AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

martina_sk

Administrator
zanima me jel dovoljno naučiti pitanja sa foruma za prolaz i koliko opsežan odgovor moramo napisati
opsežan odgovor kao i kod svih predmeta na katerdi za upravnu znanost, nekih pola stranice, malo manje. opet, što više to bolje, koliko stigneš, a ne stigneš :D

anita1989

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel zna ko pouzdano jel se onda trebaju agencije učit za iduće rokove?? jel ih ima u onoj kopiraoni Zoma, zna ko?? falaa

i jel trebamo znat ovo : o Vlada Republike Hrvatske (2008) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008. ??

Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 29/2011, 17/2012.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03, 131/06, 91/07, 70/08. ??

Paris

koji se tocno zakoni trebaju ucit??? tocno oni koji su napisani na prvom portu ili i jos neke...

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
gledam pitanja s prošlog roka i ne mogu nigdje nać odgovor na pitanje usporedbe carinske uprave ministarstva financija
sa državnom upravom za zaštitu i spašavanje?
pa ako netko zna odgovor bila bih zahvalna da napiše.

Melanie

Bakalar
Nisam u mogućnosti doći prijaviti ispit sljedeći tjedan, pa bi poslala prijavnicu poštom...
Kak sad to funkcionira, nikad nisam slala tako... Na koga da adresiram tu prijavnicu iz ovog predmeta?

andry

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
help helpp..ako zna netko kako glasi odgovor na pitanje sa proslog roka koja su nacela unutarnjeg ustrojstva uprave? dali je to ovaj odgovor? Načela za unutarnje ustrojstvo kao i uredsko poslovanje tijela državne uprave uređuju se uredbom Vlade.

Uredbom Vlade uređuje se i unutarnje ustrojstvo, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica tijela državne uprave i njihov djelokrug, način upravljanja tim jedinicama, okvirni broj potrebnih državnih službenika i namještenika za obavljanje poslova iz nadležnosti tih jedinica, način planiranja poslova, radno vrijeme, održavanje uredovnih dana, kao i druga pitanja od osobitog značaja za rad tijela državne uprave.

Na temelju uredbe o unutarnjem ustrojstvu tijela državne uprave iz stavka 1. ovoga članka, pravilnikom o unutarnjem redu utvrđuje se broj potrebnih državnih službenika i namještenika s naznakom njihovih osnovnih poslova i zadaća i stručnih uvjeta potrebnih za njihovo obavljanje, njihove ovlasti i odgovornosti te druga pitanja od značaja za rad tijela državne uprave koja nisu uređena uredbom Vlade.

bila bihh zahvalnaaa ako mi netko odgovoriiiiii!!!

jel zna ko pouzdano jel se onda trebaju agencije učit za iduće rokove?? jel ih ima u onoj kopiraoni Zoma, zna ko?? falaa

i jel trebamo znat ovo : o Vlada Republike Hrvatske (2008) Strategija reforme državne uprave, ožujak 2008. ??

Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 29/2011, 17/2012.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03, 131/06, 91/07, 70/08. ??

da to moras sve znat..jer pise pod literaturom

Marinchy

help helpp..ako zna netko kako glasi odgovor na pitanje sa proslog roka koja su nacela unutarnjeg ustrojstva uprave?

Odgovor imaš u Uredbi o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave čl. 4.

Unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave i stručnih službi Vlade temelji se na sljedećim načelima:

1. Načelo racionalizacije,

2. Načelo funkcionalnosti,

3. Načelo vertikalne i horizontalne povezanosti,

4. Načelo harmonizacije temeljnih elemenata unutarnjeg ustrojstva,

5. Načelo fleksibilnosti unutarnjeg ustrojstva,

6. Načelo dostupnosti.

Ana0305

današnja pitanja na ispitu:provedbeni propisi tko ih donosi,koji su i pod kojim uvjetima,što je javnost upreve i zašto je važna,policy poslovi,politička i pravna odgovornost uprave,ravnatelj ustanove zadaće i ovlasti,tko donosi statut ustanove i kako se utvrđuje,korupcija i hrv javnoj upravi,što je koordinacija i objasni političku i upravnu.

andry

ja neznam vise kako i sta napisat u ispitu..jer kako god da napisem nemogu proc...a mucim se sa ovim ispitom od 6 mjeseca!!!bAs me zanima tko ocjenjuje ove ispite...jel moguce da ih teo ocjenjuje..jer ak ih on ocjenjuje nije ni cudno jer znam da on neda bodove???

bojana_kc

ja neznam vise kako i sta napisat u ispitu..jer kako god da napisem nemogu proc...a mucim se sa ovim ispitom od 6 mjeseca!!!bAs me zanima tko ocjenjuje ove ispite...jel moguce da ih teo ocjenjuje..jer ak ih on ocjenjuje nije ni cudno jer znam da on neda bodove???
ocjenjuje ih džinić kako sam čula, a ona gleda da svaka riječ bude iz knjige, katastrofa, jer da je teo, on uvažava i nešto da je i svojim rječima ako je točno, i meni je čudno da tako malo ljudi prolazi.

tamchika

ja isto mislim da ih đinić ocjenjuje i dosta ona to strogo, sitničava je isto koliko i na usmenom. Čudno je isto tako da baš svaki rok izašlo 60 ili 20 ljudi, uvijek prođe troje ili četvero. Ja sam dva puta prošla pismeni (drugi put 12 bodova) i rušila me na usmenom (nakon okvirno pola sata ispitivanja), s tim da sada, treći put, nisam uspjela ni pismeni proć, ne razumijem kakvi su im to kriteriji i opseg uopće cijele literature kad ti može šiknut tam neko pitanje iz nekog članka neke uredbe pa si ti misli, valjda sve trebamo znat napamet,uglavnom užasno sam isfrustrirana ovim predmetom

Ana0305

ja sam jučer bila na usmenom i mogu reći da je džinić bila dobra i da hoće pričekati da razmisliš i dati ti netuknice.

Ak će nekom pomoći bila sam ja i dvije cure na usmenom sve smo prošle evo nekih od pitanja:

teritorijalni sistemi
instrumenti i ovlasti pred.vlade i sabora prema državnoj upravi
kako vlada odlučuje
stalna povremena radna tijela kako se osnivaju
klasifikacija poslova
unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave pravilnik o unutanjem redu ko ga za kog donosi
demok.država i uprava
upravne reforme vrste,ciljevi,poticaji, ograničenja
glavni tajnik vlade ovlast i ko ga imenuje
tko obavlja upravni nadzor i nad kojim tijelima
drugi upravni i stručni poslovi
poslovi državne uprave
razlika državni dužnosnici i službenici.:happy:

Ana0305

možeš li mi odgovorit na ovo pitanje ako znaš? :wink5:
načela za unutarnje ustrojstvo i uredsko poslovanje tijela državne uprave uređuju se uredbom vlade.

uredbom Vlade se uređuje unutarnje ustrojstvo, nazivi unutarnjih ustrojstvenih jedinica tijela državne uprave, njihov djelokrug način upravljanja tim jedinicama, okvirni broj potrebnih državnih službenika i namještenika, način planiranja poslova,radno vrijeme, održavanje uredovnih dana.

Na temelju uredbe o unutarnjem ustrojstvu pravilnikom o unutarnjem redu utvrđuje se broj potrebnih državnih službenika i namještenika s naznakom njihovih poslova i zadaća, stručnih uvjeta potrebnih za njihovo obavljanje, njohove ovlasti i odgovornosti

Pravilnik o unutarnjem redu donosi:
za ministarstvo, ministar
za državni ured, predstojnik
za državne upravne organizacije, ravnatelja
za urede države uprave u jedninici područne samoupreve, predstojnik:laughing:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks