AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

maatejaa89

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze neke info o prof. pavić kak pita, strog, na sto se bazira? i o prof. Musi? da znam sta me ocekuje:/

ivana2804

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja su bila upravni nadzor - detaljno, tko donosi i kako se taj propis kojim se uređuje ustrojstvo i djelovanje tijela državne uprave naziva, što sadrži, koji se propis donosi na osnovu tog prethodnog i tko ga i kako u pojedinim tijelima donosi i što sadrži, ured državne uprave - poslovi, tko je na čelu itd., tko vrši inspekcijski nadzor u I stupu, tko u II.

poz
moze neko odgovorit na ta pitanja

Scooby-doo

moze neko odgovorit na ta pitanja
1. Upravni nadzor - Zakon o sustavu državne uprave čl. 19-22
2. Uredi državne uprave - isti zakon čl 50-56
3. propisi kojima se uređuje ustrojstvo - isti zakon čl.60-61.
4. inspekcijski poslovi isti zakon čl.24

Nadam se da će ovo donekle pomoći, na poslu sam pa ne stignem pisati sve! i za ovo mi je trebalo pola sata jer mi je ludnica i stalno me prekidaju.
To je uglavnom sve šta treba znati po tim pitanjima. Možda izgleda puno ali nije...

poz

iva_23

na komisiji kod muse prošlo 2 od 4, postavljala je konkretna pitanja i bila je skroz okej ;) trojčica u indeksu... pitala je upravni i inspekcijski nadzor, akte vlade, upravne reforme, horizontalno razgraničenje i mislim da je to to :)

maatejaa89

proslaaa:D
pitanja:
-horizontalno razgranicenje
-klasifikacija poslova
-kojim zakonom se uredjuju tijela uprave ( zakon o ustrojstvu i djelokrugu )
-sve o tijelima sredisnje uprave, poslovi, tijela
jednostavno ak znas prolazis:)
sretno svima u pon!!

Marinica

proslaaa:D
pitanja:
-horizontalno razgranicenje
-klasifikacija poslova
-kojim zakonom se uredjuju tijela uprave ( zakon o ustrojstvu i djelokrugu )
-sve o tijelima sredisnje uprave, poslovi, tijela
jednostavno ak znas prolazis:)
sretno svima u pon!!
cija su to pitanja?

Kiki_p

Odgovarala sam danas kod Koprića, pitao me sve o ravnatelju ustanove, tko ga bira i ovlasti, primjere ustanove, dali je muzej ustanova (da) i materijalnu odgovrnost i odgovornost države za štetu!
Sretno svima!

lucijus

13 od 14 nas je prošlo..mislim.. pitanja kod Koprića danas- upravni nadzor, ovlasti predsjednika RH u vanjskim poslovima, jedinice unutar ministarstva, tko upravlja njima..tko provodi nad kim upravni nadzor, tko koga imenuje i razrješava i na prijedlog koga..to preporučam da se dobro nauči..uglavnom se vrti oko zakona..reforme javne uprave i objasni..
sretno svima!

lily

mislim da smo svi prošli a pitanja su bila upravne reforme, uloga građana u upravi, ovlasti predsjednika u resoru obrane, ustanova i javna ustanova, uglavnom ništa novo i nepoznato... pa sad krećem na EUP...

laminat

molim vas možete li mi pomoći koja je literatura i zakoni potrebni za ovaj ispit iz čega je potrebno učiti. tko zna bila bi zahvalna. hvala puno !!!
Nauči skriptu od 71 pitanja,skriptu od 33 strane,propise i pitanja s foruma..to bi ti trebalo bit i više nego dovoljno za prolaz..ustvari,ne da bi trebalo nego i bude :wink5:

blabla

jel ima netko zakon o sustavu drž.uprave sa svim izmjenama i dopunama (onako copy-paste?) :) i isto tako: zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela DU te zakon o ustanovama?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks