AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

milkak

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

Ajme,super puno hvala...nadam se da se to odnosi zaista i na nas koji smo po starom programu ,upisani skoro u prošlom stoljeću:) (ajme koji sam ja kreten)
A kaj poslije toga ima i neki usmeni.
Još jednom puno hvala na odgovorima...
Hej, evo ja sam ti po starom programu i položila sam ispit sad na zadnjem roku. Ne trebaš raditi nikakav zadatak, imaš samo usmeni. Knjiga ti je Nomotehnika od Borkovića, kupiš ju kopiranu u kopiraonu u Masarykovoj za deset kuna, treba ti desetak dana da ju naučiš (možda i manje). Ispit nije težak, ali ipak moraš znati, profesorica je super, teško da možeš pasti. Imaš pitanja na prethodnim postovima i više manje po njima i pita. Eto, nadam se da sam pomogla. Sretno!

Nirvana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

ja sam predala svoj zakon o pravima i obvezama kod Sanje u petak, pa mi je rekla da još nitko nije predao.
zanima me jel još netko ima namjeru predavati sada do 20.3. (izvanredni) ili ću morati čekati da se skupi najmanje 5 radova da ih uopće pogleda?

marxmaja

ja sam predala svoj zakon o pravima i obvezama kod Sanje u petak, pa mi je rekla da još nitko nije predao.
zanima me jel još netko ima namjeru predavati sada do 20.3. (izvanredni) ili ću morati čekati da se skupi najmanje 5 radova da ih uopće pogleda?
ja ću to predat 20.3. u 10:00

chasei

ja sutra predajem...samo koliko sam ja uspjela čuti, rekla je da će to počet čitat i ocjenjivat tek kad se najmanje 10 radova skupi...ne 5...

Marinica

ja sam gotova sa radom, ali neću stići ovaj tjedan predati, pa ću predati drugi tjedan u ponedjeljak.

hrgolina

ja sam BEZ ikakvog predznanja i uputa to napravila za cca 6h ali ja sam imala izmjene i dopune. ne znam jel sam dobro napravila pa sad često molim Boga da usliši moju molitve i da dobim SAMO 2!!!

martina_sk

Administrator

ja sam BEZ ikakvog predznanja i uputa to napravila za cca 6h ali ja sam imala izmjene i dopune. ne znam jel sam dobro napravila pa sad često molim Boga da usliši moju molitve i da dobim SAMO 2!!!
samo dobro pripazi na prijelazne i završne odredbe.

cocci

ja počinjem pisat ovo sada, nisam bila na predavanju, no znači da ja trebam napisat baš zakon, po člancima, npr. čl 1. ovim zakonom se uređuje to i to, čl.2 itd, i koliko ih treba biti otprilike? znači po uzoru na zakone koje smo učili do sad?

Marinica

ja počinjem pisat ovo sada, nisam bila na predavanju, no znači da ja trebam napisat baš zakon, po člancima, npr. čl 1. ovim zakonom se uređuje to i to, čl.2 itd, i koliko ih treba biti otprilike? znači po uzoru na zakone koje smo učili do sad?
minimalno 10

martina_sk

Administrator

trebaš pisati prijedlog zakona znači da mora imati i ocjenu stanja i obrazloženje svakog članka. nađi si na netu neki prijedlog zakona pa vidi kako treba izgledati. napisala sam ja koju stranicu prije koje smo mi kratke zakone radili kao primjere pa si njih pogledaj.

Eriatarka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Ja sam napisala prvi dio zakona (znači ustavnu osnovu, ocjenu stanja, osnovna pitanja, posljedice i izvore) i to mi s prvom stranicom (znači gdje mi piše ime i prezime i prijedlog zakona bla bla) ima ukupno 4 stranice BEZ SAMOG PRIJEDLOGA ZAKONA. Brijem da je poprilično kvalitetno, baš sam se držala reda, pisala konkretno i pravilno i to. Šta mislite jesu li te 4 stranice dosta ili da još nešto naserem?

martina_sk

Administrator

Ja sam napisala prvi dio zakona (znači ustavnu osnovu, ocjenu stanja, osnovna pitanja, posljedice i izvore) i to mi s prvom stranicom (znači gdje mi piše ime i prezime i prijedlog zakona bla bla) ima ukupno 4 stranice BEZ SAMOG PRIJEDLOGA ZAKONA. Brijem da je poprilično kvalitetno, baš sam se držala reda, pisala konkretno i pravilno i to. Šta mislite jesu li te 4 stranice dosta ili da još nešto naserem?
Dosta je, super :) primjere koje smo radili su imali 2-3 str.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks