AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Državna uprava

Donki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da li netko zna pitanje 'objasni što znači neposredna provedba zakona'? to pitanje je bilo na pismenom...treba li tu napisati ...tijela držav,uprave neposredno primjenjuju zakone i dr .propise ,rješavaju u u pravnim stvarima ,vode propisane očevidnike ,izdaju uvjerenja i dr.potvrde .. ?? ili???
da, to ti je to, to je tocan odgovor.

neozbiljna

hej.. evo dojmova od ispita kod škarice...
jako ugodan ispitivač. ne traži puno, kada vidi da znaš prekine te...kad neznaš postavi pod pitanje da te usmjeri na odgovor :)
ja sam imala samo 8 bodova na pismenom pa me pitao 5 pitanja..kad imaš 8 bodova usmeni mora biti jako dobar da prođeš, nema polovičnih odgovora.. moraš znati...
. inače pita 3 pitanja... i možeš odgovarati polovično.. i tada je dosta blag... :)
pitanja= centar vlade, upravni nadzor, odnos građana i uprave, javnost-modaliteti ostvarivanja, politička važnost javnosti.. kako zosdu određuje poslove državne uprave-objasni druge upravne i stručne poslove. personalni aspekti. ciljevi -- hmmm ono europeizacija, modernizacija.. upravni razvoj...
sretno svima na idućim rokovima :)))

monii

Ja sam odgovarala kod prof dzinic. imala sam 8 bodova na pismenom i cim sam usla unutra rekla mi je da moram odgovorit savrseno... naravno to me odmah zbunilo tako da sam kod zadnjeg pitanja s nabrajanjem zablokirala... i tako meni profa kaze dodi iduci put... ne kazem da je ona kriva sto sam pala, ali za dvojku mozda trazi previse i malo je cjepidlacila, i kad nesto nisam znala tocno oko toga se vrtila cijelu vjecnost... ali ne da bi mi pomogla s podpitanjem. a kad sam znala odgovor super, onda me prekinula. tako da nisam bas odusevljena s njom kao ispitivacicom, ne zbog mog pada, to su rekle i cure prije mene koje su imale 13 bodova na pismenom, na kraju im je nekako dala dvojke...tako da ni ne bi bilo fer da sam ja prosla u usporedbi s njihovim bodovima.
Vise srece za dva tjedna, nadam se. :/

ALICA11

A bemu jagodice, budes ti to za 2 tjedna, sam zalosno je sto si ti to kuzis od cijele jucerasnje ekipe 10 puta bolje, al te potrefila štrebersko pitanje! :(

Inace, ja sam prosla, nisam odusevljena profom Dzinic... Isto tako me pitala puno podpitanja iako sam joj npr. za upravni nadzor rekla sve zivo i nezivo... Nikak zadovoljna odgovorom, drugo pitanje mi je bilo koje akte donosi vlada i trece upravne referme i koja cu nacela kod modernizacijskih... (ta načela joj nisam znala baš). Sve u svemu 2 sam dobila :), svima sretno!!

martina_sk

Administrator
ja sam bila kod skarice i posto sam imala 8 bodova pitao me 4 pitanja a inace pita 3. pomaze potpitanjima samo ako vec nesto kazes, a ako malo kazes samo suti. ja sam isto zapela na zadnja dva pitanja kod upravnog nadzora i personalnih aspekata, prvo (podjela teriitorijalnih poslova prema sadrzaju) sam odg polovicno, a drugu (interpelacije vladi) super. kod upravnog nadzora sam prvo pocela nabrajati (jer sam se toga prvo sjetila) da mogu ona tijela koja provode nadzor preuzeti upravnu stvar i sami ju rijesiti, i onda mi je rekao, pa nece valjda prvo to napraviti, s razlogom to pise zadnje u zakonu. i onda sam se skroz uplasila i zbunila pa vise nisam znala nista reci :)
tako da, s razlogom me srusio... iako sam ocekivala da ce biti blazi. znaci, ako imate 8 bodova pita vise, i ne pusta samo zato sto ste prosli pismeni.
znam da je proslo 5 cura, a za ostale ne znam.

Maryna

jeej...položila sam kod škarice...ispitivač je predobar! ako ste opušteni atmosfera će vam biti ugodna jer on voli malo popričat sa studentima o stvarima nevezanim za ispit (prepričava i svoje doživljaje)! Voli da razumijete o čemu govorite i možete bez beda razmislit prije nego odgovorite, možete i svojim rječima. Ako ubacite koji primjer dobra ocjena je zagarantirana. za veću ocjenu traži razumjevanje (pitao je koji dio Vlade u RH bi se mogao nazvati centrom Vlade (Tajništvo i ured predsjednika vlade) te koje su tehničke a koje političke funkcije tog našeg centra). Pitao je još klasifikaciju, personalne aspekte, upravni nadzor odnosno tko i što se nadzire, dužnosnike i rukovodeće službenike!

martina_sk

Administrator
jeej...položila sam kod škarice...ispitivač je predobar! ako ste opušteni atmosfera će vam biti ugodna jer on voli malo popričat sa studentima o stvarima nevezanim za ispit (prepričava i svoje doživljaje)! Voli da razumijete o čemu govorite i možete bez beda razmislit prije nego odgovorite, možete i svojim rječima. Ako ubacite koji primjer dobra ocjena je zagarantirana. za veću ocjenu traži razumjevanje (pitao je koji dio Vlade u RH bi se mogao nazvati centrom Vlade (Tajništvo i ured predsjednika vlade) te koje su tehničke a koje političke funkcije tog našeg centra). Pitao je još klasifikaciju, personalne aspekte, upravni nadzor odnosno tko i što se nadzire, dužnosnike i rukovodeće službenike!
eto vidis da si prosla ;)
a ostali?

Maryna

cura koja je bila sa mnom je isto 0rosla a poslije nas su ostala ona tri deckai za njih ne znam jesu prosli

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
malo sam zbunjena u vezi ovih skripti, svi hvalite neku skriptu od 30tak str. A ja imam DVIJE skripte prva ima 33str. i početna stranica joj je JAVNA UPRAVA-ODNOS GRAĐANA I UPRAVE, a druga skripta ima 30str. i početna stranica je HRVATSKA SREDIŠNJA DRŽAVNA UPRAVA I USPOREDNI UPRAVNI SUSTAVI
Pa koja je ta skripta ljudi koju svi hvalite? Tnx puno.

Sanjek

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
malo sam zbunjena u vezi ovih skripti, svi hvalite neku skriptu od 30tak str. A ja imam DVIJE skripte prva ima 33str. i početna stranica joj je JAVNA UPRAVA-ODNOS GRAĐANA I UPRAVE, a druga skripta ima 30str. i početna stranica je HRVATSKA SREDIŠNJA DRŽAVNA UPRAVA I USPOREDNI UPRAVNI SUSTAVI
Pa koja je ta skripta ljudi koju svi hvalite? Tnx puno.
33 stranice :)

Paris

Potaknuta jučerašnjim neugodnim ispitivanjem od strane prof. Džinić...
Podjelila bih mišljenje o dotičnoj profesorici...Iako inače izbjegavam komentiranje profesora (i oni su ljudi, teško je bit objektivan blabla...) Moje mišljenje je da profesorica nipošto nije dobar ispitivač, nezna postavljat pitanja, ako neznaš kao ide ti olakšat (a pošto nije dobar ispitivač ne olakša, nego oteža) i tako. Da ne govorim o tome da očito u težnji da se dokaže, dijeli dovoljne ocjene bez obzira na odlične pismene i usmene...nekorektno ali...Ah...kao što je kolega u nekom prethodnom postu napisao mlada je, valjda će naučit...Meni nikako nije legla:angry:

monii

Potaknuta jučerašnjim neugodnim ispitivanjem od strane prof. Džinić...
Podjelila bih mišljenje o dotičnoj profesorici...Iako inače izbjegavam komentiranje profesora (i oni su ljudi, teško je bit objektivan blabla...) Moje mišljenje je da profesorica nipošto nije dobar ispitivač, nezna postavljat pitanja, ako neznaš kao ide ti olakšat (a pošto nije dobar ispitivač ne olakša, nego oteža) i tako. Da ne govorim o tome da očito u težnji da se dokaže, dijeli dovoljne ocjene bez obzira na odlične pismene i usmene...nekorektno ali...Ah...kao što je kolega u nekom prethodnom postu napisao mlada je, valjda će naučit...Meni nikako nije legla:angry:

Slazem se u potpunosti. Jedino mi je cudno kako tako glupo ispituje, ko da sama nikad nije bila na usmenom. Meni nije znala konkretno postavit pitanje nego je listala po knjizi zbunjeno i procitala kao pitanje... Slazem se da totalno odmaze kad ne znas nesto, a jos gore je sto te prekine cim nesto super znas - to se meni dogodilo ! !
jos se oporavljam od tog usmenog...

Tincincila

evo dojmova sa usmenog kod Skarice...profesor je stvarno u redu. ono sto vam savjetujem jest da kod njega budete stvarno opusteni. Bio je stvarno korektan.. i nasmijan:) mislim da je to neka njegova posebna taktika kako daje do znanja studentima da se mogu slobodno smiriti te kako im on zapravo pokusava olaksati ispitivanje. pitao me povijesni razvoj cijeli, personalne aspekte, NJM, provedbene propise-da sve lijepo objasnim tko ,kada, zasto ,zbog cega, uzi kabinet i dal ponekad moze obavljat i neke dr poslove - odg- naravno da moze i to onda kada se vlada ne moze sastati zbog ugrozenosti jedinstvenosti neovisnosti bla bla bla...kolegicu je pitao upravni nadzor sve, ciljevi reformi, opća načela, javnu ustanovu. toga se sjecam. sve u svemu bilo je ugodno, ali morate jako povezivati gradivo, bolje da mu kazete neki primjer i pricate o tome cijelo vrijeme nego da bubate na pamet. On zeli vidjeti dal mi to kuzimo. i tak. pecat je u indexu sto je najbitnije:) prebacujem se na dr predmet, svima puno sreće za daljnje... :)

Maryna

malo sam zbunjena u vezi ovih skripti, svi hvalite neku skriptu od 30tak str. A ja imam dvije skripte prva ima 33str. I početna stranica joj je javna uprava-odnos graĐana i uprave, a druga skripta ima 30str. I početna stranica je hrvatska srediŠnja drŽavna uprava i usporedni upravni sustavi
pa koja je ta skripta ljudi koju svi hvalite? Tnx puno.
javna uprava - odnos graĐana i uprave

Plavooki

opoziv vlade ?? jel to se misli na raspuštanje vlade ,kada joj večina u saboru iskaže nepovjerenje ..i 'ona0 obavlja tehničke poslove do imenovanja nove vlade ...

martina_sk

Administrator
opoziv vlade ?? jel to se misli na raspuštanje vlade ,kada joj večina u saboru iskaže nepovjerenje ..i 'ona0 obavlja tehničke poslove do imenovanja nove vlade ...
da, misli se na izglasavnje nepovjerenja. tko im pravo traziti to, kako se glava, i koje su posljedice.

marko90

cura koja je bila sa mnom je isto 0rosla a poslije nas su ostala ona tri deckai za njih ne znam jesu prosli
prošli smo i nas trojica :) Škarica je super,korektan,zeza se i opušteno je
pitanja: strukturno-organizacijsku aspekt-nabrojati,centar vlade(funkcije),razlika između rukovodećih državnih službenika i sluzbenika RH(politicki imenovani),javnost uprave,modaliteti ostvarivanja javnosti...

dorach

hej kolege!!

imam jedno pitanje koje me dosta zbunjuje, pa bih bila jako zahvalna ako mi netko to može odgovoriti!! koje funkcionere bira vlada??

i još jedna stvar...za prošli rok učila sam iz skripte, a sad malo prolazim po zakonima i u skripti su pod tijelima državne uprave navedeni i središnji državni uredi, a u zakonu o sustavu državne uprave piše da su tijela državne uprave ministarstva, državne UO i uredi državne uprave. jel' mi može netko malo to objasniti!!

hvala! :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks