AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Vježbe iz nomotehnike

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Nomotehnika

ljudi jel se vi šta pripremate za ispit u četvrtak? ja neznam da li da išta pišem pošto je ona rekla da će nam dati neke svoje smjernice-što bi reć, da mi nećemo pisati svoj prijedlog zakona pošto će nam ona dat svoje smjernice-pisat ćemo njen XD... evenutalno neke natuknice napisat... i još da istaknem da mi se ovaj ispit nikako ne sviđa,pošto nam (izvanrednim studentima) stvarno nije objasnila skoro ništa kako se što piše- malo detaljnije ili barem neki primjer dala...:/

IHUZEJ

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Da li trebamo ona objašnjenja pisat na kraju ili ne, fakat niš ne kužim ni ja baš nešto pretjerano

xxxx

ljudi jel se vi šta pripremate za ispit u četvrtak? ja neznam da li da išta pišem pošto je ona rekla da će nam dati neke svoje smjernice-što bi reć, da mi nećemo pisati svoj prijedlog zakona pošto će nam ona dat svoje smjernice-pisat ćemo njen XD... evenutalno neke natuknice napisat... i još da istaknem da mi se ovaj ispit nikako ne sviđa,pošto nam (izvanrednim studentima) stvarno nije objasnila skoro ništa kako se što piše- malo detaljnije ili barem neki primjer dala...:/
Znači sad na kraju pišemo po njenim smjericama???Ti si jel tako bila na konzultacijama,pa barem znaš šta je rekla...Ja ne kužim ono kod ocjene stanja,šta mi tu trebamo pisati ono što piše u onom primjeru što nam je dala i samo pogledati da se nije što promijenilo oko zakona,jer ima ono da je Vlada od 04.01.2013. promjenilo nešto u tom zakonu o posebnim pravima predsjednika...Slažem se s tobom,mislim da je više trebala posvetiti vremena pričajući nam o samom tom testu nego o ponavljanju koji su najviši akti i sl...Teorije koje imamo na pretek...
I uopće što se to može dati predsjedniku drugačije nego što je već dato:)Nemam inspiracije stvarno :hm:

enna

Znači sad na kraju pišemo po njenim smjericama???Ti si jel tako bila na konzultacijama,pa barem znaš šta je rekla...Ja ne kužim ono kod ocjene stanja,šta mi tu trebamo pisati ono što piše u onom primjeru što nam je dala i samo pogledati da se nije što promijenilo oko zakona,jer ima ono da je Vlada od 04.01.2013. promjenilo nešto u tom zakonu o posebnim pravima predsjednika...Slažem se s tobom,mislim da je više trebala posvetiti vremena pričajući nam o samom tom testu nego o ponavljanju koji su najviši akti i sl...Teorije koje imamo na pretek...
I uopće što se to može dati predsjedniku drugačije nego što je već dato:)Nemam inspiracije stvarno :hm:
oduzmi mu neka prava jer nema novaca država, a sve se to financira iz proračuna..:)

MARYYNNA

imaš potpuno pravo.da,pišemo na kraju po njenim smjernicama. nije ona loša,ali za profesoricu nije. jedan dečko ju je pitao u petak jel može na ispitu imati svoj primjer prijedloga što je doma napravio ona je rekla da,a onda je na kraju rekla da ne dolazi u obzir da možemo eventualno imati prijedlog zakona koji nam je dala-??? sve dosta zbunjujuće,nedorečeno...ovo ostalo ću već nekako ''zbrljat'' ali u ocjeni stanja stvarno neznam kaj bi pisala... htjela bih se se rješiti tog ispita u četvrtak i da mogu dalje na miru obavljat ostale obaveze ,stvarno mi se neda ponovno ić na neke konzultacije i ponavljanje ispita zbog isključivo loše informiranosti.

xxxx

imaš potpuno pravo.da,pišemo na kraju po njenim smjernicama. nije ona loša,ali za profesoricu nije. jedan dečko ju je pitao u petak jel može na ispitu imati svoj primjer prijedloga što je doma napravio ona je rekla da,a onda je na kraju rekla da ne dolazi u obzir da možemo eventualno imati prijedlog zakona koji nam je dala-??? sve dosta zbunjujuće,nedorečeno...ovo ostalo ću već nekako ''zbrljat'' ali u ocjeni stanja stvarno neznam kaj bi pisala... htjela bih se se rješiti tog ispita u četvrtak i da mogu dalje na miru obavljat ostale obaveze ,stvarno mi se neda ponovno ić na neke konzultacije i ponavljanje ispita zbog isključivo loše informiranosti.
Pa eto vidiš,znači ne možemo imati njen prijedlog,ali možemo svoj,stvarno neshvatljivo...I sad kao ja mogu nešto puno drugačije pisati???Pa šta ću ja njemu dati drugo od onog šta su mu već dali,ne mogu ja izmišljati gluposti neke...Ja sam malo pretraživala prava predsjednika nakon mandata u drugim zemljama se se to svodi više-manje na isto...Pa i ja bih voljela se rješiti,ali po svemu sudeći teško će to biti...Ne prof. je super ovako,ali nema ona tog pristupa studentima kao pravi prof. i to se vidi...
Npr. ta ocjene stanja ima skoro 2 stranice i tu treba pisati i kakva je sad svrha toga toliko,ne mogu imati onaj njen prijedlog,da ne bi još ono učila napamet...Ne fakat neznam,mene samo ta ocjena stanja muči,tu nemam pojma ništa...

Aine

Ja sam napisala svoj prijedlog zakona, skinula sam sa weba sabora prijedlog i po tome napisala. Uopce me nije briga ako je ona rekla da ne mozemo imati svoj zakon na "ispitu", ja cu svoj sigurno imati. Ovaj predmet je ionako cisti debilizam, sada bih ja kao trebala napisati zakon bez icega, samo tako iz svoje glave? Sigurno akademski obrazovana gospoda iz vlade ih tako pisu LOL

MARYYNNA

Ja sam napisala svoj prijedlog zakona, skinula sam sa weba sabora prijedlog i po tome napisala. Uopce me nije briga ako je ona rekla da ne mozemo imati svoj zakon na "ispitu", ja cu svoj sigurno imati. Ovaj predmet je ionako cisti debilizam, sada bih ja kao trebala napisati zakon bez icega, samo tako iz svoje glave? Sigurno akademski obrazovana gospoda iz vlade ih tako pisu LOL
dijelimo mišljenja,moš si mislit da ''kolege donosioci prijedloga zakona'' donose taj prijedlog bez dodatnih propisa,svih mogućih informacija , i da ne nabrajam dalje... jako loše organiziran predmet

anita13

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

usavna osnova članak 2.ja sam isto napisala svoj prijedlog i imat ću ga jer sam se malo raspitala kod jedne državne savjetnica i rekla mi je da na ispitu moram imati USTAV .jer bez njega ne mogu napiasti prijedlopg jer kak ti možeš znati napamet pod kojim je članka što.i da to nemre biti da pišemo prijedlog bez ustava.tak da ću ja imati njezin prijedlog i svoj i to prepisati i uopće se neću višezamarati.jer mi nismo imali nikakve vježbe da možemo samo tako napisati

xxxx

može mi tko objasniti što bi se trebalo pisati u ocjeni stanja?
E to skoro nitko ne zna...Ja sam općenito pisala o potrebi donošenja takvog zakona,povezala neke zakone uz to i eto...Više manje prema onom prijedlogu što nam ga je ona dala...Neznam što drugo...:hm:

martina_sk

Administrator

Ja sam općenito pisala o potrebi donošenja takvog zakona,povezala neke zakone uz to i eto...Više manje prema onom prijedlogu što nam ga je ona dala.
da, tako treba. kao što sam naslov kaže, ocjenite kakvo je sad stanje, tj kako je uređeno to do sad i zašto se trebao donesti taj zakon tako kako ste ga napisali.

Afrodita

da, tako treba. kao što sam naslov kaže, ocjenite kakvo je sad stanje, tj kako je uređeno to do sad i zašto se trebao donesti taj zakon tako kako ste ga napisali.
Još da se nadovežem na kolegicu, znači treba napisati kakvo je općenito stanje sad, odnosno napisati kojim zakonima jer uređeno to područje.
I onda napisati da to to i to nije uređeno, da je potrebno donijeti poseban zakon koji će uređivati ta područja, odredbe itd itd., onda što će se tim zakonom uređivati, koja je svrha zakona, koje su posljedice donošenja i slično.
Na stranici hrvatskog sabora ima puno primjerka, dokumenata kojih se tiče donšenja zakona pa si pogledajte kako bi to otprilike trebalo izgledati.

koni

Sutkinja je rekla da joj treba 2 mjeseca, dakle nadajmo se krajem svibnja.Trebali bi ranije biti ispravljeni testovi kolega koji su naznačili da imaju jedan ispit do kraja i diplomski.Do sada je S.Storjak objavljivala sve u vezi nomotehnike.

zajedničko

Pozdrav,
ima li netko sa starog programa da izlazi na ispit na roku sada u 4. mojesecu i da zna kada je ispit jer zovem Sanju i ne javlja se...
Hvala

rokomihael

Pozdrav,
ima li netko sa starog programa da izlazi na ispit na roku sada u 4. mojesecu i da zna kada je ispit jer zovem Sanju i ne javlja se...
Hvala
ja sam isto stari program..izaći ću u 6. mjesecu na ispit..po kojoj literaturi si učila ?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks