AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

AnicaB

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Poštovane kolegice i kolege,
. Na roku će ispitivati prof. dr. sc. Šikić, izv. prof. dr. sc. Ofak, izv. prof. dr. sc. Staničić i doc. dr. sc. Turudić. Ovisno o okolnostima, pokušati ćemo svima izaći u susret. Ispit će biti samo usmeni i održati će se preko Google Meeta. Raspored održavanja ispita i upute za provođenje biti će objavljeni na web stranici Katedre na pravo.hr do petka.

ivana1771iv

Poštovane kolegice i kolege,
. Na roku će ispitivati prof. dr. sc. Šikić, izv. prof. dr. sc. Ofak, izv. prof. dr. sc. Staničić i doc. dr. sc. Turudić. Ovisno o okolnostima, pokušati ćemo svima izaći u susret. Ispit će biti samo usmeni i održati će se preko Google Meeta. Raspored održavanja ispita i upute za provođenje biti će objavljeni na web stranici Katedre na pravo.hr do petka.
Prof. Staničić nam neće sigurno jer on ispituje OUP1, objavili su raspored za taj predmet, mogao bih Šikić ili Ofak, ali vidjet ćemo :)

marija93

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ako netko nije vidio ili dobio mail.

Postovane kolegice i kolege,

link za sutrasnji (4. 5. 2020.) ispit iz predmeta Upravno postupovno pravo koji ce se odrzati putem Google Meet sustava poslat cemo Vam neposredno pred sami termin odrzavanja ispita. Molio bih studente kojima sam poslao linkove da iste zanemare jer ocito iz tehnickih razloga ne funkcioniraju. Napominjem da ce ispit u 11,30 sati odrzati kolega Marko Turudic, dok cu ispite u ostalim terminima odrzati ja.

Srdacan pozdrav i sretno,

Marko Sikic

marija93

Usmeni kod prof Sikica preko google meeta...opušteno, prof pomaže i ne pita teško, ne mora se odgovarati točno kako je u zakonu bitno je da razumiješ... Ugl pitanja oglašavanje rješenja ništavim, odbacivanje žalbe, postupanje prvostupanjskog tijela, zainteresirana osoba u sporu.
Ocjena dobar 3. Pitao me da li želim odgovarati za višu ocjenu, ali nisam htjela jer nisam dobro naučila zus.

I prof je rekao da će se zalagati i da se nada da će se od lipnja opet pisati normalno ispiti na fakultetu.

Posljednje uređivanje:

ivana1771iv

Usmeni kod prof Sikica preko google meeta...opušteno, prof pomaže i ne pita teško, ne mora se odgovarati točno kako je u zakonu bitno je da razumiješ... Ugl pitanja oglašavanje rješenja ništavim, odbacivanje žalbe, postupanje prvostupanjskog tijela, zainteresirana osoba u sporu.
Ocjena dobar 3. Pitao me da li želim odgovarati za višu ocjenu, ali nisam htjela jer nisam dobro naučila zus.

I prof je rekao da će se zalagati i da se nada da će se od lipnja opet pisati normalno ispiti na fakuktetu.
Hvala ti! Ispituje jedno po jedno?

ivi12

Svi 4 iz grupe se ulogirate i pita jednog po jednog. Onaj koji odgovara ima upaljen mikrofon, a ostali ugašen i kad sve ispita onda se možeš odjavit iz poziva.
Znaci nije pitao prekrsajni? A kako tocno to funkcionira, on nam posalje link mi udemo/ulogirmao se i onda on nas pozove u razgovor ili? Jer ja imam u srijedu komisijski...

marija93

Znaci nije pitao prekrsajni? A kako tocno to funkcionira, on nam posalje link mi udemo/ulogirmao se i onda on nas pozove u razgovor ili? Jer ja imam u srijedu komisijski...
Ja sam 15 min prije na mail od faksa dobila link na koji klikneš. I onda ti se sve onako otvori kao kad imaš predavanje.

Nas 4 nije pitao prekršajni. A sad nez dal je pitao nekog drugog.

ivana1771iv

4.5. Usmeni online Prof. Šikić
1. Načelo razmjernosti u zaštiti prava stranaka i javnog interesa
2. Poništavanje i ukidanje upravnog rješenja
3. Iznimke od vođenja upravnog spora
4. Stranke u upravnom postupku, tko je tužitelj

Ugodan usmeni, postavlja potpitanja i pomaže!

Moki

8.6. Šikić
Puno pitanja se vrtjelo oko rokova tako da preporučam svima da dobro nauče taj dio, ostala pitanja: postupanje prvostupanjskog djela po primitku žalbe, postupanje drugostupanjskog tijela, predmet upravnog spora, zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne odluke, potraga...
Opušteno, ali svakako se traži znanje.

MagicMike

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav,
može netko napisati dojmove i pitanja sa današnjeg usmenog? Unaprijed hvala! ;)
ukidanje i poništavanje rješenja, postupanje drugostupanjskog ako prvostupanjsko nije rješilo u roku, rok za žalbu upravnog postupka i spora, nabroji naćela kod upravnog postupka i onda izabere par pa o njima, uglavnom se držži pitanja koja su već objavljena na ovom forumu...

monkey

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav, ide li itko na rok sad 6.7.? Malo mi je nejasno na studomatu, hoće li usmeni biti u pon ili postoji šansa za utorak?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks