AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Zapošljavanje nakon završetka Studija za javne uprave

gricka vjestica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Posao nakon faksa? Koji posao?

burza nudi raznorazne tečaje upravo na Pučkom otvorenom učilištu.
juuuuhuu
:yahoo:
nadam se da će biti nešto i za mene,
u 6 mjesecu :tongue2:

još ako upisuju u radnu knjižicu,
pa to je divno!

Sinke

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

idemo svi u nogometaše,putem modrića,jebeš diplomu,lova je lova,a tek slava.čovječe.di mi je bila pamet

gricka vjestica

bila ja da mi upisu stečeno zvanje u radnu knjižicu,
dočekala me službenica u dotičnoj sobi,
smrdila je po ZNOJU, IMALA MASNU KOSU I nosila OBIČNU MAJICU, kakvu ja nosim kad idem u šetnju s cuckom :shocked:

naravno nije mi htjela upisati, nego mi mahala s nekim zakonima ispred nosa i objašnjavala zasto mi nemoze upisati.

kazem ja: zasto moji kolege koji ne zive u Zg. su to bez problema obavili
ona: ako nekoga znate, tu je kolegica pravnica i mozete kod nje
ja: da sada cete me setati od sobe do sobe

nije mi se dalo s njom svaditi jer nisam imala zraka od nje,
ali budem, ali cu prije do tajnika našeg, jer znam da teta iz referade, sve s ''takvim slučajem'' salje k njemu :unsure:

gricka vjestica

evo da vam malo kazem pitanja koja su me pitali na razgovoru za posao ''zamjenice tajnice u osnovnoj skoli''

razgovarala sam samo s ravnateljicom, a pitanja su bila otprilike ova:
1. zasto sam upisala ovaj studij
2. zasto nisam pravo (to me pitala jer u zivotopisu imam dosta aktivnosti vezano za udrugu)
3. imam li iskustava u komunikaciji s ljudima, posrednog i neposrednog
4. sto mislim sto obuhvaca tajnicki posao
5. kakav je to posao
6. imam li iskustava u takvoj vrsti posla
6. s kakvim je ljudima najbolje raditi
7. sto bi ucinila da mi dode neki ''ljuti'' roditelj
8. kakva sam u odnosu s djecom.

bila sam sama na razgovoru, ostale kandidate nisam vidjela, ali znam da ih je bilo, jer mi jer rekla a i vidjela sam u njezinoj knjizici, gjde je upisala moje podatke, i razgovor je trajao otpilike 20-tak minuta.

vidjet cemo za par dana kako ce proci drugi razgovor, na drugom mjestu :cool:

Tompa

Odgovori na pitanja za zamjenicu tajnice u OŠ:
1. Iz vjerskih razloga.
2. Zato što ovo kraće traje.
3. Naravno, komuniciram s mnogim ljudima neposredno, a posredno, tj. neverbalnom komunikacijom sa susedom Bartolom kojem se izbeljim svaki put kad prođem jer sam jednom stala u drek od njegovog pesa.
4. Mnoge tajne treba čuvat, između ostalog broj registarskih tablica ljubavnice od ravnatelja.
5. Lagan, puno hladovine i praznog hoda.
6. Imam, tajila sam pred starcima kad je sestra imala četri jedinice i pušila joint pa je mislila da se vozi na letećem ćilimu.
6a. Mrtvima. Oni se ne bune, ne galame i ništ ne traže.
7. Nazvala bi svog starog da dođe i da ponese pajser.
8. Sasvim normalna. Kad prođeš pokraj klinca razvališ mu šamarčinu čist da se zna ko je gazda i da izbaciš svaku sumnju u pedofiliju i te brije.

gricka vjestica

ima :wink5:
ja danas bila na burzi, i savjetnica mi je dala 5 natječaja vezano za nas,
ali treba se osim na stranici burze, i što ti oni predložiti, samostalno informirati i tražiti.
no, priznajem, većinom na traže kao tajnike :mellow:

misha

Veelike čestitke gričkoj na ostvarenom radnom mjestu od svekolike živuće upravne nacije...i svako joj dobro!!

Tompa

Javljam vam se s svog radnog mjesta, prvog radnog dana, tajnice u osnovnoj skoli :laughing: pozdrav svima :proud:
A meni ni jedne rječice hvala, a tolko sam te savjetovao i strepio nad tvojom sudbinom kad si išla na razgovor!!!

gricka vjestica

hi hi :proud:
ma hvala ti tompa,
ipak je tvoja teorija upalila, i eto srušila povjerenstvo koje me ispitivalo i analiziralo moj zahtjev :proud:
prvi dan je prošao ok, vecinom upoznavanje ureda i tako,
jer prof i ostalih nema, tako da je skola samo moooooooooja :crazy:
tnx misha :)
eto super je posao s kojeg mozes otici na net za vrijeme radnog vremena;)

marbela

Čestitam grička!
I ja sam pred nekoliko mjeseci bila na razgovoru za posao tajnice u školi, no nisu me primili jer onda još nisam diplomirala. :sad: U natječaju su napisali da traže višu, visoku stručnu spremu, magisterij ili doktorat, a primali su na određeno vrijeme i to na pola radnog vremena! :laughing: Na kraju su primili neku žensku sa višom koja ima je za tjedan ili dva dala otkaz. Valjda nije mogla riješavati te komplicirane radne zadatke namijenjene magistrima i doktorima znanosti koji stoje u redu i tuku se za posao tajnika škole na pola radnog vremana... Mislim presmiješna situacija!:crazy:

gricka vjestica

tnx ivy, marbela diah :)

hm, trazili su magistra :mellow:
ovdje je bila bas nasa struka, upravni pravnik.

kako sam se prijavila na burzu, tako mi je savjetnica našla raspisane natječaje u svezi onoga sto sam joj rekla da bi me zanimalo gdje da radim. ona odmah evidentira u komp i javi da ces doci.
tako me je danas npr. zvala jedna druga s zavoda, koja je poslala ''svoje'' i pitala dal je sve zavrsilo i da mora ravnatelj napisati izvjestaj o tome i poslati njima,
tako da se vodi evidencija i meni je burza eto pomogla, i bila sam na njoj prijavljena svega tjedan dana

za sada se uhodavam, dok mi učenici ne stvore red ispred ureda da im dam stambilj :proud:

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
u školi je super raditi djeca odgojenija nego ikad prije, a roditelji mirni ko bubice sa bubama u glavi, a plaća boli glava

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks