Bog s tobom!Ukoliko vam je studij nezanimljiv i ne vidite svoju budućnost u njemu, odustanite i ne davite druge.
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Bog s tobom!Ukoliko vam je studij nezanimljiv i ne vidite svoju budućnost u njemu, odustanite i ne davite druge.
Zadnji dio tvog posta govori sve o državnoj upravi, radim u upravi Grada Zagreba situacija je ista, možeš dobiti otkaz jedino ako ubiješ nekoga (a i to pod osobito otegotnim okolnostima).haj ljudi
ja sam diplomirala prošle godine i nakon 3 mjeseca se zaposlila u državnoj upravi, radim kao vježbenik (sa višom) za tri tisuće kuna, još par mjeseci do polaganja stručnog ispiti, al onda će mi bit 3700 + prijevoz (koji je 550 kuna) tako da sam kaj se tiče plaće zadovoljna. Ipak mi nadoknade cijeli prijevoz što i nije slučaj u svim tijelima državne uprave, kako sam čula. Netko je tu gore stavio da onaj ko radi u pisarnici ima 3500 kuna plaću. Ne znam gdje to, al kod nas ne, već ima plaću 3000 kuna.
Uostalom, državni službenici dobivaju regres, božićnicu, jubilarne nagrade (svakih pet godina rada u državnoj službi), darove za djecu.
Nemojte bit pesimistični kaj se tiče plaće jer je u pripremi Zakon o plaćama, a već je i donijeta nova uredba o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi kao i uredba o načinima napredovanja državnih službenika. Kako ljudi kažu, državna uprava ide na bolje.
Htjela bih upisati razliku po bologni. Teta u referadi mi nije znala reći kad će biti upisi, al zato sam mailala prof. Marčetić koja mi je rekla da će upisi biti u desetom ili jedanaestom mjesecu.
Inače prema Zakonu o plaćama će upravni bolonjci imati veću plaću od ovih koji su završili po starom programu, što se očituje iz već donesene nove Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u državnoj službi.
Nemojte bit pesimistični kaj se tiče traženja posla, jer je prije nekih tjedan dana ministarstvo financija raspisalo natječaj u kojem piše da primaju 50 vježbenika, više stručne spreme i to upravne!!!
Još sam samo zaboravila reć da mi je super na poslu - na pauzi sam uvijek više od pola sata, radno vrijeme mi je klizno (od pol 8 do pol 9), al uvijek mogu otići ranije doma jer putujem, žene koje tu rade a imaju malu djecu redovito kasne na posao jer ih ujutro vode u vrtić. Provlačimo kartice, al niko to ne gleda. Kad god netko treba slobodno uopće nema problema. I razumna zakašnjenja se toleriraju. O bolovanjima da ne pričam. I kaj je najbolje, jednog frajera su već par puta slali na službenički sud da ga otpuste al nikak. Poanta: stvarno se morate potruditi da u državnoj upravi dobijete otkaz!!
Istu analogiju razmišljanja možemo primjeniti i u tvom slučaju; ne čitaj ovaj topic ako ti se ne sviđa što piše.Situacija nije bajna kao što ništa nigdje u svijetu nije savršeno, ali kad čitam vaše komentare poludim na to koliko dramatizirate.
Ukoliko vam je studij nezanimljiv i ne vidite svoju budućnost u njemu, odustanite i ne davite druge.
kolega kad se vidimo u birtiji ne volim piti sama?:beerchug:Ja mislim da trebaš navratiti u forumašku birtiju.
OK, no zašto bi se bilo nužno zaposliti u struci?Situacija u praksi sa zapošljavanjem upravnih pravnika je jeziva... Iznimke uvijek postoje, no one samo potvrđuju pravilo...
Svima želim sreću da nađu posao u struci i to vrlo brzo...
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.