mica
Mladi član foruma kojeg zanima uprava
hvala ti,pa i mislila sam prekršaje tako učiti,ja ću postupak po zakonu nije mi problem,ali znaš što me brine u skripti o sporu ima puno toga što u zakonu nema ,a opet u zakonu što u skripti nema pa sam mislila naučiti skriptu onak baš super a nadopuniti zakonom,ali vidim da nitko ne spominje zakon o upravnom sporu svi su većinom spor učili po skripti.))Nisam ništa učila iz knjige. Mislim da ti je dovoljna ova skripta o sporu i skripta s Pravokutnika iz ZUP-a za prolaz. Ja sam si još na forumu našla pitanja iz prekršaja koja su se pojavljivala na ispitima i na njih sam si odgovorila tak da sam na pismenom i na to pitanje točno odgovorila. Nemaš puno tih pitanja iz prekršaja a ponavljaju se tak da se isplati naučiti ih i pokupiti još koji bod na pismenom.
može li mi netko odgovoriti na ova pitanja:
1.)uvjeti i ovlaštenici u naplaćivanju novčane kazne na mjestu prekršaja?
2.)opći uvjeti za prekršajni nalog?
3.)nezakoniti dokazi?
4.)uvjeti za hitni postupak po prekršajnom zakonu?
ja to nemrem nigdje nać,kolegica je navela da odgovor za hitni postupak nalazi u članku 221 ali ja mislim da nije možda sam u krivu???((
Zakon o prekršajima
Narodne novine br.: 88
24.07.2002.
ovaj sam zakon isprintala da li je to ok,da nije krivi.((
pa u narodnim novinama na netu uopće nema prekršaja iz 2007 godine nego su zadnji iz 2002 godine ja sam krive isprintala našla sam sve odgovore osim
1.)uvjeti i ovlaštenici u naplaćivanju novčane kazne na mjestu prekršaja pa ako netko zna...