ajd odgovori na sva ta pitanja da usporedimo odgovore..
1. karakteristike paternalizma
- zauzimanje očinskog stava uprave prema građanima jer oni ne znaju što je za njih dobro. Zato uprava zna što je dobro za građane, i oni se tome moraju prilagoditi. U primitivnim sredinama i danas nalazimo takav odnos službenika prema građanima, koji sebe smatraju pametnijima i bolje znaju što je za građane dobro od njih samih.
2. kako se odvijaju sustavni kontakti uprave i građana
- sastanci, traženje i davanje mišljenja, ankete... (ostalih se nisam mogla sjetiti :sad

3. Što su upravne reforme i vrste upravnih reformi
- upravne reforme su značajnije promjene u sustavu državne i javne uprave. Odvijaju se uz velike otpore i teško zbog opiranja političkih struktura. (tako nekako)
- Vrste upravnih reformi : tradicionalne, modernizacijske, minimizirajuće i tržišne i sve sam ih objasnila.
4. Doktrina dobre uprave, objasni
- nakon isticanja loših učinaka NJM, sve više sustava počinje zagovarati dobru upravu. To su prije svega UN, OECD,EU, MMF i Svjetska banka. načela dobre uprave su otvorenost, odgovornost, participacija i koherentnost. Sve je bitnija uloga građana, transparentnost, vladavina prava... Do dobrih rezultata dolazi se isključivo suradnjom na svim razinama...
5. poticaji za provedbu reformi u RH nakon osamostaljenja
- ovdje sam umjesto poticaja nabrojala i objasnila ciljeve :blushed:
6. ograničenja prilikom provedbe reformi
- i tu sam brljala. Napisala sam samo autoritarna politička i upravna kultura i veliki otpor političkih tijela svim oblicima reformi...
7. Nabroji stručne urede vlade
- ovo sam totalno zeznula jer sam nabrojala središnje državne urede :angry:
8. Tko imenuje tajnika vlade i kome je odgovoran
- tajnika Vlade imenuje Vlada na prijedlog predsjednika Vlade, a odgovoran je predsjedniku Vlade i Vladi.
9. Tko i kojim aktima uređuje unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave
- ovdje sam nažalost napisala samo Uredbu o unutarnjem ustrojstvu i da ju donosi Vlada.
10. Koji je sadržaj tih akata
- i tu sam naravno navela samo sadržaj (nepotpun) Uredbe o unutarnjem ustrojstvu: ustrojstvo i djelokrug, broj potrebnih službenika i namještenika...i dalje se nisam mogla sjetiti :sad:
Mislila sam da je dosta za prolaz, ali sada više nisam sigurna