AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

mape5

Super Moderator
izvanredni studenti - jučer na predavanju je prof. Giljević rekao da dobro proučimo ZoSDU, ZoVladi i Uredbe i naravno Ustanove ... PA ZAPRAVO SVE, s obzirom da imamo malo (stvarno malo) literature, biti će više od jednog pitanja na ispitu iz zakonske regulative. Također je rekao, da je moguće da imamo pitanje tipa razlika između Porezne uprave i Državne geodetske uprave :disgusted:

Silvia

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hvala mape5 na info, baš nisam stigla u srijedu na predavanje. Koji dio ste prošli, možda reforme?

Stalno razmišljam koja je razlika i samo mi pada na pamet da je Porezna uprava u sastavu ministarstva, al to sigurno nije jedina razlika :meh:

mape5

Super Moderator
još nema skripte po novoj literaturi, a kad će ne zna se ;)

Hvala mape5 na info, baš nisam stigla u srijedu na predavanje. Koji dio ste prošli, možda reforme?

Stalno razmišljam koja je razlika i samo mi pada na pamet da je Porezna uprava u sastavu ministarstva, al to sigurno nije jedina razlika :meh:
je prošli smo malo reforme i koordinaciju, centar Vlade, to je glavno tajništvo i Ured predsjednika Vlade, tak imam malo zapisano u tekici :) Ali koordinacija je slabije napisana u novoj literaturi nego u staroj.

Da PU je ustrojstvena jedinica u sastavu ministarstva kao uprava (imamo j još zavode i ravnateljstva), Ja se iskreno nadam da takvo pitanje neće biti baš na pismenom, na usmenom bi čak to i "oprostila"

tonka20

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kolege,ko se sve upisuje u sudski registar kod javnog sektora u hrv?samo udruge,komore,zaklade i fundacije ili i ustanove?

mape5

Super Moderator
jel se ispitu pojavljuje zakon o uredbama?
heheheheheheh:) Zakon ili Uredba, ne može biti zakon o uredbama :)

kolege,ko se sve upisuje u sudski registar kod javnog sektora u hrv?samo udruge,komore,zaklade i fundacije ili i ustanove?
u sudski registar se upisuju: Ustanove i komore, a i trgovačka društva (jtd)
u registar udruga pri Ministatrstvu uprave - udruge
u zakladni registar ili registar fundacija isto pri Ministarstvu uprave se upisuju se zaklade i fundacije

mape5

Super Moderator
dobro da krivo sam nap jel budu uredbe u ispitu?
pa na predavanjima za izvanredne sad u 1. mjesecu na kojima sam bila prisutna, a kao što sam do sada već i napisala, rekao je da će se ispit bazirati na sigurno 2 pitanja iz zakonskih regulativa i da dobro proučimo Uredbe jer imamo malo knjige ;)

Do sada ja nisam imala na pismenom pitanja iz tog djela - sad sam komisija. A s obzirom da se promjenila literatura, pitaj Booga kakva će nam pitanja biti :shock:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks