martina_sk
Administrator
Re: Nomotehnika
evo nekih zakona koje smo koristili kao primjere za koje mislim da je prof skinula sa službenih str vlade i sabora.
1. prijedlog zakona o posebnim pravima predsjednika republike po prestanku obnašanja dužnosti, s konačnim prijedlogom zakona,
2. konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima
3. prijedlog zakona o ništetnosti pravnih akata bivše sfrj, jna i republike srpske, akonačnim prijedlogom zakona i
4. prijedlog zakona o postupku primopredaje vlasti.
samo o izmjenama i dopunama, jer ako pišeš pročišćeni onda to nije ništa drugo nego prepisivanje zakona sa tvojim izmjenama i dopunama.Ja sam isto dobila zak o izmjenama i dopunama, i nisam sigurna dal trebamo napisat samo izmjene i dopune kao (npr.zak o izmj i dopunama zak o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju), ili moramo napisat pročišćeni tekst?
zakoni koje smo mi radili na predavanjima kao primjere su ti imali svega 3-5 str, plus još toliko stranica s objašnjenjima, tj ona ocjena stanja i posljedice...kolko mora imat stranica zakon o izmjenama i dopunama? okvirno?
evo nekih zakona koje smo koristili kao primjere za koje mislim da je prof skinula sa službenih str vlade i sabora.
1. prijedlog zakona o posebnim pravima predsjednika republike po prestanku obnašanja dužnosti, s konačnim prijedlogom zakona,
2. konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudovima
3. prijedlog zakona o ništetnosti pravnih akata bivše sfrj, jna i republike srpske, akonačnim prijedlogom zakona i
4. prijedlog zakona o postupku primopredaje vlasti.