Andreja
Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kad sam ja bila na ispitu samo je on ispitivao...hej... imam pitanje... tko uz pavića ispituje na usmenom??? hvala
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
kad sam ja bila na ispitu samo je on ispitivao...hej... imam pitanje... tko uz pavića ispituje na usmenom??? hvala
Molim vas, da li može netko napisati koje Urede osniva Vlada? Vidim da je bilo nekoliko promjena Zakona i na kraju ne znam što je točno! Znam da možda ima u starijim postovima, ali zbilja bih bila zahvlana ako može netko napisati tko je nedavno bio na ispitu. Hvala!
1. vlada imenuje :NEK ME KOD OVOG NETKO ISPRAVI ILI NADOPUNI / NISAM SIGURNA DA JE TO TOej imam i ja nekoliko pitanja pa bim vas molila da mi odgovorite na nijh..
1. koje dužnosnike imenuje vlada u području središnje državne uprave?
2. kako se klasificiraju upravni poslovi?
3. koja se klasifikacija kod nas primjenjuje i koji su poslovi državne uprave?
4. kojim aktima seu uređuje unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave i tko donosi te akte?
5. što ti akti točno određuju??
unaprijed vam hvala na odgovorima i bila bi stvarno zahvalna da netko odgovori na njih
postoje pitanja koja se ponavljaju, skini ih tu sa foruma, malo prolistaj a imaš i u skriptarnici skriptu od 70 pitanja koja se ponavljaju...Trebam malu pomoć.
Namjeravam izaći na ovaj ispit u 2. mjesecu, ali nisam još počela učiti. Pošto mi se ovaj predmet čini jako sličan nauci, zanima me postoje li kao i za nauku standardna pitanja koja se stalno ponavljaju?
I...je li lakše položiti ovaj predmet ili EUP?
1. POTICAJIdal mi netko može pojasniti:
1. poticaje reformi u RH
2. menađerske reforme
3. negativne učinke reformi s obzirom na ljude
4. koje funkcionalne mjere treba provesti u našoj reformi
5. glavne preporuke za reformu u RH
1. za stalna radna tijela osniva poslovnikomhej opet imam par pitanja pa bi molila da mi netko odgovori
1. kojim aktima vlada osnivaurede z asručne poslove?
2. koji su uredi osnovani zakonom o vladi i tko im rukovodi?
3. koje su jedinice u sklopu unutarnjih državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
4. tko je na čelu unutarnjih upravnih organizacije, kojoj grupi dižnosnika spada prema klasifikaciji, tko ga bira i kome je odovoran?
5. koji je ured ustrojen za stručne poslove uprave?
hvala vam unaprijed puno i molim vas odgovorite mi!!!
3. i 4. Mislim da se tu radi o upravama, zavodima i ravnateljstvima, na čelu im je ravnatelj kojeg imenuje Vlada na prijedlog resornog ministra. Uprava vrši pretežno upravne poslove iz djelokruga resornog ministarstva, zavodi obavljaju stručno analitičke poslove koji zahtijevaju posebne načine rada a ravnateljstva se ustrojavaju za određene gospodarske i s njima vezane upravne poslove. Ravnatelji su odgovorni Vladi i resornom ministru.Navedene jedinice Vlada ustrojava Uredbom o unutarnjem ustrojstvu. Klasifikacija dužnosnika - državni službenici?hej opet imam par pitanja pa bi molila da mi netko odgovori
3. koje su jedinice u sklopu unutarnjih državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
4. tko je na čelu unutarnjih upravnih organizacije, kojoj grupi dižnosnika spada prema klasifikaciji, tko ga bira i kome je odovoran?
1. uredbom i poslovnikomhej opet imam par pitanja pa bi molila da mi netko odgovori
mi koji nismo iz Zagreba i koji radimo, moramo uzeti godišnji na poslu, doći u Zagreb vidjeti na ploču dal smo prošli i kad vidimo da nismo, lijepo se okrenuti i natrag..."super" organizacija!usmeni je najvjerovatnije u petak a, rezultati pismenog su ti pola sa prije usmenog:blushed:
sretno svima koji sutra izlaze na ispit...
mi koji nismo iz Zagreba i koji radimo, moramo uzeti godišnji na poslu, doći u Zagreb vidjeti na ploču dal smo prošli i kad vidimo da nismo, lijepo se okrenuti i natrag..."super" organizacija!
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.