AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

tamchika

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam tu nabrojala sve( uopce nisam vidjela da pise broj dva) ravnatelje zmhenike sluzbenike namjestenike itd itd
Nije pisao broj, ja sam samo službenike i namještenike, još sam se dvoumila, bilo mi je nejasno pitanje, a sad šta je tu je , valjda ću dobit bod :)

ivana29

love
Nije pisao broj, ja sam samo službenike i namještenike, još sam se dvoumila, bilo mi je nejasno pitanje, a sad šta je tu je , valjda ću dobit bod :)
Nije pisalo broj tako je..ja sam shvatila da je pitanje nabroji tko sve obavlja
poslove u drz upravi pa sam napisala i drz duznosnike i
i rukovodece drz sluzbenike uz dru sluzb i namjestenike.
Ja moram reci da sam jako razzocarana ispitom, prvi
put sam bila, premalo vremena i premalo papira.
kod upr nadzora pisalo je da detaljno opisemo tko tocno
obavlja upr nadzor i nad kime. Svako vise upr tijelo al je zbunjujuce
pitanje dal je trebalo tocno sve napisati tko tocno.
pitanja su bila tipa tocno opisite (!) a nwe nabrojite poticaje i
Ogranicenja reformi. Mene to buni, ja sam samo nabrojala.
nadam se da su drugi bolje prosli. Sutra su rezultati?

tamchika

Nije pisalo broj tako je..ja sam shvatila da je pitanje nabroji tko sve obavlja
poslove u drz upravi pa sam napisala i drz duznosnike i
i rukovodece drz sluzbenike uz dru sluzb i namjestenike.
Ja moram reci da sam jako razzocarana ispitom, prvi
put sam bila, premalo vremena i premalo papira.
kod upr nadzora pisalo je da detaljno opisemo tko tocno
obavlja upr nadzor i nad kime. Svako vise upr tijelo al je zbunjujuce
pitanje dal je trebalo tocno sve napisati tko tocno.
pitanja su bila tipa tocno opisite (!) a nwe nabrojite poticaje i
Ogranicenja reformi. Mene to buni, ja sam samo nabrojala.
nadam se da su drugi bolje prosli. Sutra su rezultati?
pa ja sam također mislila nabrojat i državne dužnosnike i rukovodeće itd. ali naravno nisam, mislim da je tebi točno. Za nadzor brate mili sam napisala da obavlja svako neposredno više tijelo i rekla tko u prvom a tko u drugom i doviđenja, mislim ne kužim pitanje kaj tu detaljno sad da pišem romane, za poticaje sam napisala jednu rečenicu o potrebi izgradnje institucija za javne službe a ograničenja ima dosta, mislim da nije trebalo baš sve nabrojat...stvarno ne znam iskreno šta bih rekla -.-

dancha

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Na što se odnosi pitanje direktivne ovlasti kod koordinacije? Nemogu nigdje naći pa ako bi mi bio tko voljan odgovoriti! Hvala puno!

jellica

direktivne ovlasti kod koordinacije: službenik je dužan obavljati svoje poslove u okviru zakona i izvršavati naloge čelnika tijela i ostalih nadređenih.službenik je ovlašten staviti pisanu primjedbu onome tko je izdao nalog ako smatra da je nalog nezakonit, protivan pravilima struke, može izazvati veću štetu- a ako taj inzistira na izvršenju naloga, stavlja pisanu primjedbu nadređenom ili nadležnom nadzornom tijelu onoga tko je izdao nalog.
U slučaju izvršenja pisanoga naloga čije izvršenje predstavlja kazneno djelo, službenik odgovara zajedno s nadređenim službenikom ili čelnikom tijela.
Službenik je dužan čuvati službenu tajnu- ta obveza traje pet godina po prestanku službe

ivana29

love
A dobro valjda cemo dobit bod :D da sutra u 20h!
U 20h a ne u 8h? Ja sam cula u 8h al sam mislila ujutro.
a onda bi usmeni bio u cetvrtak?
najgore mi sta ne znam jel sam prosla, a
vise mi se ne da ponavljati..
bilo nas je malo, mogli su to ispraviti i danas...

pa ja sam također mislila nabrojat i državne dužnosnike i rukovodeće itd. ali naravno nisam, mislim da je tebi točno. Za nadzor brate mili sam napisala da obavlja svako neposredno više tijelo i rekla tko u prvom a tko u drugom i doviđenja, mislim ne kužim pitanje kaj tu detaljno sad da pišem romane, za poticaje sam napisala jednu rečenicu o potrebi izgradnje institucija za javne službe a ograničenja ima dosta, mislim da nije trebalo baš sve nabrojat...stvarno ne znam iskreno šta bih rekla -.-
Ja sam to zaboravila nabrojiti tko u prvom stupnju tko u drugom...

Stigli rezultati!

Andreja

Tko je J.Džinić?
asistentica na katedri upravna znanost
evo nekih njenih pitanja
evo i ja sam danas odgovarala kod dzinic, i što se tiče pristupa sve OK, fina, korektna, strpljiva i pomaže. prošla sam, 3ojkica u indeksu, a meni velika ko kuća, hehe.
uglavnom, žena fitilji po zakonima, to je broj jedan kod odgovaranja, tako da toplo preporučujem da naučite sve zakone. ukoliko učite po skriptama, dobro vladajte svime, jer se može zapetljati samo tako, a kod zakona ako zapnete automatski pad. eto, to je moj dojam, ovu teoriju i možete muljat, ali bitno kak je dea rekla, što se tiče teorije pričajte sve, štogod vam padne na pamet, samo brbljajte. što se tiče zakona, vladajte.
Dojmovi s današnjeg usmenog kod prof. Džinić:
dakle, profesorica je skroz u redu, postavlja normalna pitanja, daje vremena za odgovoriti, pomaže potpitanjima. Na pismenom sam imala deset bodova i nisam briljirala na usmenom, ali mi je upisala dvojkicu
Pitala me: uži kabinet vlade, funkcija užeg kabineta vlade, upravni nadzor, klasifikaciju upravnih poslova (posebno s obzirom na sadržaj)... i to je to.
eto i od mene samo riječi hvale za prof. Đinić. Jako smirena, kultirna i strpljiv ispitivač. Pitanja:državni dužnosnici,tko su,kak se biraju i razlika njih i državnih službenika, nabrojati iste,pa reći sve o imenovanju njih, objasni pojam javnosti uprave,nabroji modalitete, objasni sustavne kontakte uprave i građana, koje su mjere modernizacije uprave u RH, nabroji i objasni funkcionalni aspekt, tko je na čelu ustanove i objasni funkcije upr.vijeća i ravnatelja. Trojka u indeksu.
i ja sam jučer odgovarala kod prof.Đinić, te se u potpunosti slažem s kolegama.jako je smirena i ugodna, pomaže i ne traži ništa posebno.moja pitanja su bila javnost uprave,sustavni kontakt uprave i građana, razlika između ustanove i javne ustanove te tradicionalne i nove vrijednosti. ispituje po dvoje, naizmjence, pokaže test na uvid te provjerava(barem nama)da li si naučio ono što nisi znao u testu. uglavnom jako ugodan ispit i ako si upoznat s gradivom nema šanse da padneš jer prof. stvarno participira u ispitu i navodi te na točan odgovor.

ivana29

love
Asistentica vidi par postova prije

Ajde sad ti meni pomozi malo, gdje se u knjizi nalazi jacanje koordinacije
vlade? Ne mogu nac sad bas, a znam cijelu knjigu poprilicno..

marija3

hvala,nažalost ja ti nemam knjigu ://

da ne mislis na jacanje koordinativnih kapaciteta vlade?to je iz starog dijela gradiva,jedan od strukturno-organizacijskog aspekta

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
vi koji ste prošli,da li ste svi učili iz knjige? ili ima netko je učio po hininoj skripti,a da je prošao?

ssanjaa

a jao meni previše je ljudi prošlo...nemam komentara na ovu katedru i njihovu procjenu tko je zaskužio a tko ne prolaz...

anita1989

ljudi, jel dovoljna ova skripta od hine za položit ovo, uz zakone..jel su u skripti obje knjige sadržane? i koliko je otprilike vremenski potrebno za naučit?

dea0703

ljudi, jel dovoljna ova skripta od hine za položit ovo, uz zakone..jel su u skripti obje knjige sadržane? i koliko je otprilike vremenski potrebno za naučit?
ta skripta i skripta od 19 str i zakoni! to ti je dovoljno! okvirno za ovaj ispit treba 2 tjedna, no to sve ovisi i o tome koliko ko uci dnevno

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks