AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Završni rad

Moki

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
A ako zelimo obraniti sada u 9. mju do kada bi otprilike trebali predati kompletan rad? Jel postoji to odreden rok za prijavu? Tipa 20- 15 dana prije obrane ili? Zelim upisati sada u 10. specijalisticki a dosta sam spora u pisanju pa se bojim da ne zakasnim..
Ne znam točno koji je rok za predaju kompletnog rada, ali Sanja mi je rekla da većina studenata ima obranu u rujnu te da je rad moguće obraniti i 30.09. ukoliko se tako poklopi.

ana.lagin

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
A ako zelimo obraniti sada u 9. mju do kada bi otprilike trebali predati kompletan rad? Jel postoji to odreden rok za prijavu? Tipa 20- 15 dana prije obrane ili? Zelim upisati sada u 10. specijalisticki a dosta sam spora u pisanju pa se bojim da ne zakasnim..
Ovisi koga ces imat za mentora..cula sam da neki i po dva, tri puta vracaju radove+ uzmi u obzir da njima treba i po par dana da ti odgvoore uopce na mail haha
Ja ga evo vec pisem mjesec dana, ali iskljucivo jer sam se opustila. Da sam stisla i svaki dan pisala, obranila bi ga sigurno i prije ljetne stanke, tak da do kraja 9 mj stignes bez problema, ali pokusaj do 1.9 vec predati rad bas iz razloga da ne bi cekala od profesora povratnu info dva tjedna

LuciaL

Nema roka.
Ako ti je prof odobrio/la sadrzaj, krenes pisati i taman stignes obraniti u 9.mj. Ako nece imati prigovora na rad, obrana se dogovori isti tjedan :)
Ja sam u istoj situaciji, planiram upisati jos 2 god, al mene jedino brine kako izgleda online obrana i hoce li biti mogucnosti branit na faksu..meni osobno bi bilo draže tako :(

ana.lagin

Nema roka.
Ako ti je prof odobrio/la sadrzaj, krenes pisati i taman stignes obraniti u 9.mj. Ako nece imati prigovora na rad, obrana se dogovori isti tjedan :)
Ja sam u istoj situaciji, planiram upisati jos 2 god, al mene jedino brine kako izgleda online obrana i hoce li biti mogucnosti branit na faksu..meni osobno bi bilo draže tako :(
Na stranici je bilo navedeno da kolege koji zele braniti uzivo mogu i tako, iako ja mislim da je online puno elegantnije haha vrtis ppt u pozadini, oni gledaju u to umjesto u tebe, nema tolike treme :D

Marisol

Na stranici je bilo navedeno da kolege koji zele braniti uzivo mogu i tako, iako ja mislim da je online puno elegantnije haha vrtis ppt u pozadini, oni gledaju u to umjesto u tebe, nema tolike treme :D
Kako izgleda ta obrana? Jel to bude nešto svečano ili? Jer frendice su mi na upravnom u Rijeci i oni isti dan imaju obranu i odmah dobiju i tu diplomu i sve svečano bude. Dok je kod nas koliko znam prvo obrana pa nakon par mjeseci promocija :rolleyes:

mape5

Super Moderator
Online obrana je okej. Ja sam imala prošli petak obranu online. U ponedjeljak navečer sam još dopisivala rad i poslala profesoru, u utorak ujutro mi je odgovorio da mi je obrana u petak. Poslala sam upit u referadu i rekli kad obranim, onda dalje rješavamo sve. nije bilo potrebe odlaziti u referadu.
Kad je obrana prošla, mjel mi je poslao Košćak da dostavim rad u wordu, pdf, sažetak i potvrdu o uplati i drugi dan je sve bilo gotovo.

mape5

Super Moderator
Kako izgleda ta obrana? Jel to bude nešto svečano ili? Jer frendice su mi na upravnom u Rijeci i oni isti dan imaju obranu i odmah dobiju i tu diplomu i sve svečano bude. Dok je kod nas koliko znam prvo obrana pa nakon par mjeseci promocija :rolleyes:
kod nas svečano bude samo kada je svečana dodjela diploma. A kod obrane ništa nema posebno, osim kaj si sav u grču i strahu da sve prođe dobro :)
i čini mi se da nas dvaput godišnje skupljaju. recimo ja sam na stručnom diplomirala u četvrtom mjesecu, a promocija je bila u 12 mjesecu

selzec

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Poslala sam prvi verziju rada krajem šestog mjeseca profesoru, međutim čekala sam odgovor nešto više od tjedan dana, sljedeći odgovor neću očekivati tako skoro s obzirom da su godišnji. Da li se možda nekome desila situacija da nije stigao obraniti u devetom mjesecu zbog spore komunikacije s profesorom?

Marisol

Poslala sam prvi verziju rada krajem šestog mjeseca profesoru, međutim čekala sam odgovor nešto više od tjedan dana, sljedeći odgovor neću očekivati tako skoro s obzirom da su godišnji. Da li se možda nekome desila situacija da nije stigao obraniti u devetom mjesecu zbog spore komunikacije s profesorom?
Mozes napisati kod koga si?

Marisol

Moze li netko tko je vec obranio rad dati par informacija o tome kako obrana izgleda. Kako se pripremiti za nju, sta pitaju itd.? Malo me mentorica uplasila jer je rekla da budem oprezna s navodenjem literature jer trebam imati na umu da me mogu pitati i nesto iz tih djela.

alma1311

Moze li netko tko je vec obranio rad dati par informacija o tome kako obrana izgleda. Kako se pripremiti za nju, sta pitaju itd.? Malo me mentorica uplasila jer je rekla da budem oprezna s navodenjem literature jer trebam imati na umu da me mogu pitati i nesto iz tih djela.
Tko ti je mentorica?

Monika02

Ona izjava o izvornosti sto se dodaje nakon naslova se pretpostavljam mora ručno ispuniti i onda skenirano ubaciti u rad?

Sanana

Ne mora... Dovoljno je napisati svoje ime i prezime i pokraj toga v. r.
Npr. Ana Horvat, v. r.
Danas mi je tako Sanja napisala.

Irenaa

Ej ,jel netko piše rad na katedri za upravnu znanost ?,imam neka pitanja u vezi citiranja. Rad ne smije biti od riječi od riječi iz knjige ,tako je mentorica rekla . Kaže da je to plagijat onda. Tako da znate ,ako pišete trenutno rad. Ne smije biti ni vlastitim riječima baš sve jer se onda gubi smisao rada. Znači neka zlatna sredina

ana.lagin

Ej ,jel netko piše rad na katedri za upravnu znanost ?,imam neka pitanja u vezi citiranja. Rad ne smije biti od riječi od riječi iz knjige ,tako je mentorica rekla . Kaže da je to plagijat onda. Tako da znate ,ako pišete trenutno rad. Ne smije biti ni vlastitim riječima baš sve jer se onda gubi smisao rada. Znači neka zlatna sredina
Ukoliko citiras, a neces citirat cijelu knjigu, vec odlomak, onda nema govora o plagijatu.

Irenaa

Znam znam. Samo pročitala sam razne radove sa drugih fakulteta i nekako mi se čini da je većina prepisana iz knjige bez previše prepričavanja svojim riječima pa sam se malo iznenadila. Uglavnom ,mene zanima ovaj dio sa citiranjem ,odnosno navođenjem popisa literature jer vidim da se negdje navodi posebno knjige i časopisi ,negdje skupa i svi profesori imaju neka svoja pravila,ja više ne znam što je točno. Čekam mentoricu da mi odgovori ,ali sve je to nekako sporo i ne znam hoću li stići do kraja 9 mj obraniti ... Kolegici je mentorica rekla da je zadnji rok za obranu idući tjedan ,što mi je malo čudno. Koliko znam ,može se do kraja 9 mj braniti rad...ili barem dok traju upisi

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks