasni odricanje od prava na žalbu i odustanak od žalbe?
ZUS:
4. Objasni odgodni učinak tužbe?
5. Objasni sudsku nagodbu?
Iz prekrsajnog je bilo pokretanje prekrsajnog postupka pred tijelima drz.uprave

gia jordan

Da li znate koliko bodova treba za prolaz?
[DOUBLEPOST=1505741112,1505741058][/DOUBLEPOST]Da li znate koliko bodova treba za prolaz?

gia jordan

Znaci Lana je najbolja profesorica na ovom faksu, stvarno pita lagano, ne rusi ako znas bio sto ne rusi, pita stvarno osnove i ceka dok sw sjetis. Prolaz na pismenom treba imat 2.35 bodova, ali to je navuceno.
Stvarno je super! Pitanja su pretpostavke za vodenje upravnog spora, jamstva stecenih prava, kad se ne moze voditi upravni spor clanak 4.
[DOUBLEPOST=1505814081,1505814035][/DOUBLEPOST]Znaci Lana je najbolja profesorica na ovom faksu, stvarno pita lagano, ne rusi ako znas bio sto ne rusi, pita stvarno osnove i ceka dok sw sjetis. Prolaz na pismenom treba imat 2.35 bodova, ali to je navuceno.
Stvarno je super! Pitanja su pretpostavke za vodenje upravnog spora, jamstva stecenih prava, kad se ne moze voditi upravni spor clanak 4.

Isadora

Ej, ekipa, osvrt na usmeni kod Staničića... SVE POZITIVNO.. Čovjek smiren, pomaże, čeka da se sjetiš, daje zamjensko pitanje.. Pitao me zajedničkog predstavnika i opunomoćenika, izvršnost rješenja čl. 133., iz ZUS-a čl 66. Žalba protiv presude, i Čl. 78. Zahtjev za izv. preispitivanje pravomoćne presude..
Savjeti za učenje, nemam ih jer svatko na drugačiji način pristupa štrebanju zakona, naime nakon nekog vremena ipak vam članak za člankom dobiva smisao... Čak sam mislila da mi je pismeni upitan jer sam odg. svojom riječima, no ako pogodite bit zakona priznat će vam.. Imala sam 4 boda..
Uglavnom samo hrabro, sjest i naštrebati to, nema druge.

babaroga

Od mene isto sve pohvale za prof Ofak, mene je pitala zup privremeni zastupnik i kada će javnopravno tijelo odbaciti rješenje, zus ocjenjivanje urednosti tužbe i pravomoćnost presude, dogovaranje je trajalo par minuta, s time da ako ne znaš postavi ti toliko pitanja dok ne izvuče iz tebe dovoljno za dovoljan, nisu škrti na bodovima iz pismenog, ja sam imala 4,5 bodova iako bi si sama dala maksimalno 3 :) meni zadnji ispit, svima koji izlaze samo bez straha jer nije ni do koljena lokalnoj :D

tomislavk

Također pohvala i od mene za prof Ofak. Ako neznaš, navodi na pravi odgovor, daje vremena za razmisliti i ima strpljenja.

fakin

Super Moderator
ZUP
Načelo zaštite stečenih prava stranaka
Izjava stranke
Rješenje o obnovi postupka

ZUS
Privremene mjere
Zahtjev za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne presude

Prekršajni
Postupak za primjenu pravne posljedice negativnih prekršajnih bodova

Rezultati su sutra u 10h, ĆM4
[DOUBLEPOST=1510693882,1510607172][/DOUBLEPOST]Usmeni kod staničića, sve standard, sve super, sve 5.

pitanja: privremeni zastupnik, upravni ugovor, nadležnost upravnog suda

kjutić

hellou, da li moramo znati cijeli prekršajni zakon za ovaj ispit ili samo dio? na katedri uopće nije spomenut za literaturu a na predavanjima je prof rekao da i njega učimo samo ne znam koji dio.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks