Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ako je pitanje gl preporuke za reformu javne up u rh,da li odgovaram racionalizacija,depolitizacija i profesionalizacija državne uprave na temelju doktrina njm i good gov.,... ili je odgovor druga podjela-racionalizaicja javne uprave, debirokratizacija uprave... ?
u četvrtak poodne,predvečer će rez biti objavljeni na internetu a usmeni su u petak,tako sam barem ja čulaAjde ljudi pa zar nema nikog ko je bio, ja nisam vidjela što piše na ploči a zaboravila pogledat kad sam izlazila...
Na prošlom roku je bio prof. Pavić.Pitanja su bila javnost uprave,odnos uprave i građana,tko osniva ministarstva,akti vlade.Na ispitu je vladala opuštena atmosfera i puno je ljudi prošlo.jeli ima neko da je bija na usmenom pa da kaže ko je ispitiva i kako je bilo?
a nisam baš sigurna di si pogrišila ali ja mislim da ti fali ono..od feudalno-monarhijskog gesla da "kralj ne može učiniti krivo" pa prema tome ni kraljevi službenici ne mogu pogriješiti,pravna teorija i praksa prelaze na suprotni princip,pa je država i uprava ovozemaljska ,ljudska institucija i prema tome podvrgnuta svim pogreškama i slabostima koje su čovjekova baština...a sad jeli to to ja ne znam ali ja bi to napisala pa neka još neko da svoje mišljenje o ovome.molim vas pomoć,
na zadnjem roku je prvo pitanje bilo kako se načelo pogrešivosti uprave afirmira kroz povijest! ja sam odgovorila postupno i to kao pravo na žalbu,pravo na sudsku zaštitu protiv uprave te kao pravo građana na naknadu štete... i pavić mi to pitanje nije priznao! gdje sam pogriješila???
ja mislim da je dobra vladavina isto što i dobra uprava??Našla sam među pitanjima šta je to dobra vladavina, a ja to ne mogu nać nigdje u literaturi pa ako bi mi neko mogao napisati šta tu treba odgovoriti.. Tnx![]()
pa ja bi napisala da su kriteriji za klasifikaciju-sadržaj,oblici,metode,korisnici i instrumenti. pa bih na drugi dio pitanja išla nabrajati kako ide podjela poslova unutar klasifikacija...hej ljudi! Danas je bilo na ispitu jedno od pitanja ovo :Koji su kriteriji klasifikacije upravnih poslova i koji poslovi na temelju njih postoje? (možda nije pitanje baš u riječ točno ali valjda netko zna na šta se misli)
Stvarno ne znam odgovor na to, pa ako netko zna... :-/ mučim se već sa ovim predmetom duugo! :-( i nemam pojma hoću li i ovaj danas pismeni uopće proći..grrrrr
Samo pročitaj jer nikad ne znaš...ali mislim da se u ispitima ne pojavljuje to pitanje,a mislim da ni na usmenom.Jel mi može netko reći koliko je bitna ona lekcija razvoj javne uprave u RH 1990.-2004.?
Primjetila sam da tog baš i nema na pismenom, sad ne znam jel to znaju pitat na usmenom?
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.