ogranicenja i poticaji za reformu su ti na stranici 356..
Znam gdje se nalazi..vidjela sam...al.neznam srocit to...sta je bitno a sta ne?!:-\
dal mi može netko odgovorit na ova pitanja. znam da se ova odgovornost nalazi odma na početku pod načelima ali dal je to sve kaj treba napisati ili još nešto od nekud??
vladini propisi i koje su razlike-koji se objavljuju u nn,koje urede vlada osniva zakonom,pol.i mat.odgovornost uprave i kako se razvijala mat.odgovornost
Vladini propisi:
Uredba-donosi se u skladu s Ustavom i zakonom
Odluka-uređuju se pojedina pitanja iz nadležnosti Vlade ili određuju mjere, daje suglasnost ili potvrđuju akti drugih tijela i pravnih osoba s javnim ovlastima te druga pitanja
Rješenje-odlučuje se o imenovanjima i razrješenjima te dr pojedinačnim stvarima djelokruga Vlade
Zaključak-utvrđuju se stajališta Vlade u pitanjima provedbe utvrđene politike te određuju zadaće tijelima državne uprave
Poslovnik-ureduje se unutarnje ustrojstvo i način rada
Uredbe i Poslovnik objavljuju se u »Narodnim novinama«, a stupaju na snagu osmoga dana od dana objave, ako tim aktima nije određen drugi rok njihovog stupanja na snagu.
Odluke, rješenja i zaključci mogu se objaviti u »Narodnim novinama«, ako tako odluči Vlada prilikom donošenja tih akata
Vlada osniva:
Ured za zakonodavstvo
Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina
Ured za ravnopravnost spolova
Ured za udruge
Ured za razminiranje
Ured za suzbijanje zlouporabe droga
Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske
Ured za protokol.
Politička odgovoronost - očituje se u institucijama političke vezanosti upravnog aparata za predstavnička i druga politička tijela
Materijalna odgovornost uprave - s vremenom postaje sve stroža i obuhvatnija. Od osobne odgovornosti službenika preko solidarne odgovornosti uprave i službenika do primarne odgovornosti uprave s pravom regresa prema službeniku koji je štetu skrivio svojim nezakonitim postupkom