AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel bude onaj dio iz nauke što smo učili, prijelazni lanac i ta grupica odvratnog gradiva? :\

Please, say NO! :D
to spada pod ispitnu literaturu? lol

pa ispada da uopće nemam pojma šta je ispitna lit., a šta ne..:blushed:
bila sam na 1.predavanju i koprić nam je govorio gradivo i to nije rekao:crazy:

EDIT: DRŽAVNA UPRAVA / USTROJSTVO DRŽAVNE UPRAVE

literatura preneseno sa katedre

Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391 (a pravci su od strane 37...)

Pusić, E. (1999) Država i državna uprava. Zagreb: Pravni fakultet. Stranice: 264-274, 330-451

o Propisi:

o Ustav Republike Hrvatske, NN 41/01 (pročišćeni tekst) (čl. 4, 92, 93-116).

o Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 101/98, 15/00, 117/01, 199/03 (čl. 1-24, 26-32).

o Zakon o sustavu državne uprave, NN 190/03, 199/03 (čl. 1-62). (vidite da netreba cijeli :D)
o Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 199/03, 30/04, 136/04, 22/05, 44/06 (čl. 1, 2, 2a, 3, 17a).

o Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99 (čl. 1-7, 35-40, 64-66).

o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 43/01, 8/04.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03.

smotankusha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

a to smo radili s Pavićem :\

o Zakon o sustavu državne uprave, NN 190/03, 199/03 (čl. 1-62). (vidite da netreba cijeli :D)
ma seronje to stalno mijenjaju, al thx na obavijesti :D mwa!

o Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 199/03, 30/04, 136/04, 22/05, 44/06 (čl. 1, 2, 2a, 3, 17a).
ja ovaj 17a nigdje nisam našla

blabla

a to smo radili s Pavićem :\

ma seronje to stalno mijenjaju, al thx na obavijesti :D mwa!

ja ovaj 17a nigdje nisam našla
:wink5:

pošaljem ti ja kad dobijem laptop natrag:crazy: (oko petka znaći)
iako, mislim da taj članak ni ne vrijedi više, pričah ti o tome već:tongue2:

i ako netko zna:
1. u kojim zemljama se javlja NJM, a koje ga zemlje promoviraju??

2. uzroci tržišnih i minimizirajućih reformi?

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

EDIT: DRŽAVNA UPRAVA / USTROJSTVO DRŽAVNE UPRAVE

literatura preneseno sa katedre

Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391 (a pravci su od strane 37...)

Pusić, E. (1999) Država i državna uprava. Zagreb: Pravni fakultet. Stranice: 264-274, 330-451

o Propisi:

o Ustav Republike Hrvatske, NN 41/01 (pročišćeni tekst) (čl. 4, 92, 93-116).

o Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 101/98, 15/00, 117/01, 199/03 (čl. 1-24, 26-32).

o Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99 (čl. 1-7, 35-40, 64-66).

o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 43/01, 8/04.

o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03.
Ova literatura s katedre je stara ja mislim, isto kao iz građanskog je na katedri stara literatura, ja sam bila na uvodnom predavanju i rečeno je da ZOSDU treba CIJELI znati, kao i Zak.o Vladi, a ovo ostalo je isto-piše mi u bilj., a neka me netko ispravi ako sam u krivu..

smotankusha

pošaljem ti ja kad dobijem laptop natrag:crazy: (oko petka znaći)
iako, mislim da taj članak ni ne vrijedi više, pričah ti o tome već:tongue2:

i ako netko zna:
1. u kojim zemljama se javlja NJM, a koje ga zemlje promoviraju??

2. uzroci tržišnih i minimizirajućih reformi?
ok ok :tongue2:

omg kakva su ovo pitanja.. :confused2:

1. - NJM najšire je prihvaćen u Novom Zelandu, VK, Australiji, Kanadi i SAD-u...a di se promoviraju!? žnj žnj žnj.. neznam i čitam to na str 354-355 i nula bodova.
- mozda u kapitalističkim zemljama? :\

2. /

mateja

sad sam i ja zbunjena ja imam zakon o sustavu državen uprave nn 190/03 i vidim da ima drugacijih stvari nego ovaj kaj sad gledam na netu tj meni je samo nabrojano da su tijela drz.uprave ministrastva,drz,upravne org i uredi drzavne uprave fali mi središnji drzavni uredi vlade rh...fale mi rukovodeci duznosnici itd...

blabla

sad sam i ja zbunjena ja imam zakon o sustavu državen uprave nn 190/03 i vidim da ima drugacijih stvari nego ovaj kaj sad gledam na netu tj meni je samo nabrojano da su tijela drz.uprave ministrastva,drz,upravne org i uredi drzavne uprave fali mi središnji drzavni uredi vlade rh...fale mi rukovodeci duznosnici itd...
uf da...
još su ti zadnje promijene bile 2007.g.

evo broj: 79/07

Marinica

jel mi može netko odgovorit na pitanja?
odnos globalizacije i lokalizacije
koje funkcionare imanuje vlada
nova javna uprava

thx

hrgolina

jel mi može netko odgovorit na pitanja?
odnos globalizacije i lokalizacije
koje funkcionare imanuje vlada
nova javna uprava

thx
1.globalizacija je praćena istodobnim kretanjem u suprotnom smjeru. govori se o lokalizaciji u odnosu na državu u smislu da neki poslovi prelaze s centralnog drž.aparata na poddržavne teritorijalne jedinice. lokalizacija je i naglašavanje položaja pojedinca, njegovih prava i sloboda, njegove autonomije naspram svih organiziranih kolektiva u društvu kao širenje mogućnosti koje mu se u društvu pružaju. ova lokalizacija se zove i i9ndividualizacija. položaj pojedinca ovisi o njegovoj stručnosti.
2.ne znam točno,ali mislim da ove-tajnika vlade, zamjenici i pomoćnici tajnika vlade
3.jel misliš na novi javni menadžment ili reforme javne upr u hrv?

blabla

1.globalizacija je praćena istodobnim kretanjem u suprotnom smjeru. govori se o lokalizaciji u odnosu na državu u smislu da neki poslovi prelaze s centralnog drž.aparata na poddržavne teritorijalne jedinice. lokalizacija je i naglašavanje položaja pojedinca, njegovih prava i sloboda, njegove autonomije naspram svih organiziranih kolektiva u društvu kao širenje mogućnosti koje mu se u društvu pružaju. ova lokalizacija se zove i i9ndividualizacija. položaj pojedinca ovisi o njegovoj stručnosti.
2.ne znam točno,ali mislim da ove-tajnika vlade, zamjenici i pomoćnici tajnika vlade
3.jel misliš na novi javni menadžment ili reforme javne upr u hrv?
...misli na novu javnu upravu:laughing:
-doktrina koja je bila utjecajna u SAD-u krajem 60-ih i tjekom 70-ih godina.

naglasak joj je bio na socijalnim i političkim vrijednostima ( participacija, odazivnost, etičnost, zaštita manjina te njhova zastupljenost u upravi...).

težite javne uprave treba se s upravnih organizacija premjestiti na javne programe za čiju se realizaciju trebaju pronaći alternativna institucionalna rješenja.

glavni predstavnici: chandler, frederickson, marini, waldo.

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ako netko ima knjigu : "Država i državna uprava" jel mi može reći gdje u skripti (od 33 strane ili bilo kojoj) se nalazi taj dio literature, bilo što, stranice, naslovi.. ?
Bila bi jako zahvalna !

Leptiric_20

Ako netko ima knjigu : "Država i državna uprava" jel mi može reći gdje u skripti (od 33 strane ili bilo kojoj) se nalazi taj dio literature, bilo što, stranice, naslovi.. ?
Bila bi jako zahvalna !
nešto o globalizaciji se u tom dijelu spominje i ono na 4 i 5 str :wink5:

Marko9

kompetencije organa koji upravlja radom ustanove???
Nabroji tradicionalne vrijednosti???
koga imenuje po politickim kriterijima (vlada)???
Koje funkcionere bira vlada???
rekvizicija,supliranje???
skupštinski režim???
problemi i tendencije skup. Režima???
Koje su jedinice u sklopu unutarnijh državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
Tko je na čelu unutarnjih upravnih org., kojoj grupi dužnosnika spada prema klasifikaciji tko ga bira i kome je odgovoran?-
Teritorijalni i funkcionalni upravni sustav – problemi???
Molim pomoć!!!

Leptiric_20

skupštinski režim???
Koje su jedinice u sklopu unutarnijh državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
Tko je na čelu unutarnjih upravnih org., kojoj grupi dužnosnika spada prema klasifikaciji tko ga bira i kome je odgovoran?-
Molim pomoć!!!
funkcioneri koje bira vlada:ministri, drž tajnici, pomoćnici drž tajnika, tajnika vlade, predstojnika, ravnatelja drž upr org, ravnatelja ureda
rekvizicija supliranje-pogledaj kod prenošenja nadležnosti
jednice su odjeljak, pododjeljak, odsjeci i to-barem mislim

smotankusha

skupštinski režim???
Molim pomoć!!!
skupštinski režim, TUS I FUS to nam je u ispitnoj literaturi???

laminat

skupštinski režim, TUS I FUS to nam je u ispitnoj literaturi???
Ma to se pojavilo ko pitanje na ispitu još dok smo se mi hebali s politologijom i inim pizdarijama s prve godine,tak da to ponovite tek dok sve ostalo kaj je bitno naučite :laughing:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks