AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

ludo dete

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Jel zna možda netko koja bi mogla biti pitanja
sad na 1. roku u 9.mj?!
Navodno se znaju vrtiti po ista pitanja svakih par rokova...
Ako itko zna, molim spas!

ŽELJKA

hahaha to se i ja pitam i sve cekam da to netko spomene...nemam pojma,može bit sve.možda ponove prosli rok...hmmm

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Koja pitanja su bila na zadnjem roku u 7.mj?!
Molim nekoga da ih javi???
Pozz

1. Zajednička odluka u upravnoj stvari
2. Iscrpno objasni pokretanje postupka javnom objavom
3. Postupak po žalbi kad prvostupanjsko tijelo na zahtjev stranke nije riješilo u roku
4. Odlaganje izvršenja upr.akta povodom tužbe (suspenzivni učinak)
5. Obveznost sudskih presuda Upravnog suda RH
6. Ovlaštenici i uvjeti za naplatu novčane kazne na mjestu počinjenja prekršaja

londres

Pitanja:

Šutnja administracije (US)
utvrđivanje činjenica u upravnom sporu i izuzeci (US)

Odustanak od zahtjeva i obustava postupka
Postupanje drugostupanjskog tijela po primitku žalbe

Ostalo se ne sjećam...

Kada su rezultati?

zvrka

1. Odustanak od zahtjeva i obustava postupka

2. Povrat u prijašnje stanje

3. Postupanje drugostupanj. tijela po primitku žalbe i ovlasti u povodu žalbe

4. Kada sud sam utvrđuje činjenično stanje u US-u.

5. Sudska zaštita protiv nerješavanja (šutnja administracije)

Rezultati su u četvrtak u ĆM4 u 9h.

Leptiric_20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
1. Odustanak od zahtjeva i obustava postupka

2. Povrat u prijašnje stanje

3. Postupanje drugostupanj. tijela po primitku žalbe i ovlasti u povodu žalbe

4. Kada sud sam utvrđuje činjenično stanje u US-u.

5. Sudska zaštita protiv nerješavanja (šutnja administracije)

Rezultati su u četvrtak u ĆM4 u 9h.
koji je odgovor na 4 pitanje?

zvrka

koji je odgovor na 4 pitanje?
Sud može i sam, u US-u, utvrđivati činjenično stanje (neposredno na raspravi ili preko jednog člana vijeća ili dr. tijela) i na podlozi tako utvrđenog činjeničnog stanja donijeti presudu odnosno rješenje, a ovaj izuzetak dopustiv je samo: (1)ako bi poništaj upr. akta i ponovno vođenje postupka kod nadl. tijela izazvalo za tužitelja štetu koja bi se teško mogla popraviti; ili (2)ako je na temelju javnih isprava ili dr. dokaza u spisima predmeta očito da je činjenično stanje drukčije od onoga utvrđenog u UP-u ili (3)ako je u istom sporu već jednom poništen upr. akt, a nadl. tijelo nije u potpunosti postupilo prema presudi.
Presuda poništava (djelovanje ex tunc), a ne ukida upr. akt.

londres

Da li mi se može u inbox javiti netko tko ide vidjeti rezultate u četvrtak. Naime meni su šanse za prolaz nikakve ali da budem sigurna ako mi može netko javiti samo da li sam prošla.

zvrka

Jel bio usmeni?
Jučer je bio usmeni. Čini mi se da nije puno ljudi prošlo pismeni...

Neka od pitanja kod prof. Staničića: pravo stranke na pravni lijek, zajednička odluka u upr.stvari, izuzeće službene osobe, pravna pomoć, pokretanje postupka, spajanje upr.stvari, neposredno rješavanje, prethodno pitanje, povrat u prijašnje stanje, žalba, postupak i ovlasti prvostupanj.tijela u povodu žalbe, odbijanje žalbe, prigovor, izvršenje, izvr. nenovčanih obveza (3), upravni ugovor, zaštita od postupanja pružatelja javnih usluga, spor pune jurisdikcije, pobijanje upr.akta, pokretanje upr.spora, tužba (sadržaj, rok), odustajanje od tužbe (odustanak treba biti izričit, kod žalbe ne mora), postupak suda po tužbi, odbacivanje tužbe, poništavanje upr.akta bez dostavljanja tužbe na odgovor, sudske odluke, kada sud sam utvrđuje činjenično stanje, zahtjev za zaštitu zakonitosti, naknada štete. Profesor je stvarno super, pomaže i ne ide sa namjerom da te ruši kao neki... prošli put sam puno bolje napisala pismeni i Turudić me rušio, a sad sam imala manje bodova i dobila 4 na usmenom.

MARINA T

Da, malo je neobično kaj nitko ne javlja kako je bilo na usmenom.. izgleda da prolaz i nije bio nešto..

heartburn

ja sam bila na komisiji, i prošla sam :)

uglavnom, pitala me prof. Ofak, a slušali su me Staničić i Turundić, ona me sve ispitala od pokretanja upravnog postupka, pravnih lijekova, prigovora, pa do sporova (predmet up.spora, razlozi odbijanja žalbe, šutnja administracije...)
ja sam učila po zup-u, a sporove iz neke skripte tu iz skriptarnice, ona malo veća stvarno je odlična, eto to su moji doživljaji.

komisiju nemojte shvaćat olakko jer je inače Šikić jer eto sad su bili njih troje, jedna cura koja je bila isto na komisiji samnom nije prošla pismeni i dobila je zabranu jer joj je to bio 2.put, tako da sretno svima :))

marasa2

Molim Vas kolege da li je netko bio iz upp-a na komisijskom ispitu i kako to izgkeda, da li ljudi padaju na komisiji? hvala

Teic

POTPISA NI PRIBLIZNO NIJE DOVOLJNO! DODITE I POTPISITE TU PETICIJU AKO ZELITE TAJ ROK U 10 MJESECU!

NADALJE STALNO JEDNI TE ISTI LJUDI SKUPLJAJU POTPISE POMOZITE MALO! HVALA ONIMA KOJI SU SE JAVILI BILI, PA POZIVAM DVIJE OSOBE DA SE JAVE I SUTRA OD 9-12 PRIKUPLJAJU POTPISE! JER NEMA IH DOVOLJNO!

JAVITE MI SE ZA PRIKUPLJANJE HITNO U INBOX ILI MAIL OD UDRUGE

DAJTE SVOJ POTPIS!

Ljudi!!! Kolege i kolegice!!!
Potpisi se nebudu skupili sami, a situacija je takva da trenutno vise nama ljudi koji bi skupljali, zato javite se za skupljanje jer potpisa niti priblizno nije dovoljnoooo!!!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks