AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Završni rad

Katarina J

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Diplomski rad

Može mi netko napisati kako izgleda obrana kod Šikića, rekao mi je da je rad dobar i da si spremim koncept za obranu .. nisam baš shvatila jel trebam pripremiti kao prezentaciju ili reći o svemu o čem sam pisala rečenicu .. ? i drugo pitanje rekel je da ne zna jel trebamo pisat studijski centar za javnu upravu ispod pravnog fakulteta na naslovnoj .. pa molim, ak neko hoće napisat :)

martina_sk

Administrator

ok, hvala ti, daj mi reci oću imat problema s tom prijavom jer koda sam negdje pročitala da mogu imat najviše 3 ispita??? jer ja ih imam 4 još nepoložena
da bi mogla prijaviti temu za završni rad možeš imati samo 3 nepoložena ispita. tako da moraš čekati sa službenom prijavom dok još ne položiš jedan ispit. ali možeš se ti s mentoricom dogovoriti u međuvremenu za ostalo.

Može mi netko napisati kako izgleda obrana kod Šikića, rekao mi je da je rad dobar i da si spremim koncept za obranu .. nisam baš shvatila jel trebam pripremiti kao prezentaciju ili reći o svemu o čem sam pisala rečenicu .. ? i drugo pitanje rekel je da ne zna jel trebamo pisat studijski centar za javnu upravu ispod pravnog fakulteta na naslovnoj .. pa molim, ak neko hoće napisat :)
pa ja mislim da treba pisati ispod pravnog fakulteta i studijski centar... a što se tiče koncepta, nisam čula da je itko na našem faksu morao pripremati prezentaciju, tako da vjerujem da ti je predložio da samo onako u natuknicama si napišeš o čemu ćeš pričati, ukratko prepričaš svoj rad. najbolje da pitaš njega, reci da ga nisi točno razumjela :)

MARYYNNA

da bi mogla prijaviti temu za završni rad možeš imati samo 3 nepoložena ispita. tako da moraš čekati sa službenom prijavom dok još ne položiš jedan ispit. ali možeš se ti s mentoricom dogovoriti u međuvremenu za ostalo.

pa ja mislim da treba pisati ispod pravnog fakulteta i studijski centar... a što se tiče koncepta, nisam čula da je itko na našem faksu morao pripremati prezentaciju, tako da vjerujem da ti je predložio da samo onako u natuknicama si napišeš o čemu ćeš pričati, ukratko prepričaš svoj rad. najbolje da pitaš njega, reci da ga nisi točno razumjela :)
a dobro,tražit ću profesoricu da mi ''pričuva'' temu do rokova u 4.mj ,pošto smo već okvirno dogovorile o čemu ću pisati,valjda će mi profesorica lalić izać u susret :/

nea

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

ok, hvala ti, daj mi reci oću imat problema s tom prijavom jer koda sam negdje pročitala da mogu imat najviše 3 ispita??? jer ja ih imam 4 još nepoložena
Ne možeš prijaviti diplomski ako imaš 4 nepoložena ispita, neće ti odobriti.

Ja sam na obrani imala kratko izlaganje od 5 min o tome što sam pisala u radu (samo ukratko prepričaš, kao što kaže martina_sk ;) )

Da, naravno da treba napisati, a to izgleda ovako:
Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Studijski centar za javnu upravu i javne financije
Studij javne uprave

Evo, martina_sk je sve objasnila :palac-gore:

Tompa

Ne znam jel bilo već postavljeno pitanje darovanja, da li se na obranu nose neki darovi?
Ja se ne bi pojavljivo bez pečenog praseta i gajbe pive... kad smo Deprimir i ja diplomirali spuštali smo se helićem u Gundulićevu, klopa i cuga bile su badaf a Koprić je nastupao sa svojim bendom, izvodili su svoj najveći hit Lokalne sam zajednice sin... zoru smo dočekali na Blumenplacu uz cvrkut ptica i jogurt koji su nam darivali dobri ljudi, dostavljači namirnica u obližnje dućane...

martina_sk

Administrator

Ne znam jel bilo već postavljeno pitanje darovanja, da li se na obranu nose neki darovi?
kod nas to nije običaj, ali ako ti osjećaš da treba, nitko te ne može spriječiti :) jedino sam čula da je lalićka (nisam sigurna) rekla kao da je to kao mito pa da baš ne bi smjela primiti, ali je :D

inna

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Ej, mene zanima da li mogu prijavit diplomski ako su mi ostala 3 nepolozena ispita, s tim da je jedan iz druge godine? ili moram prvo njega polozit da bi mogla prijavit diplomski?

Afrodita

Ej, mene zanima da li mogu prijavit diplomski ako su mi ostala 3 nepolozena ispita, s tim da je jedan iz druge godine? ili moram prvo njega polozit da bi mogla prijavit diplomski?
Možeš, nema veze što je jedan iz druge, glavno da su ostala 3 nepoložena.

Katarina J

Danas sam obranila rad kod prof. Šikića .. sve napisano na forumu o njemu vrijedi i u mom slučaju :) uglavnom ne komplicira, ima razumijevanja, pomaže oko literature ... jedan jako dobar čovjek ;)

MARYYNNA

Danas sam obranila rad kod prof. Šikića .. sve napisano na forumu o njemu vrijedi i u mom slučaju :) uglavnom ne komplicira, ima razumijevanja, pomaže oko literature ... jedan jako dobar čovjek ;)
čestitam kolegice :)

chuchi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

ja kupila ciglicu kave i bajaderu :)
kod nas to nije običaj, ali ako ti osjećaš da treba, nitko te ne može spriječiti :) jedino sam čula da je lalićka (nisam sigurna) rekla kao da je to kao mito pa da baš ne bi smjela primiti, ali je :D
primila je :) ali nakon što sam joj pojasnila da je to samo znak pažnje :)

Afrodita

da. svi mogu biti. ofakica je asistentica koliko ja mislim. puno njih su samo asistenti. mislim da je čak i lalićka asistent ali musa je docent.
Mislim da mora imati najmanje titulu magistra da bi mogao biti mentor, a sad jel je asistent, viši asistent, predavač ili nešto treće nije bitno.

martina_sk

Administrator

Mislim da mora imati najmanje titulu magistra da bi mogao biti mentor, a sad jel je asistent, viši asistent, predavač ili nešto treće nije bitno.
aha. hoćeš reć mora imati visoku spremu? ja se više ne snalazim u svim tim titulama kad ih mijenjaju :)

Afrodita

aha. hoćeš reć mora imati visoku spremu? ja se više ne snalazim u svim tim titulama kad ih mijenjaju :)
Pa svi djelatnici na fakultetu imaju visoku spremu ;)

Titule su jednu, a funkcije drugo.

Titule su npr. sveučilištni prvostupnik, magistar struke, magistar znanosti, sveučilišni specijalist struke (poslijediplomant), doktor znanosti, a funkcije na fakultetu pr. asistent, predavač, viši predavač, viši asistent, docent, izvanredni profesor, redoviti profesor.

Uglavnom mislim da svi mogu biti, nisam sigurna za ove koji su (samo) dipl.iur.

Uglavnom, ako koga zanima određeni profesor neka ga ode osobno pitati ili poslati mail, najjednostavnije.

martina_sk

Administrator

Pa svi djelatnici na fakultetu imaju visoku spremu ;)

Titule su jednu, a funkcije drugo.

Titule su npr. sveučilištni prvostupnik, magistar struke, magistar znanosti, sveučilišni specijalist struke (poslijediplomant), doktor znanosti, a funkcije na fakultetu pr. asistent, predavač, viši predavač, viši asistent, docent, izvanredni profesor, redoviti profesor.

Uglavnom mislim da svi mogu biti, nisam sigurna za ove koji su (samo) dipl.iur.

Uglavnom, ako koga zanima određeni profesor neka ga ode osobno pitati ili poslati mail, najjednostavnije.
ma znam ja sve to :) ali sam mislila kad si rekla da mora biti najmanje magistar da ne smije biti specijalist ili da ima netko tko možda nije završio visoku.

muholovac

pozdrav, imam pitanje vezano za citiranje u diplomskom. ugl, da li postoji neki link na netu ili nešto slično di mogu naći skraćenice zakona?
dakle, nisam ziher kako to pisat. Npr. za obiteljski zakon mi je jasno da je to ObZ, mislim, to je više manje i opće poznato. U diplomskom imam hrpu drugih zakona koji su onak, nismo ih u praksi školovanja baš koristili. kao npr. Zakon o zaštiti prava pacijenata. Da li se to samo skraćuje logićno ZoZPP, il baš postoji neki propis o tome kako se rade kratice zakona.
HEPL PIPL :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks