AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

jelka21

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Nomotehnika

bio tko na konzultacijama za izvanredne? jel može u kratkim crtama što je bilo? hvala :)

sufi

zadace se moraju predati do 1.6. Biti ce jos jedna mogucnost za kasnije ali to se jos ne zna kada, a odnosi se na one koji nece stici predati do lipnja. I nek se to ne iskoristava- tak je prof napomenula. Predaju se Sanji u ref.u kutiju za izv.studente. Rekla je da ne prepisujemo jer obicno uhvati takve i slijede sankcije u vidu jedinice i nove teme koja bi trebala biti takva da nam natjera znoj na lice. Na katedri ce biti popis imena i ocjene..koji nisu zadovoljili dolaze na upis ocjene vidjeti zasto nisu..i kaj dalje. E da, upis ocjene je pocetkom 7mj. I oko 25 .9. Za drugi rok. Nista pametno nemogu reci za naputke za pisanje zadace, al nije to do sutkinje Banic,zena je bila otvorena za dijalog..no nitko nije ni znao kaj pitati pametnog.

dina28

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Kolege ako moze pomoc,ustavna osnova za donosenje zakona kod zakona o financiranju izborne promidzbe,sta ste stavili? Hvala :)

123

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Može li netko poslati radnu verziju zadaće na temu Zakon o financiranju izborne promidžbe?
Hvala puno.

brineta12

Zašto baš čl 80. Ustava (Hrvatski sabor ima predsjednika i jednog ili više podpredsjednika.

Unutarnje ustrojstvo i način rada Hrvatskoga sabora uređuje se poslovnikom.

Poslovnik se donosi većinom glasova svih zastupnika) Jesi siguran da je to točno?? Kakve veze ima taj članak sa financiranjem izborne promidžbe??

Basset

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

čl 80. glasi ovako :

Hrvatsk
i sabor
:
-
odlučuje o donošenju i promjeni Ustava;
-
donosi zakone;
-
donosi državni proračun;
-
odlučuje o ratu i miru;
-
donosi akte kojima izražava politiku
Hrvatsk
oga sabora
,
-
donosi Strategiju nacionalne sigurnosti i Strategiju obrane
Republike
Hrvatske
,
-
ostvaruje građanski nadzor nad oružanim snagama i službama sigurnosti
Republike
Hrvatske
-
odlučuje o promjeni granica
Republike
Hrvatske
;
-
raspisuje referendum;
-
obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s
U
stavom i zakono
m
;
-
nadzire rad Vlade
Republike
Hrvatske
i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih
Hrvatsk
om
saboru
, u skladu s Ustavom i zakonom;
-
daje amnestiju za kaznena djela;
-
obavlja druge poslove utvrđene Ustavom

Nema veze s financiranje izborne promidžbe ali bome nemaju ni ostali članici veze s istom u ustavu, ali ima ovlast donjeti zakon.

brineta12

aha sad vidim da je negde 80, a negde 81. članak pa sam zato pitala. Da to sam primijetila i ja da nemaju, pa to očito jedino ostaje

josipica

Profesorica je rekla 15.5. prvi rok za predaju (sutra)? Jel to onda vrijedi samo za sutra ili od sutra do 1.6.?

sufi

Profesorica je rekla 1.6. rok za predaju. I da ce mozda biti kasnije jos jedan rok al da moli da 1.6. rjesi to vecina.

peroz

Ima li itko, i moze mi netko poslat primjerak prijedog zakona o postupku primopredaje vlasti. Hvala

sufi

Mene je sad zbunilo ovo s tim cl 80 st.1 Ustava. Jer gledam Ustav i piše mi da je taj cl.na koji bi se mi trebali pozvati čl. 81. stavak 2. I to zadnji pročišćeni tekst Ustava ...gdje piše cl 80 da je taj kaj je kolega naveo..kaj gledam krivo ili kaj?!

nika216

Ima tko kakav savjet, pomoć kako treba izgledati i što se sve može dodati kod prijedloga zakona o postupku primopredaje vlasti? Hvala unaprijed!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks