AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

martina_sk

Administrator
vidim dosta negativnih komentara na prof. Džinić pa me zanima nedavna iskustva na njenom usmenom?
bila sam kod nje i cini mi se da nece rusiti (ako znas naravno), ljubazna je i sve to, ali nece ni dati visu ocjenu od one na ispitu makar dosta toga znao.

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ma i meni dva odlicno, ali da znam kak ispituje da me ne iznenadi... Zna li tko kaj voli dzinicka ispitivat, iz ispita il kak joj padne na pamet, ne mrem pogledat iz prijasnjih postova, traje 100 godina kad to radis prek moba.

dea

Ima tko?meni se iskreno to neda sad sve ponavljat a dio nisam ni takla bilo mi super da pita po ispitu...

anamarija5

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Đulabić? Zna netko nešto o njemu i njegovom ispitivanju na usmenom? Ne mogu nigdje ništa naći...
ja sam kod njega odg u 4.mj
a ono u principu ako imaš više bodova, manje gnjavi, barem sam ja takav dojam stekla.. ja sam imala 12bodova i postavio mi je 2 pitanja, što sve vlada donosi i da to malo objasnim (dakle odluke, rješenja, zaključke, uredbe i svoj poslovnik) a drugo pitanje mi je postavio iz nauke..stvarno se ne sjećam, imalo je veze s menadžmentom i ajde ja sam se nešto sjetila al on je rekao da nije to dovoljno ali kako sam ovo drugo pitanje znala sve pa me pustio.. tako da mi se jedino to nije dopalo jer kako reć profesoru da to baš i ne spada u literaturu al ajde.. kolegu je pitao također 2pit i to u skladu s literaturom..inače je bilo ok..sretno svima =)

Latica

Ma i meni dva odlicno, ali da znam kak ispituje da me ne iznenadi... Zna li tko kaj voli dzinicka ispitivat, iz ispita il kak joj padne na pamet, ne mrem pogledat iz prijasnjih postova, traje 100 godina kad to radis prek moba.
Ona je skroz ok. Mene je u lipnju pitala ono što nisam napisala u testu i kako imam groznu tremu na usmenim ispitima, totalno sam zakazala (nešto sam zamuckivala i brljala). No prošla sam :cool: iako sam mislila da ne budem jer je cura koja je sa mnom odgovarala rasturala.

martina_sk

Administrator
mene je isto dzinic pitala one kulture u upravi (koje ne spadaju u literaturu) kao zadnje pitanje, valjda za visu ocjenu i kad to nisam znala (a ostalo sve jesam) nije mi htjela dati visu ocjenu.

dea

evo izvještaj s usmenog...ne znam kako mi definirala usmeni:) uglavno pita jako puno cca 30-40min i ima dosta pitanja i podpitanja. Prošla sam al me izrešetala i dala 3. Za profu mogu reć koliko sam skužila da voli da kad ti postavi pitanje pricaš o tome sve što znaš naravno da ima smisla.Tipa ako te pita upravno reforme govoriš što su, o vrstama, doktreine, ciljevi,ograničenja...tako ti neće postavljat podpitanja al ako kratko odgovoriš očekuj 100 podpitanja (a tko, za zašto,primjer...) eto uglavnom ti je to ako sam ikome pomogla:)

Al sve u svemu po meni draga profesorica i ako zapneš da ti vremena i ako bubneš nešto kaj nije točno pomaže ti al ako i dalje ne znaš pusti te na miru :)

Tončica

evo i ja sam danas odgovarala kod dzinic, i što se tiče pristupa sve OK, fina, korektna, strpljiva i pomaže. prošla sam, 3ojkica u indeksu, a meni velika ko kuća, hehe.
uglavnom, žena fitilji po zakonima, to je broj jedan kod odgovaranja, tako da toplo preporučujem da naučite sve zakone. ukoliko učite po skriptama, dobro vladajte svime, jer se može zapetljati samo tako, a kod zakona ako zapnete automatski pad. eto, to je moj dojam, ovu teoriju i možete muljat, ali bitno kak je dea rekla, što se tiče teorije pričajte sve, štogod vam padne na pamet, samo brbljajte. što se tiče zakona, vladajte.

Tončica

Sto se tice predsjednika rh, nauci koje su mu duznosti i ovlasti, takodjer i onaj dio duznosti i ovlasti u resoru obrane i vanjskih poslova, te postupak za utvrdjivanje njegove odgovornosti, iako to nikog nije usmeno pitala na zadnjem roku, al nikad se ne zna. Tamo kod vlade, spominje se jos u nekim sitnicama, al toga je jako malo.

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
jel zna biti pitanja iz povijesnih djelova iz knjige Država i državna uprava ( razvitak države pa svi oni pisci i mislioci :puke:, razvitak razvoja zadać a, razvitak upravljanja :puke::puke:, primjeri centara vlade i suvremene reforme u državama, to je ono di je VBritanija, Njem i tak :puke::puke: )

martina_sk

Administrator
jel zna biti pitanja iz povijesnih djelova iz knjige Država i državna uprava ( razvitak države pa svi oni pisci i mislioci :puke:, razvitak razvoja zadać a, razvitak upravljanja :puke::puke:, primjeri centara vlade i suvremene reforme u državama, to je ono di je VBritanija, Njem i tak :puke::puke: )
znaju nekad pitati primjere centra vlade i vezano za centar vlade u VB.

marty1711

E a jel pitaju onaj dio hrvatska uprava kao u 90tim godinama, i to :)
Iskreno se nadam da budu standardna pitanja i da nam nebudu zagorčavali život sad na zadnjem roku... ja neznam dal sam ja jedina kaj učim po onoj skrptici koja ide po pitanjima il vas ima još... ??? :unsure: Uvijek učim iz 568 različitih literatura, skripta, knjiga da bi na kraju dobila nekakvu dvojčicu a oni kaj imaju skripticu od kakvih 20-30 str prođu isto ko ja il izvuku čak i veću ocijenu. Pa rekoh idem i ja probat jedan rok tako, pa kud puklo da puklo!!! Možda i mene jednom sreća iznenadi :happy:

Thug

Iskreno se nadam da budu standardna pitanja i da nam nebudu zagorčavali život sad na zadnjem roku... ja neznam dal sam ja jedina kaj učim po onoj skrptici koja ide po pitanjima il vas ima još... ??? :unsure: Uvijek učim iz 568 različitih literatura, skripta, knjiga da bi na kraju dobila nekakvu dvojčicu a oni kaj imaju skripticu od kakvih 20-30 str prođu isto ko ja il izvuku čak i veću ocijenu. Pa rekoh idem i ja probat jedan rok tako, pa kud puklo da puklo!!! Možda i mene jednom sreća iznenadi :happy:
Nisi, ja isto ucim po toj skripti i po onoj opsirnijoj...nadam se da bu mi pomoglo :)

ssanjaa

ljudi hellllp meeee...znam da neki ne vole ovakva pitanja i da je to individualno ali cisto otprilike da znam dal mi se uopce isplati pocinjat ucit ovaj predmeet jer do sad nisam stigla...dal se moze nabubat za 5 dana iako ako se posteno uhvatim??? i iz cega...koja je skripta najbolja?

marty1711

ljudi hellllp meeee...znam da neki ne vole ovakva pitanja i da je to individualno ali cisto otprilike da znam dal mi se uopce isplati pocinjat ucit ovaj predmeet jer do sad nisam stigla...dal se moze nabubat za 5 dana iako ako se posteno uhvatim??? i iz cega...koja je skripta najbolja?
Nekoliko mojih kolegica je položilo ovaj predmet učeći 5 dana po onoj skripti od 30-ak str. ili po onoj sa pitanjima. Ja imam skriptu od 19 str. :) malo ću još nadopunit zakonima!! Probaj, niš te ne košta, osim jednog roka :)

jelenko.wt

¸pital je neko prof danas na pismenom zakaj tak kratko traje ispit. on je rekel da nikad nisu dobili neki službeni zahtjev ili molbu da se to promjeni. tak da brijem da se pošalje molba preko udruge studenata da bi se dalo nekaj sredit

jelenko.wt

rezultati sutra navečer na webu

pitanja
1.nadležnost, djelokrug i
2.one promjene nadležnosti
3. kako se razlikuju akti vlade
4. i 5. personalni i funkcionalni aspekt reforma u hr
6. razlika između inspekcijskog i upravnog nadzora
7. NJM, koje su ga zemlje podržale i koje organizacije
8. negativni aspekti NJM
9. neposredna provedba zakona
10. koje osoba vlada imenuje prema političkoj podobnosti

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks