AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

josipa11

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

U knjizi iz 2000. na str. 78. ti počinje V. glava, čiji su ti naslovi:
1. Izrada konačnog teksta pravnog propisa (Uvodni dio pr.propisa, Naslov pp, Centralni dio pp, Kaznene odredbe, Prijelazne odredbe, Završne odredbe);
2. Forma teksta (sadržaja) pravnog propisa;
3. Objavljivanje pravnih propisa;
4. Izmjene i dopune pravnih propisa;
5. Pročišćeni tekst pravnog propisa;
6. Ispravci pravnih propisa.

mica

ajde i meni molim te pošalji,hvala puno!
[email protected]

Za konzultacije ti je najbolje da nazoveš Sanju Storjak (ona je u onoj sobi prizemno) jer je ona meni rekla da za nas po starom programu ne treba zadatak, već da "samo" naučimo knjigu i da tako izlazimo na ispit. Ali, onaj tko je dobio zadatak već prije, može ga ponijeti sa sobom na ispit!
Najbolje se još malo raspitaj u referadi, to ti je najsigurnije!
U slučaju da se nešto promijenilo, javi i nama ovdje! :)
da li je to istina pošto sam ja stari program?također me zanima da li je dovoljno učiti po skripti iz skriptarnice ili još nešto uz to treba učiti?ako ne moram rješavati zadatke dali onda samo normalno prijavim ispit bez prethodnih konzultacija sa profesorom,hvala vam puno:)usput ako netko ima knjigu na kompu ili tak neš nek mi prosljedi na mail ako skripta nije dovoljna za prolaz:)

josipa11

Mica, napisala sam ti kako je ona meni rekla!
Ja sam isto stari program i zbog toga sam je i išla pitati.
Ja učim po knjizi, skriptu nisam ni skidala!

mica

Mica, napisala sam ti kako je ona meni rekla!
Ja sam isto stari program i zbog toga sam je i išla pitati.
Ja učim po knjizi, skriptu nisam ni skidala!
gdje si nabavila knjigu?i jel misliš da se može proć po skripti pošto ja nemam knjigu!skripta ima 8 stranica pa mi je čudno iako ispit nije zahtjevan.

martex

Stari program NE TREBA pisati zadatak. Normalno prijaviš ispit kao svaki drugi, a skripta iz skriptarnice nije nikako dovoljna. Isključivo se uči po knjizi ' Nomotehnika' od Borkovića.

mica

Stari program NE TREBA pisati zadatak. Normalno prijaviš ispit kao svaki drugi, a skripta iz skriptarnice nije nikako dovoljna. Isključivo se uči po knjizi ' Nomotehnika' od Borkovića.
di je mogu nabaviti jel je mogu kupiti negdje ili nešto:)

ivana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Pozz!!
daj mi recite kaj točno pita??? mislim šta joj je bitno??? pita početak knjige?

ivana

da li je možda objavljeno kada je ispit iz nomotehnike (stari program)???
tnx

matea

mene zanima dal se moze i dal ima netko ko bi u paru radio zadatak zakon o izmjeneama i dopunama zakona o srednjem skolstvu ili zakon o osnovnom skolstvu,jer meni samoj to fakat ne uspijeva

josipa11

da li je možda objavljeno kada je ispit iz nomotehnike (stari program)???
tnx
Ja sam danas zvala da pitam i rekla mi je teta koja radi raspored za nomotehniku da će biti objavljen sutra, ali da neće biti stavljen na net jer smo svi po starom programu!
Ugl, ja sam sutra na faksu oko 10-11h, pa se nadam da do tada bude izvješen, a kad se popodne vratim doma, mogu staviti na forum kad je!
Ako ga ne bude... budem zvala onda u petak opet!
Ili ako netko drugi sazna prije, slobodno neka stavi kad je!

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

mene zanima dal se moze i dal ima netko ko bi u paru radio zadatak zakon o izmjeneama i dopunama zakona o srednjem skolstvu ili zakon o osnovnom skolstvu,jer meni samoj to fakat ne uspijeva
ja sam radila sa kolegicom prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o srednjem školstvu i fakat je koma!! Preporučam ti uzmeš neku drugu temu...

Nji

Ja sam radila taj zakon-o osnovnom i srednjem školstvu,prije 2 godine...I bio mi je čist ok...Još smo si mi to same izabrale,taj zakon...Sami smo tad smišljali kaj ćemo pisati...

Samo si suvislo smisliš neke promjene,kaj bi se dalo izmijeniti u tom zakonu,i sve se da napraviti...nije teško...
Još super ak imaš nekog poznatog da radi u školi,pa malo ispitaš kaj stvarno ne valja u praksi...

Vama je to zadano ?Ili?
Teme?

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Ja sam radila taj zakon-o osnovnom i srednjem školstvu,prije 2 godine...I bio mi je čist ok...Još smo si mi to same izabrale,taj zakon...Sami smo tad smišljali kaj ćemo pisati...

Samo si suvislo smisliš neke promjene,kaj bi se dalo izmijeniti u tom zakonu,i sve se da napraviti...nije teško...
Još super ak imaš nekog poznatog da radi u školi,pa malo ispitaš kaj stvarno ne valja u praksi...

Vama je to zadano ?Ili?
Teme?
dio studenata je dobio zadane teme, a dio može izabrati neku od tema koju smo dobili mi koji imamo zadanu temu. meni ovo srednjem školstvu je bilo dosta zbunjujuće s obzirom da ima puno već postojećih izmjena i dopuna pa je bilo komplicirano to sve obuhvatiti... da li ti bio problem poslati mi na mail svoj rad tek toliko da vidim radi uporedbe... iako smo kolegica i ja svoj rad već predale na ocjenjivanje..

mica

koliko vam vremenski treba da naučit knjigu i zanima me jer treba nati baš sve i onaj povjesni dio,hvala:)

josipa11

Teta sanja rekla da bi ispit trebao biti u četvrtak u 9h, ali s obzirom da je sutkinja nešto bolesna, neka ju nazovem još u utorak da provjerim da li će sigurno biti tada!

ivana

da i ja sam danas bila u referadi pa je rekla da će vjerojatno biti ispit u četvrtak ali da ako bude kakvih promjena da sutkinja otkaže da će to teta sanja objaviti na stranici fakulteta!!! tako je meni rekla

matea

Nji:

Vama je to zadano ?Ili?
Teme?

i ja bi zamolila kolegicu Nji ako je moguce da mi posalje svoj zadatak iz nomotehnike,cisto da vidim kako si to napravila,jer ja se jako mucim s tom nomotehnikom,ako moze na mail:
[email protected]

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks