AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

wild rose

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
znate li kakva je situacija s predavanjima s ovim predmetom?da li su ona obavezna i da li se može bez problema dobiti potpis na kraju ukoliko se ne pohađa predavanja?i ima li kolokvija iz ovoga predmeta?

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
znate li kakva je situacija s predavanjima s ovim predmetom?da li su ona obavezna i da li se može bez problema dobiti potpis na kraju ukoliko se ne pohađa predavanja?i ima li kolokvija iz ovoga predmeta?
Kolokvija nema, a predavanja nisu obavezna i možeš dobit potpis bez problema.
Predavanja nisu ni iz jednog predmeta obavezna na 2. godini, poželjno je da dolazite na neka (engleski, uljp, opće upravno) kako bi mogli pristupiti kolokvijima (jedino iz tih predmeta postoje kolokviji), u protivnom morate na ispit.

Plavooki

zna li netko odgovor na pitanje --'Kada uži kabinet ( tj .predsjednik i potpredsjednici koji ga sačinjavaju ) STUPAJU NA DUŽNOST ?? '(da li od onog dana kadasu dali svečanu prisegu?? )... u zakonu o vladi taj podatak ne piše ..ili mi je izmakao ..ili piše u nekom dr.izvoru ..možda u poslovniku Vlade... i još jedno ; 'ŠTO SE DOGAĐA KADA SE ČLANOVIMA VLADE IZGLASA NEPOVJERENJE...' ..koji zakon to podrobno definira ..jer zakon o vladi je kratak i ne pokriva ta pitanja ..čini mi se ..ili griješim ..MOLIM NEKOGA ZA ODGOVORE ... hvla,,,

saga

zna li netko odgovor na pitanje --'Kada uži kabinet ( tj .predsjednik i potpredsjednici koji ga sačinjavaju ) STUPAJU NA DUŽNOST ?? '(da li od onog dana kadasu dali svečanu prisegu?? )... u zakonu o vladi taj podatak ne piše ..ili mi je izmakao ..ili piše u nekom dr.izvoru ..možda u poslovniku Vlade... i još jedno ; 'ŠTO SE DOGAĐA KADA SE ČLANOVIMA VLADE IZGLASA NEPOVJERENJE...' ..koji zakon to podrobno definira ..jer zakon o vladi je kratak i ne pokriva ta pitanja ..čini mi se ..ili griješim ..MOLIM NEKOGA ZA ODGOVORE ... hvla,,,
Sve ti piše u Zakonu o Vladi RH.

Ovo prvo logički da kada cijela Vlada stupi na dužnost da onda i uži kabinet stupi na dužnost, jer oni isto moraju položiti sveč. prisegu u Hrv. Saboru.

Dakle o povjerenju se može glasati: o predsjedniku, jednom članu vlade ili svim članovima, ako se izglasa nepovjerenje predsjedniku ili svim članovima samtra se da je "Vlada pala" te podnosi ostavku, raspisuju se izbori, a ako se nepovjerenje izglasa jednom članu Vlade onda predsjednik Vlade na njegovo mjesto može predložiti novog člana o čijem se povjerenju ponovno glasa te i on ako je izglasan mora položiti prisegu.

Domagoj

Ej ljudi jel mi može netko reć dali je profesorica Marčetić rekla vrijedi li ona literartura iz novog vodiča, jer nisam bio na drugom satu danas ili se nešto promijenilo? hvala

Donki

Bok,ja imam jedno pitanjce! Pa ako netko Slucajnoo zna,neka odgovori...Da li ce prof. Pavić biti jos uvijek jedan od ispitivaca ovog predmeta? Bila sam na prvom predavanju i prof. Marcetic je rekla da ce vecinom ispitivati ona, Prof. Musa,Skarica i jos jedan prof.kojem nisam zapamtila prezime... Da li to znaci da prof. Pavic nece uopce ispitivati? Nije valjda isao u penziju?? :-(((

mica

book svima,molim vas da li netko zna da li profesor Pavić još uvijek održava konzultacije i kada.prije tri godine sam položila ovaj predmet ali sam stari program i zvao se ustrojstvo državne uprave i profesor mi je lupio krivi žig za bolonjce državna uprava i ja sam sad to tek skužila pa bih morala tražiti da mi ga poništi,ako je netko imao sličnu situaciju nek me malo uputi bojim se da ne dođe do komplikacija ako njega nema da li mi može netko drugi sa te katedre poništit žig i staviti novi,hvala

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Da li ce prof. Pavić biti jos uvijek jedan od ispitivaca ovog predmeta? Bila sam na prvom predavanju i prof. Marcetic je rekla da ce vecinom ispitivati ona, Prof. Musa,Skarica i jos jedan prof.kojem nisam zapamtila prezime...
Istina i nažalost svih onih koji još nisu stigli odgovarati kod prof. Pavića...da otišao je u penziju.

Leptiric_20

book svima,molim vas da li netko zna da li profesor Pavić još uvijek održava konzultacije i kada.prije tri godine sam položila ovaj predmet ali sam stari program i zvao se ustrojstvo državne uprave i profesor mi je lupio krivi žig za bolonjce državna uprava i ja sam sad to tek skužila pa bih morala tražiti da mi ga poništi,ako je netko imao sličnu situaciju nek me malo uputi bojim se da ne dođe do komplikacija ako njega nema da li mi može netko drugi sa te katedre poništit žig i staviti novi,hvala
može ti netko drugi s katedre dati, barem je meni tako bilo u slučaju s sociologijom imala sam žig od kregara a novi žig mi je dala kesnija grubišić!

Robi A.

ljudi,jel su predavanja obavezna
Ma kakvi. Izvanrednima nisu ni ovako ni onako, a redovni su obvezni, ali te niko neće ništa pitati. Uvik možeš uzeti potpis na konzultacijama. Ako si reodvni, bez potpisa ne moš izać na ispit.

martina_sk

Administrator
ljudi,jel su predavanja obavezna
ja sam bila na prvom predavanju u cetvrtak i rekla je profa da predavanja nisu obavezna, ali normalno da prof kaze da je bolje da dodemo jer kao govore na predavanjima sto je bitnije i sto ce onda i biti na ispitu.

Plavooki

da li od literature je potrebna samo knjiga DRŽAVA I DRŽAVNA UPRAVA (eugen pusić ,1999) ili još ima neka knjiga koja je obvezna?? za zakone znam ... HVALA

martina_sk

Administrator
koja je najbolja skripta? na forumu se spominje neka od 30-ak stranica, a nasla sam jednu kojoj je naslov "javna uprava" sa 33 str i "HRVATSKA SREDIŠNJA DRŽAVNA UPRAVA I
USPOREDNI UPRAVNI SUSTAVI" od 29 str. koja je bolja?
hvala!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks