AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Diplomski odnosno specijalistički studij

Dobri Duh

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Literatura za pripremu prijemnog ispita (za pristupnike koje su obvezni pristupiti prijemnom ispitu) ???

schuman

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
SPECIJALISTIČKI DIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ JAVNE UPRAVE

Literatura za pripremu prijemnog ispita
(za pristupnike koje su obvezni pristupiti prijemnom ispitu)

Koprić, I. i dr. (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet. Stranice: 19-33, 58-65
Blažević, R. (2010) Upravna znanost. Zagreb: Društveno veleučilište. Stranice: 13-17, 23-37, 39-57.
Borković, I. (2002), Upravno pravo, Narodne novine. Stranice: 357-398.

Propisi:
Ustav Republike Hrvatske, Narodne novine 85/10-pročišćeni tekst (čl. 4, 5, 14-117, 133-138, 143-146).
Zakon o Vladi Republike Hrvatske, Narodne novine 150/11
Zakon o sustavu državne uprave, Narodne novine 150/11 (čl. 1-65)
Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Narodne novine 33/01, 60/01, 106/03, 129/05, 109/07, 125/08,36/09, 150/11, 144/12 (č. 1-9. i glave III-VII i IX-X)
Zakon o državnim službenicima, Narodne novine 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13
Zakon o općem upravnom postupku, Narodne novine 47/09
Zakon o upravnim sporovima, Narodne novine 20/10, 143/12

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kategorije pristupnika

a) Pristupnici koji su završili trogodišnji preddiplomski stručni studij javne uprave po Bolonjskom programu, uvedenom akademske godine 2005/06., na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, odnosno Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

b) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, odnosno Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova

c) Pristupnici koji su završili trogodišnji preddiplomski sveučilišni ili stručni studij društvenog smjera na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

Postupak

Na specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se upisati sljedeće kategorije pristupnika po sljedećem postupku:

a) Pristupnici pod 1.a bez polaganja razlikovnih predmeta, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 20.

b) Pristupnici pod 1.b s polaganjem određenih razlikovnih predmeta nakon upisa, a prije polaganja ispita na specijalističkom diplomskom stručnom studiju, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 20.

c) Pristupnici pod 1.c s polaganjem određenih razlikovnih predmeta nakon upisa, a prije polaganja ispita na specijalističkom diplomskom stručnom studiju, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju i polaganjem prijemnog ispita. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 10. Pristupnici polažu prijemni ispit s 30 pitanja, na kojem se može steći maksimalno 30 bodova.

evo i link:
http://veleuciliste.pravo.hr/veleuciliste/studij?@=6fsb#news_20176

nelija

samo oni koji su završili dodiplomski na drugim visokim učilištima

to jest: b) Pristupnici koji su završili trogodišnji preddiplomski sveučilišni ili stručni studij društvenog smjera na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

nelija

ovdje..

c) specijalistički diplomski stručni studij javne uprave

1. Kategorije pristupnika
a) Pristupnici koji su završili trogodišnji preddiplomski stručni studij javne uprave po Bolonjskom programu, uvedenom akademske godine 2005/06., na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, odnosno Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova
b) Pristupnici koji su završili trogodišnji stručni upravni studij na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, odnosno Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekli 180 ECTS bodova
c) Pristupnici koji su završili trogodišnji preddiplomski sveučilišni ili stručni studij društvenog smjera na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i stekli najmanje 180 ECTS bodova

2. Uvjeti

Opći uvjet za upis na specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je završen trogodišnji sveučilišni ili stručni studij.

3. Postupak

Na specijalistički diplomski stručni studij Javna uprava Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se upisati sljedeće kategorije pristupnika po sljedećem postupku:
a) Pristupnici pod 1.a bez polaganja razlikovnih predmeta, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 20.
b) Pristupnici pod 1.b s polaganjem određenih razlikovnih predmeta nakon upisa, a prije polaganja ispita na specijalističkom diplomskom stručnom studiju, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 20.
c) Pristupnici pod 1.c s polaganjem određenih razlikovnih predmeta nakon upisa, a prije polaganja ispita na specijalističkom diplomskom stručnom studiju, uzimanjem u obzir njihovog uspjeha na stručnom studiju i polaganjem prijemnog ispita. Za razredbeni postupak zbraja se broj ECTS bodova s prosječnom ocjenom na studiju pomnoženom faktorom 10. Pristupnici polažu prijemni ispit s 30 pitanja, na kojem se može steći maksimalno 30 bodova.

4. Razlikovni predmeti

a) Pristupnici pod 1.b dužni su do upisa u drugu godinu studija položiti ispite: Osnove politologije, Europski upravni prostor i nacionalna uprava, Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo (prema studijskom programu preddiplomskog stručnog studija javne uprave na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu)
b) Pristupnici pod 1.c, ako su završili stručni studij javne uprave ili srodni studij, dužni su prije pohađanja nastave prve godine studija položiti ispite: Osnove politologije, Upravno postupovno pravo, Državna uprava, Lokalna samouprava, Europski upravni prostor i nacionalna uprava, Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo, Financiranje javne uprave (prema studijskom programu preddiplomskog stručnog studija javne uprave na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu).
c) Za pristupnike pod 1.c popis ispita koje su dužni položiti prije pohađanja nastave prve godine studija, utvrdit će se u odnosu na studijski program završenog studija.

5. Prijave za studije
Prijave se primaju 1. i 2. listopada 2013. od 10 do 12 sati u zgradi Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gundulićeva 10.
Prijavi za razredbeni postupak treba priložiti:
{C}a) svjedodžbu, odnosno potvrdu o završenom studiju i dopunsku ispravu o završenom studiju (odnosno prijepis ocjena),
e) predočiti originalnu domovnicu ili osobnu iskaznicu.
6. Upisi
Upisi će se obaviti nakon objavljivanja rezultata razredbenog postupka, prema listi redoslijeda 4. listopada 2013.

sara1978

Zakon je jasan. Djelatnost visokog školstva odvija se na sveučilištima i ostalim visokim školama (veleučilišta, privatne škole s pravom javnosti i slično). Naše ministarstvo provodi tzv. binarni sustav visokog školstva. Tako su sveučilišni studiji s jedne strane, a stručni studiji s druge. Sveučilišni po definiciji pripremaju studente za znanstveni rad i tržište rada, a stručni isključivo za tržište rada. Neki ekvivalenti za usporedbu su u razinama studija. Sveučilišni i stručni do 180 ECTS bodova su prvostupnici (ili stručni prvostupnici)- baccalaureusi, što je prvi stupanj visoke stručne spreme (ex. VŠS koja ne postoji, ali ju tako svi prevode). Prema sadašnjem zakonu još 60 ili 120 ECTS (ukupno 240 ili 300 ECTS) bodova su diplomska razina, s time da sveučilišni studiji nose tada titulu magistara struke (ne znanosti, to se više ne provodi), a stručni studiji titulu specijaliste struke uz dodatak ing za tehničke znanosti. Prelasci s jedne razine na drugu razinu studija su moguće i definirane pravilnicima sukladno autonomiji sveučilišta. Uglavnom u cijelom sustavu po mom skromnom mišljenju *** lud zbunjenog, i nikome iz Bosne, Slovenije ili Srbije ne možete objasniti kakav je to sustav visokog školstva, dok su oni jednostavno kopirali anglosaksonske titule i imaju prvostupnike i master stupnjeve (magistre struke) za sve studije... Uglavnom, stručni specijalist prema sistematizaciji radnih mjesta u državnoj upravi, neovisno o broju ECTS bodova u rangu je sa sveučilišnim magistrom struke (gle nonsensa cijelo vrijeme stručni studij se koristi kao nomen za nas manje vrijedne, a kada sveučilišni diplomiraju tada su magistri struke a ne znanosti...). Dakle, VŠS i VSS su izbačene iz službene nomenklature, a svi te to svejedno traže i automtski uspoređuju... Naravno da je stručni specijalist iz Zg, Os ili Ri jednak u stručnom rangu, ali kod zapošljavanja će vjerovatno gordije zvučati Zagrebiensis na diplomi (svjedodžbi) no Fluminensis... Ali vjerovatno bi i diploma Yale lijepo zvučala, a i plaća analogna zapadnim javnim službama... No to je već druga priča...

"Završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili
integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili
specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna
sprema (VII/I) sukladno propisima koji su vrijedili prije
stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i
visokom obrazovanju (Narodne novine broj: 123/03)"

... izvadak iz sistematizacije osnovnih uvjeta za radno mjesto unutar ministarstva...
Kolega sve lijepo objašnjeno i u potpunosti se slažem! ;-)

freya

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Da li se može dogoditi da upisi budu odmah 4.10. nakon objave rang liste?
Da li netko zna nešto o tome?
Da se ne bi dogodilo da nekoga pošaljem da mi vidi rezultat pa ispadne da su upisi odmah, a ja sjedim u uredu 100km dalje!
Jel može netko napisati mail od gđe. Sanje iz referade?
tnx
Ja sam prije dva dana u vezi toga poslala mail ali još čekam odgovor.
Mail je [email protected]

GEORGE C

Ispričavam se, znam da je ovo pitanje već raspravljano 1000 puta ali ne mogu naći stranicu na kojoj se spominje pa ću opet oživjeti tu temu..
Dakle, prijavi za razredbeni postupak treba priložiti: svjedodžbu, odnosno potvrdu o završenom studiju i dopunsku ispravu o završenom studiju (odnosno prijepis ocjena).
Ja sam završila po starom programu, imam samo diplomu bez naznačenih ispita, bodova i sl. - danas sam otišla do referade po obrazac za taj prijepis ocjena na što me gospođa pogledala u čudu i rekla da to ne treba? Ne kužim
Ne kužim

martina_sk

Administrator
Ispričavam se, znam da je ovo pitanje već raspravljano 1000 puta ali ne mogu naći stranicu na kojoj se spominje pa ću opet oživjeti tu temu..
Dakle, prijavi za razredbeni postupak treba priložiti: svjedodžbu, odnosno potvrdu o završenom studiju i dopunsku ispravu o završenom studiju (odnosno prijepis ocjena).
Ja sam završila po starom programu, imam samo diplomu bez naznačenih ispita, bodova i sl. - danas sam otišla do referade po obrazac za taj prijepis ocjena na što me gospođa pogledala u čudu i rekla da to ne treba? Ne kužim
Ne kužim
dobro da ti je rekla da ne treba da ne plaćaš bzvz. po novom je tako i fala bogu da je :) sad su makli silne obavijesti sa stranice faksa pa se opet može to vidjeti. trebaš još predočiti osobnu ili domovnicu i popuniti onaj obrazac za porijavu na razredbeni ispit koji je lijevo na stranici faksa. a ako šalješ poštom možeš posati sve to s kopijom osobne ili domovnice.

Koliko sam upoznata sa situacijom, Sanja je na bolovanju.
ma da? vidim da stavlja obavijesti na str faksa, al može biti da to radi od doma ili da to radi netko drugi, samo standardno piše njeno ime u potpisu :)

LinoRI

Danas smo mi u Rijeci "odradili" upise. Istresli 9000 kuna i čekamo početak studija. Puno sreće i vama u Zg...

dobar dan

I ja sam jučer potegnuo iz Zagreba do Rijeke na upis.
9000 kn na 6 rata i nije tako skupo, i predavanja počinju 4.10.
Svima vama koji planirate upisivati u Zagrebu držim fige da svi upadnete.

marbela

ahahahaha ženska otišla na bolovanje od muke :D pukla sam se smijati kad sam ovo pročitala i rekoh pa moram skomentirati :D
Ja sam joj u poslala u petak mail i odgovorila mi je.
Na bolovanju ili ne svaka joj čast! :palac-gore:
Žena je strašna. Pravo osvježenje!
Drago mi je da još uvijek postoje takvi ljudi na koje možeš računati i koji će ti izaći u susret. :stovanje:

Bleble

Eto da se i ja priključim raspravi iako vas već duže vrijeme pratim.. Diplomirala 2009. godine, željela sam se upisati na specijalistički, međutim nikaj od toga. Odustala jer se iznos od 7.200 kn mora uplatiti jednokratno ( poslala Sanji email i odgovorila mi, sve pohvale njoj ).. Mislila sam da budu dali barem na dvije rate, a ovak mi je to odjednom too much.. Nemam te pare.. Razočarana sam jer još nisam čula da neki faks nebi odobravao isplatu na rate.. A redovno se ne usudim prijaviti jer sam zaposlena i imam bebača.. Bila sam puna optimizma i jedva čekala da se konačno te dvije godine odobre.. Nisam ni pomislila da neće odobriti isplatu školarine na rate..

tattep

Pozdrav. Ako ima neko iz Varaždina ili okolice a tko planira prijavu na specijalistički u Zagreb molila bih da mi se javi u inbox. Hvala unaprijed

nelija

ne mogu vjerovati da nedaju na rate... eto čitam tu na forumu i u Rijeci daju čak na 6 rata... trebali bi nekakvu zamolbu napisati

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks