AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Upravno postupovno pravo

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
vrijedi taj iz 2009. bolje uči sve, zna se sa početka pojaviti pitanje stvarne i mjesne nadležnosti, jedinstveno upravno mjesto je bilo sad na zadnjem roku.. nikada ne znaš koje pitanje će staviti.
zus pogotovo, jer je sad nov. kod njega je taj početak i bitan, gdje se nabrajaju ocjene zakonitosti. mene je čak i na usmenom pitao mjesnu nadležnost prema zusu iako je to bilo i u pismenom :wink5:

sretno :happy:

patti

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
vrijedi taj iz 2009. bolje uči sve, zna se sa početka pojaviti pitanje stvarne i mjesne nadležnosti, jedinstveno upravno mjesto je bilo sad na zadnjem roku.. nikada ne znaš koje pitanje će staviti.
zus pogotovo, jer je sad nov. kod njega je taj početak i bitan, gdje se nabrajaju ocjene zakonitosti. mene je čak i na usmenom pitao mjesnu nadležnost prema zusu iako je to bilo i u pismenom :wink5:

sretno :happy:

koliko si ga ti spremala? - meni oni epski članci nikao ne ulaze u glavu:/

Sonia

a teško mi je reći koliko točno, jer sam ga učila po malo svaki put pa onda ipak ne izađem na rok i tako možda 2-3 puta. prvi put kad sam izašla sam pala na usmenom jer sam zablokirala, a sada sam učila točno tjedan dana ali po cijele dane (oko 6 sati dnevno) i prošla :wink5:

Marinica

ako nekome treba dajem za male novce svoju literaturu i materijale iz kojih sam učila upp.
sve informacije u inbox

mateja19

ljudi, koja je literatura za ovaj ispit? vidim da su neki zakoni, tj.ZUP i što još? jel mi možete staviti linkove pliiiz?

martina_sk

Administrator
ljudi, koja je literatura za ovaj ispit? vidim da su neki zakoni, tj.ZUP i što još? jel mi možete staviti linkove pliiiz?
zup, zus (onaj što vrijedi od 2012, a napisan je u 2010) i svega par stranica iz borkovićeve knjige samo o vrstama spora.

majolada

nisam nikad polagala ovaj predmet,sjećam se da je na upravnom pravu svako pitanje nosilo 5 bodova a sad vidim da tu svako pitanje nosi maksimalno 1 bod ali može imati i pola boda i još nekakve čevrtine
e sad meni nisu jasne te četvrtine,odnosno koiko tih četvrtina ili trećina ili što već jesu ima
pa ako netko slučajno zna molila bi da mi odgovori

Leptiric_20

nisam nikad polagala ovaj predmet,sjećam se da je na upravnom pravu svako pitanje nosilo 5 bodova a sad vidim da tu svako pitanje nosi maksimalno 1 bod ali može imati i pola boda i još nekakve čevrtine
e sad meni nisu jasne te četvrtine,odnosno koiko tih četvrtina ili trećina ili što već jesu ima
pa ako netko slučajno zna molila bi da mi odgovori
1/4, 1/2, 3/4, 4/4 (1 cijeli bod) za prolaz je potrebno 2 boda i 3/4

chasei

ej pozdrav...

ovako, izvanredni sam student i nisam bila na vježbama i dobila sam zadatak od prof. ofak i trebam ga predati...zanima me, da li ga mogu poslat mailom ili ga moram baš osobno donijeti, i kako to onda ide sa ocjenjivanjem...jer kanim izaći na rok u 4. mj pa me zanima da li će to ocijeniti začas ili moram sad već odnijeti ako hoću izaći na taj rok... ( da li odmah pregleda to na konzultacijama pa ocijeni, ili moram naknadno dolazit po ocjenu)

martina_sk

Administrator
danas je bilo uvodno predavanje iz vježbi za redovne studente za grupu od A-L. predaje nam turudić, rekao je da trebamo nositi sa sobom ZUP, da su predavanja obavezna i da smijemo izostati 3 puta.

Andreja

ej pozdrav...

ovako, izvanredni sam student i nisam bila na vježbama i dobila sam zadatak od prof. ofak i trebam ga predati...zanima me, da li ga mogu poslat mailom ili ga moram baš osobno donijeti, i kako to onda ide sa ocjenjivanjem...jer kanim izaći na rok u 4. mj pa me zanima da li će to ocijeniti začas ili moram sad već odnijeti ako hoću izaći na taj rok... ( da li odmah pregleda to na konzultacijama pa ocijeni, ili moram naknadno dolazit po ocjenu)

ja sam izvanredna isto i kad smo bili na vježbama odmah nam je bio ocjenjen rad, tak da mislim da ako odeš na konzultacije da ti ga odmah ocijeni, jer nema kaj posebno tu gledat. :wink5:

zajedničko

oprostite...izvanredan sam student iz davnih dana...uz rad sam fax skroz zapustila pa sam totalno out...pa molim Vas pomoć...itko...zadatak?kakav zadatak? ispit je usmeni ili pismeni? ima nekto literaturu...
Hvala unaprijed...

e da po starom programu sam

Andreja

oprostite...izvanredan sam student iz davnih dana...uz rad sam fax skroz zapustila pa sam totalno out...pa molim Vas pomoć...itko...zadatak?kakav zadatak? ispit je usmeni ili pismeni? ima nekto literaturu...
Hvala unaprijed...

e da po starom programu sam
ej, ovaj predmet ti ima pismeni i usmeni dio, ali ima još i vježbe ako si upisivala u indeks predmet vježbe iz upravnog postupovnog (a morala si ako si upisala upravno postupovno). za tu vježbu, zadatak kako hoćeš, moraš otići na konzulaticije po zadatak da ti daju, pa ga napišeš sama. nadam se da si shvatila :wink5:
e tek sam sad vidjela da si po starom, mislim da onda nemoraš pisat zadatak, al nisam ti 100%. otiđi na konzultacije najbolje ti je :)

zajedničko

Znam samo da obavila sve,sve vježbe,i tako to...dakle godinama imam SAMO 6 ispita za dat i bok:) (ono,kao ful jednostavno)

otići ću ja na konzultacije...
hvala

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel bi netko htio napisat onaj pvi zadatak kaj smo radili na vježbama iz UPP-a ?U utorak, prva grupa .. na satu nisam stigla provjerit jel mi skroz točan, hvala :)

Danijela3

Učite li zakon o prekšrajima? (svi oni koji idu na komisiju)
Ti koji si prošao ili prošla, jesi li učio/učila taj zakon?

Sonia

Netko je prije par strana stavio pitanja koja se najčešće pojavljuju iz prekršaja pa ti preporučam da njih pročitaš par puta. Svaki bod (ili polovina i četvrtina :laughing:) dobro dođu :wink5:

majolada

1. objasni ...
2.objasni odricanje prava na žalbu i odustanak od žalbe
3.objasni zaštitu prava korisnika javnih usluga od postupanja pružatelja javnih usluga
4. objasni iznimke od vođenja upravnog spora
5.objasni žalbu na presudu upravnog suda
6.objasni hitno izvođenje dokaza u prekršajnom postupku

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks