AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

jelaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Nomotehnika

mislim da treba objašnjenje jer na kraju onih papira kaj smo dobili isto piše objašnjenje svakog članka. a da je nelogično-to se slažem
Hvala,valjda onda trebamo, ali možda smo onda mogli imati više sati, da nam se to bolje objasni.Nadam se da će uzeti u obzir to što smo imali samo dva sata tjedno i to što nismo nikad pisali zakone.

Ja sam počela pisati neke natuknice, al dosta toga preuzimam iz drugih zakona, znaći forma je približno ista ko u prošlom zakonu, samo mijenjam sadržaj, e sad hoće li to profesorici biti dovoljno, neznam.

Jel neko od vas počeo šta pisat i kako vam ide ?

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Hvala,valjda onda trebamo, ali možda smo onda mogli imati više sati, da nam se to bolje objasni.Nadam se da će uzeti u obzir to što smo imali samo dva sata tjedno i to što nismo nikad pisali zakone.

Ja sam počela pisati neke natuknice, al dosta toga preuzimam iz drugih zakona, znaći forma je približno ista ko u prošlom zakonu, samo mijenjam sadržaj, e sad hoće li to profesorici biti dovoljno, neznam.

Jel neko od vas počeo šta pisat i kako vam ide ?
Ja isto nisam zadovoljna sa informacijama koje nam je profesorica dala na predavanjima. Nije nam baš nešto posebno objasnila. Baš suprotno. Zato se nadam da neće bit stroga kod ocjenjivanja.

martina_sk

Administrator

točno je ono što kaže kolega rijekaboy. i treba pisati objašnjenja koliko blesavo to bilo, prijedlozi zakona se jednostavno tako pišu. i ne mora vaš zakon imati točno 8 članaka.

jelaa

ja sam stavio članak 2, stavak 4 i podstavak 1 Ustava RH.
Da li netko zna šta sve možemo imati na ispitu!? :whistling:
Znam da smijemo imati Ustav, nek me nadopuni neko ak smijemo imati još kaj.

anita13

dal je taj prijedlog zakona onaj od 6 stranica,dal trebamao napuisati i onu prvu str klasu,urbroj,,onda pod onim točkama ustavna ocjena,ocjena stanja,tada prijelog zakona i na kraju obrazloženje il

jelaa

Kad mi izvanredni to pisemo??? Jesu objavili datum??
Profa nam je rekla da dva datuma izaberemo.Prvi rok je 14 ili 15.3 popodne,a ako taj propustimo imamo rok 21 ili 22.3.

rijekaboy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

dal je taj prijedlog zakona onaj od 6 stranica,dal trebamao napuisati i onu prvu str klasu,urbroj,,onda pod onim točkama ustavna ocjena,ocjena stanja,tada prijelog zakona i na kraju obrazloženje il
ma mislim da ne jer ako da onda trebamo crtati i naš grbić, a crtanje mi baš ne ide :thinking:

enna

ma mislim da ne jer ako da onda trebamo crtati i naš grbić, a crtanje mi baš ne ide :thinking:
i ja mislim da je to nebitno,nego treba počet od ustavne osnove za koju ja mislim da je isto čl.2,stavka 4.Ustava..

MARYYNNA

šta stvarno možemo imati samo ustav??? šta nam je onda dala doma taj prijedlog zakona? tu već par dana slažem i pišem svoj prijedlog i tolko toga mjenjam i moš mislit da ću to još učit napamet da se sjetim šta sam sve napisala ,koja glupost

hrgolina

šta stvarno možemo imati samo ustav??? šta nam je onda dala doma taj prijedlog zakona? tu već par dana slažem i pišem svoj prijedlog i tolko toga mjenjam i moš mislit da ću to još učit napamet da se sjetim šta sam sve napisala ,koja glupost
pišeš prijedlog zakona koji se zasniva na ustavnoj osnovi. a što se tiče grba, ne treba, ali ja sam pisala klasu i urbroj, ali mislim da nije potrebno...;)

rijekaboy

piše na stranici faksa da profesorica ima konzultacije ponedjeljkom od 8,30 pa ću otići, pa javim šta je rekla!

MARYYNNA

pišeš prijedlog zakona koji se zasniva na ustavnoj osnovi. a što se tiče grba, ne treba, ali ja sam pisala klasu i urbroj, ali mislim da nije potrebno...;)
pa kolko sam skužila pišem ''svoj'' prijedlog tog zakona-promjenila sam onih 5 točaka i konačni prijedlog zakona?šta sam krivo shvatila?

00406

Ne vjerujem da jos nista nisu objavili?! Pa kad planiraju? Neki od nas rade i trebaju se organizirat. Vjerovatno nece ni bit drugi tjedan ili je prof zaboravila na nas

xxxx

Dajte ljudi ako netko može pojasniti ovo malo bolje...Znači bila sam na predavanjima u 12. mjesecu iz Nomotehnike za izvanredne i sad svi smo dobili taj prijedlog Zakona,ali mi nije jasno šta mi trebamo pisati sve one stranice ali u svojoj verziji???Mislim prof. je rekla da ćemo trebati napisati samo nekih par članaka,da pogledamo ustavnu osnovu i ocjenu stanja...E sad u redu razumijem da trebamo napisati ustavnu osnovu,ali šta sad napisati za tu ocjenu stanja,mislim kako taj naš rad uopće treba izgledati...Ja sam razumijela da treba napisati ustavnu osnovu i onda pišemo te članke u kojima su sadržana prava koja bi mi dali predsjedniku...Ali čitajući vaše postove,mislim da više ništa ne znam...Ako ima netko još strpljenja,snage,volje,... da mi objasni.Unaprijed hvala!

ja sam stavio članak 2, stavak 4 i podstavak 1 Ustava RH.
Da li netko zna šta sve možemo imati na ispitu!? :whistling:
Kolega možete mi samo reći na osnovu čega ste zaključili da je to ustavna osnova,jer ja u tim člancima ne vidim ništa što je vezano za taj prijedlog zakona???Nemojte mi krivo shvatiti i misliti da sam ja pametna,pa sad vas ispravljam,nego samo nemam pojma šta bi bilo,pa me zanima na osnovu čega ste vi zaključili da bi to moglo biti to???Jer mislim da ipak ovdje barem možemo razmijeniti svoja mišljenja,kad već na ispitu moramo biti samostalni :razz:

rijekaboy

kao prvo ne garantiram da je to točno, a po čemu sam to zaključio pa taj članak, točnije čl. 2 stavak 4 podstavak 1 je, citiram "Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
- o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u RH"
A budući da se tu radi o uređivanju političkih prava predsjednika Rh po prestanku obnašanja dužnosti zaključio sam da na temelju te ustavne odredbe se može donijeti taj zakon, ali ponavljam da nisam siguran dali je to točno, pa ako ima da netko misli nešto drugo neka kaže! :angel::whistling:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks