AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
nemrem vjerovat da nas je samo 4 prošlo ... :eek:):eek:) kakav je taj Manojlović??
mene je najviše trta da me ne pita nekaj iz nauke. ovo još nekak znam, al to sve ne stignem ponovit do sutra, ajme ... :moli::moli:

Zelena

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pa kaj su oni normalni...da 4 ljudi prođe na pismenom...
Meni se ne čini da je problem u nama!
Ja sam bila uvjerena da sam dobro napisala, i na kraju pala :(

latica55

bok ljudi !, kaj ovaj zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela drž.uprave treba sve znati . i može mi netko odgovoriti na pitanje koje osobe vlada imenuje prema političkoj podobnosti ?

jelenko.wt

as. Manojlović je zakon!:luxhello:

puno pomaže, navodi na odgovor, jako strpljiva, traži razumijevanje, al se i treba znati. zakoni su definitivno najvažniji. mene je pitala 1 pitanje iz knjiga i 4-5 iz zakona. nisam znala najsavršenije al je rekla da razumijem i da me to spašava. imala sam 8 bodova na pismenom. opuštena i ugodna atmosfera, definitivno najugodniji ispit do sad.

ŽELJKA

as. Manojlović je zakon!:luxhello:

puno pomaže, navodi na odgovor, jako strpljiva, traži razumijevanje, al se i treba znati. zakoni su definitivno najvažniji. mene je pitala 1 pitanje iz knjiga i 4-5 iz zakona. nisam znala najsavršenije al je rekla da razumijem i da me to spašava. imala sam 8 bodova na pismenom. opuštena i ugodna atmosfera, definitivno najugodniji ispit do sad.
slažem se-evo i ja danas prošla, dobila sam 3. Asistentica Manojlović je zaaaaaaaaakon!!! Svaka joj čast i neka ostane takva i dalje-za druge studente i ispite.

Aine

kolege koju mi skriptu preporucavate? vidim nema ih puno,a nisam unazad par stranica nasla neku koja se hvali...

jope

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ej bok svima...može pitanje,ja imam skriptu od 79 stranica,gdje je na 32 stranice teorija,a ostalo su zakoni... Da li je to dobra literatura??I da li je dovoljna za prolaz?? :) hvala unaprijed

Gaby'10

moze li mi netko napisati koje knjige trebamo iz ovog predmeta jer narucila sam u fotokopiraoni knjige za Drzavnu upravu,a dobila sam za Uvod u drzavu i pravo!?

Mali medo

moze li mi netko napisati koje knjige trebamo iz ovog predmeta jer narucila sam u fotokopiraoni knjige za Drzavnu upravu,a dobila sam za Uvod u drzavu i pravo!?
Koprić i dr. (2006.) "Javna uprava" - str. 25-33, 161-168, 347-391
Blažević (2010.) "Upravna znanost" - II. dio poglavlja: 14, 16-19, 22, 24
Musa (2011.) "Europeizacija i agencijski model javne uprave" - poglavlje 3.4. Pojam agencije

- propisi: Ustav RH, Zakon o vladi RH, Zakon o sustavu državne uprave, Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Vlada RH (2008.) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008

dal postoje kakve prezentacije?

jelenko.wt

Ej bok svima...može pitanje,ja imam skriptu od 79 stranica,gdje je na 32 stranice teorija,a ostalo su zakoni... Da li je to dobra literatura??I da li je dovoljna za prolaz?? :) hvala unaprijed
mislim da je najbolje da si zakone sama skineš jer su se neki mjenjali i to usporediš.

ja sam imala neki skriptu od 30ak str od frendice ali mi je bila užasno zbunjujuća pa sam učila iz knjiga. na kraju je ispalo da u toj skripti ima puno stvari kojih u knjizi uopće nije bilo

mateja33

po kojoj literaturi ce biti rok u 11 mj.? vidim da je ovo neka nova literatura i raspitala sam se i rekli su mi da ova knjiga od muse nije ni objavljena.

Aine

po kojoj literaturi ce biti rok u 11 mj.? vidim da je ovo neka nova literatura i raspitala sam se i rekli su mi da ova knjiga od muse nije ni objavljena.
po staroj,ona kao i do sada. ova nova ide od 2og mjeseca ako se ne varam

baloncic

ucim po skripti...joj nadam se prolazu,mjenjaju knjigu od 2mj.i ak ne prodjemo sve ispocetka moramo ucit po novim knjigama. SRETNO SVIMA

rita

Evo pitanja današnjeg ispita A grupa:
1.a.Centar vlade-tehničke i političke funkcije
b.Instrumenti centra vlade
2.a.Kada predsjednik RH može raspostiti Sabor
b.Utvrđivanje odgovornosti predsjednika
3.a.Horinzontalno razgreničenje-djelokurg, nadležnost - razlika
b.delegacija,supstitucija,rekvizicija,supliranje
4.a.Reforma uprave-kada,zašto,ciljevi
b.razlika NJM i dobre uprave
5.a.Provedbeni propisi-tko ih donosi
b.razlika između provedbenih propisa

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks