AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

Sanci

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

ja mislim da ovo nije točno... mislim da i kod izmjene i dopune treba ovo sve pisati ( ocjenu stanja itd.. ) jer trebaš obrazložiti zašto je potrebna izmjena i/ili dopuna
Točno, u svakom slučaju treba pisati ustavnu osnovu i ocjenu stanja, potrebna sredstva i obrazloženje svake izmjene, inače se nema pregledan uvid u potrebu mijenjanja zakona.. Sretno!:happy:

nana123

Sad sam zbunjena nakon toliko razlicitih misljenja pa molim nekoga tko ima napisat zakon o necemu kako taj rad zapoceti jer ja imam zakon tj,treba li i za zakon zapoceti sa "prijedlog zakona o ..." pa onda ustavna osnova,ocjena stanja...itd.Hvala

Nji

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Da uvijek se piše -prijedlog zakona o...
Pa pišeš prijedlog zakona...u oba slučaja-to su sve prijedlozi...

DanijelaM

može pitanje. neznam kako sad ide pošto nema predavanja a treba prijateljica otići po zadatak kod profesora (stari program iliti prije bolonje)
pa ako netko može napisati kada i gdje se treba otići bila bi zahvalna

josipa11

može pitanje. neznam kako sad ide pošto nema predavanja a treba prijateljica otići po zadatak kod profesora (stari program iliti prije bolonje)
pa ako netko može napisati kada i gdje se treba otići bila bi zahvalna

Vidi moj post na prethodnoj stranici!

josipa11

Hej!

Da li netko tko je po starom programu izlazi na nomotehniku ovaj tj?
Ako da, pliiiz, neka stavi pitanja koja su bila! :)

ivana

Pozz . zanima me imam knjigu iz Nomotehnike iz 2000g,jel ok ili je možda u međuvremenu izašla nova???

MAURITIUS

ej stari program! dal je netko ovdje bio jučer na ispitu? molim vas ako možete napisati šta je pitala, pleaseeee

josipa11

Hej!

Mene isto zanimaju pitanja, ako je netko bio jučer, a da je po starom programu!

Ali zanima me još nešto! Ovaj dio sa zastupničkim i županijskim domom Sabora... Na koji način to učite?
S obzirom da oni više ne postoje!

Ako je nekoga pitala taj dio iz knjige, neka javi kako je odgovorio! Tnx! :)

Jasmina007

Hej!

Mene isto zanimaju pitanja, ako je netko bio jučer, a da je po starom programu!

Ali zanima me još nešto! Ovaj dio sa zastupničkim i županijskim domom Sabora... Na koji način to učite?
S obzirom da oni više ne postoje!

Ako je nekoga pitala taj dio iz knjige, neka javi kako je odgovorio! Tnx! :)

Ej, Hrvatski sabor je jednodomni, i vrijedi ovo kaj piše za zastupnički dom. Ovo za županijski preskoči.

Twity

Dal se kod izmjene zakona, kad mijenjamo nekoliko stavak u istom članku za svaki stavak treba pisati novi članak u zakonu o izmjenama ili sve promjene istog članka(različitih stavak) idu pod jedan članak u novom zakonu? Nadam se da ste me skužili :)

kikica

Ja sam pisala pod istim clankom promjene stavaka. Tako sam vidjela da se pise u zakonima o izmjenama i dopunama.

Fila

Tko mi može pomoći, naime nabavila sam knjigu ali starije izdanje, 1996. god. te ta knjiga ima 93 stranice, a kako se govori da najviše pažnje treba posvetiti zadnjem dijelu knjige od 83-100 stranice zanima me koji su naslovi u tom dijelu knjige. Hvala.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks