AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

morskasipa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi,ima li uopće smisla tražiti na uvid test,da li se to uopće smije,ja sam sve napisala i ne mogu vjerovati da to nije za 2?

Otam

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Ja sam zadnji put isao na uvid,naravno da se smije.
Uvid ti u vecini slucajeva bude u vrijeme usmenog ispita,znaci dodjes 5 minuta ranije i pogledas test.

Sanjek

ljudi,ima li uopće smisla tražiti na uvid test,da li se to uopće smije,ja sam sve napisala i ne mogu vjerovati da to nije za 2?
Ima smisla i idi.
I ja sam bila sigurna u prolaz i otišla sam na uvid, asistent mi je dao ispit i ispalo je da imam 7 bodova, ali sam stvarno dobro napisala (to je i on sam reko iako mi je on ispravljao i dao samo tih 7 bodova), onda me ostavio na usmenom s ovima, ali s obzirom da nisam ništa ponavljala jer nisam bila na popisu, nisam najbolje znala i rušio me.
Zato: ponavljaj i samo hrabro na uvid, možda ipak prođeš

misty

naravno da se smije na uvid, ja ću ići, možda su nešto pogriješili ili previdjeli, sve je moguće. posebno ako si uvjerena da si sve napisala i da trebaš proći, a nema te na popisu...svak ako otiđi...:wink5:

morskasipa

Kak je jučer prošao usmeni! Tko je ispitivao?
škarica je ispitivao,pol je prošlo ,pola palo,a meni nije htio pokazati test,već je bilo 2,a bio je Pusićev sprovod,pa danas moram cipelariti na konzultacije,za pop...

TIHANA K

Kak je jučer prošao usmeni! Tko je ispitivao?
neznam kak su drugi prosli na usmenom,ali ja sam dobila imala 11 bodova na pismenom i Skarica me pitao poslove drzavne uprave i rekla sam mu dva i nisam se za inat mogla sjetiti ostalo i rusio me na temelju tog pola pitanja da me drugo nist vise nije ni pitao. kolega koji je bio sa mnom u nutra je pitao drzavne sluzbenike i namjestenike i nije nist znao i njega je rusio. kaj se mene tice to je jako nepravedno da na pismenom imas tolko bodova i da te rusi na temelju pola neodgovorenog pitanja a da ti drugo nist ne postavi. ak mu se vec zurilo na taj sprovod od Pusica, mogli su staviti usmeni dan kasnije,a ne da rusi ljude jer se njemu zuri. neka rece tko god kaj hoce,al po meni je to jako nepravedno!!1:angry:

saga

Pozdrav svima!

Danas odem na konzultacije da se nekaj raspitam i poljubim vrata,grrrrr.

Ako ima netko dobar da mi kaže ispitnu literaturu za Državnu upravu.

Kak izgleda pismeni ispit (koliko pitanja, koliko potrebno za prolaz i koliko se dugo piše).

Hvala na odgovorima.

Pozzz...

Leptiric_20

Pozdrav svima!

Danas odem na konzultacije da se nekaj raspitam i poljubim vrata,grrrrr.

Ako ima netko dobar da mi kaže ispitnu literaturu za Državnu upravu.

Kak izgleda pismeni ispit (koliko pitanja, koliko potrebno za prolaz i koliko se dugo piše).

Hvala na odgovorima.

Pozzz...
princip ti je ko na nauci(eupu, uljp)
5 pitanja po A i B,
20 bodova
8 za prolaz
ne više od 4 nule,
30 min se piše
literatura već piše par puta tu na forumu par postova unazad al evo i opet:
Društveno veleučilište, Studij javne uprave, obvezni predmet II. godine

DRŽAVNA UPRAVA / USTROJSTVO DRŽAVNE UPRAVE

Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391

Pusić, E. (1999) Država i državna uprava. Zagreb: Pravni fakultet. Stranice: 264-274, 330-451

o Propisi:
o Ustav Republike Hrvatske, NN 41/01 (pročišćeni tekst) (čl. 4, 92, 93-116).
o Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 101/98, 15/00, 117/01, 199/03, 30/04, 77/09 (čl. 1-24, 26-32).
o Zakon o sustavu državne uprave, NN 190/03, 199/03, 79/07 (čl. 1-62).
o Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 199/03, 30/04, 136/04, 22/05, 44/06, 5/08, 27/08, 77/09 (čl. 1, 2, 2a, 3, 17a).
o Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 (čl. 1-7, 35-40, 64-66).
o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 43/01, 8/04.
o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03, 131/06, 91/07, 70/08.

Plavooki

s obzirom da prvi put pristupam ovom predmetu volio bih saznati neke informacije za početak...mene zanima tko od profesora prisustvuje na pismenom i usmenom djelu ? koliko vremenski traje pismeni? koliko sam dosad informiran predavanja održavaju koprić i marčetić ..ima li ih još ? usput kad su termini konzultacija i gdje ? HVALA

Plavooki

pozdrav svima .ovako ja posudio knjigu DRŽAVA I DRŽAVNA UPRAVA -Eugen Pusić, 1999 .
sad me zanima koji dijelovi knjige su potrebni za naučit ? netko je tu napisao da se traže stranice 264-274, 330-451 ,zar samo to ?? jer primjećujem da je to jedva trećina knjige ,,pa molim nekoga da mi točno precizira koji dijelovi knjige su potrebni za ispit ..ili da mi napiše vrijeme i mjesto održanja konzultacija pojedinih profesora koji ispituju taj predmet ..pa ću osobno otić do njih i pitat ...što se tiče zakona to sve imam ,samo ta knjiga ili više njih možda ima iz kojh treba znat određena poglavlja ?? molim nekoga da mi to napiše jer mislim polagat u 11 mj. a predavanja su tek sredinom prvog... HVALA

saga

pozdrav svima .ovako ja posudio knjigu DRŽAVA I DRŽAVNA UPRAVA -Eugen Pusić, 1999 .
sad me zanima koji dijelovi knjige su potrebni za naučit ? netko je tu napisao da se traže stranice 264-274, 330-451 ,zar samo to ?? jer primjećujem da je to jedva trećina knjige ,,pa molim nekoga da mi točno precizira koji dijelovi knjige su potrebni za ispit ..ili da mi napiše vrijeme i mjesto održanja konzultacija pojedinih profesora koji ispituju taj predmet ..pa ću osobno otić do njih i pitat ...što se tiče zakona to sve imam ,samo ta knjiga ili više njih možda ima iz kojh treba znat određena poglavlja ?? molim nekoga da mi to napiše jer mislim polagat u 11 mj. a predavanja su tek sredinom prvog... HVALA
Ovo što je netko napisao je prema vodicu za studente točno.
Ja se isto spremam na rok u 11. mj i držim se toga.

Plavooki

da li se usmeni dio ispita održava samo u čirilmetodskoj ,ili postoje i druge lokacije .? .usput vidim piše da je danas usmeni ,piše u 16 h .dali je to isto u ČM -etskoj ,ili negdje drugdje jer bih išao slušati ispit ,danas?? HVALA !

i oprostite molim osim naziva ulice ,i broj kata ,sobe, i ime profesora koji danas ispituje/u ?? hvaala još jednom!

Otam

Da u Cirilmetodskoj ti je,to ti je cim dodjes na gornji grad prije zgrade sabora,broj zgrade u kojoj se odrzava usmeni je 4,ta soba je na 2. katu,pise ti na vratima sobe broj 42

paula

može pitanje za one koji su uspješno položili ovaj ispit? koliko vremena vam je bilo potrebno za naučiti prije ispita i da li je državnu upravu lakše savladati od ispita iz europskog upravnog prostora i nacionalne uprave ?
hvala unaprijed !

anita1989

pozdrav, zanima me dali postoji koja dobra skripta da se nauči za ovaj ispit i u kojoj je sve obuhvaćeno ili moram baš učit po knjigama i zakonima?? i koliko je potrebno vremena za naučit???

Sanjek

pozdrav, zanima me dali postoji koja dobra skripta da se nauči za ovaj ispit i u kojoj je sve obuhvaćeno ili moram baš učit po knjigama i zakonima?? i koliko je potrebno vremena za naučit???
Skripta od 33 strane, i skripta s odgovorima i pitanjima, a ne bi bilo loše ni pročitati zakone. Dovoljno je desetak dana za pripremit ispit. Sretno

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks