i mene to zanima. a koliko sam gledala po pitanjima, toga nema...jel bude onaj dio iz nauke što smo učili, prijelazni lanac i ta grupica odvratnog gradiva? :\
Please, say NO!![]()
bar se nadam...
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
i mene to zanima. a koliko sam gledala po pitanjima, toga nema...jel bude onaj dio iz nauke što smo učili, prijelazni lanac i ta grupica odvratnog gradiva? :\
Please, say NO!![]()
to spada pod ispitnu literaturu? loljel bude onaj dio iz nauke što smo učili, prijelazni lanac i ta grupica odvratnog gradiva? :\
Please, say NO!![]()
a to smo radili s Pavićem :\to spada pod ispitnu literaturu? lol
pa ispada da uopće nemam pojma šta je ispitna lit., a šta ne..:blushed:
bila sam na 1.predavanju i koprić nam je govorio gradivo i to nije rekao:crazy:
ma seronje to stalno mijenjaju, al thx na obavijestio Zakon o sustavu državne uprave, NN 190/03, 199/03 (čl. 1-62). (vidite da netreba cijeli)
ja ovaj 17a nigdje nisam našlao Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 199/03, 30/04, 136/04, 22/05, 44/06 (čl. 1, 2, 2a, 3, 17a).
:wink5:a to smo radili s Pavićem :\
ma seronje to stalno mijenjaju, al thx na obavijestimwa!
ja ovaj 17a nigdje nisam našla
Ova literatura s katedre je stara ja mislim, isto kao iz građanskog je na katedri stara literatura, ja sam bila na uvodnom predavanju i rečeno je da ZOSDU treba CIJELI znati, kao i Zak.o Vladi, a ovo ostalo je isto-piše mi u bilj., a neka me netko ispravi ako sam u krivu..to spada pod ispitnu literaturu? lol
pa ispada da uopće nemam pojma šta je ispitna lit., a šta ne..:blushed:
bila sam na 1.predavanju i koprić nam je govorio gradivo i to nije rekao:crazy:
EDIT: DRŽAVNA UPRAVA / USTROJSTVO DRŽAVNE UPRAVE
literatura preneseno sa katedre
Grupa autora (2006) Javna uprava: nastavni materijali. Zagreb: Društveno veleučilište i Pravni fakultet Stranice: 25-33, 161-168, 347-391 (a pravci su od strane 37...)
Pusić, E. (1999) Država i državna uprava. Zagreb: Pravni fakultet. Stranice: 264-274, 330-451
o Propisi:
o Ustav Republike Hrvatske, NN 41/01 (pročišćeni tekst) (čl. 4, 92, 93-116).
o Zakon o Vladi Republike Hrvatske, NN 101/98, 15/00, 117/01, 199/03 (čl. 1-24, 26-32).
o Zakon o sustavu državne uprave, NN 190/03, 199/03 (čl. 1-62). (vidite da netreba cijeli)
o Zakon o ustrojstvu i djelokrugu središnjih tijela državne uprave, NN 199/03, 30/04, 136/04, 22/05, 44/06 (čl. 1, 2, 2a, 3, 17a).
o Zakon o ustanovama, NN 76/93, 29/97, 47/99 (čl. 1-7, 35-40, 64-66).
o Uredba o načelima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave, Narodne novine, 43/01, 8/04.
o Uredba o unutarnjem ustrojstvu ureda državne uprave u županijama, Narodne novine, 21/02, 78/03.
ok ok :tongue2::wink5:
pošaljem ti ja kad dobijem laptop natrag:crazy: (oko petka znaći)
iako, mislim da taj članak ni ne vrijedi više, pričah ti o tome već:tongue2:
i ako netko zna:
1. u kojim zemljama se javlja NJM, a koje ga zemlje promoviraju??
2. uzroci tržišnih i minimizirajućih reformi?
uf da...sad sam i ja zbunjena ja imam zakon o sustavu državen uprave nn 190/03 i vidim da ima drugacijih stvari nego ovaj kaj sad gledam na netu tj meni je samo nabrojano da su tijela drz.uprave ministrastva,drz,upravne org i uredi drzavne uprave fali mi središnji drzavni uredi vlade rh...fale mi rukovodeci duznosnici itd...
volonteri mozda? :unsure:primjer sudjelovanja gradana u j.sluzbama!
zna netko?![]()
1.globalizacija je praćena istodobnim kretanjem u suprotnom smjeru. govori se o lokalizaciji u odnosu na državu u smislu da neki poslovi prelaze s centralnog drž.aparata na poddržavne teritorijalne jedinice. lokalizacija je i naglašavanje položaja pojedinca, njegovih prava i sloboda, njegove autonomije naspram svih organiziranih kolektiva u društvu kao širenje mogućnosti koje mu se u društvu pružaju. ova lokalizacija se zove i i9ndividualizacija. položaj pojedinca ovisi o njegovoj stručnosti.jel mi može netko odgovorit na pitanja?
odnos globalizacije i lokalizacije
koje funkcionare imanuje vlada
nova javna uprava
thx
...misli na novu javnu upravu:laughing:1.globalizacija je praćena istodobnim kretanjem u suprotnom smjeru. govori se o lokalizaciji u odnosu na državu u smislu da neki poslovi prelaze s centralnog drž.aparata na poddržavne teritorijalne jedinice. lokalizacija je i naglašavanje položaja pojedinca, njegovih prava i sloboda, njegove autonomije naspram svih organiziranih kolektiva u društvu kao širenje mogućnosti koje mu se u društvu pružaju. ova lokalizacija se zove i i9ndividualizacija. položaj pojedinca ovisi o njegovoj stručnosti.
2.ne znam točno,ali mislim da ove-tajnika vlade, zamjenici i pomoćnici tajnika vlade
3.jel misliš na novi javni menadžment ili reforme javne upr u hrv?
nešto o globalizaciji se u tom dijelu spominje i ono na 4 i 5 str :wink5:Ako netko ima knjigu : "Država i državna uprava" jel mi može reći gdje u skripti (od 33 strane ili bilo kojoj) se nalazi taj dio literature, bilo što, stranice, naslovi.. ?
Bila bi jako zahvalna !
funkcioneri koje bira vlada:ministri, drž tajnici, pomoćnici drž tajnika, tajnika vlade, predstojnika, ravnatelja drž upr org, ravnatelja uredakompetencije organa koji upravlja radom ustanove???
Nabroji tradicionalne vrijednosti???
koga imenuje po politickim kriterijima (vlada)???
Koje funkcionere bira vlada???
rekvizicija,supliranje???
skupštinski režim???
problemi i tendencije skup. Režima???
Koje su jedinice u sklopu unutarnijh državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
Tko je na čelu unutarnjih upravnih org., kojoj grupi dužnosnika spada prema klasifikaciji tko ga bira i kome je odgovoran?-
Teritorijalni i funkcionalni upravni sustav – problemi???
Molim pomoć!!!
skupštinski režim, TUS I FUS to nam je u ispitnoj literaturi???kompetencije organa koji upravlja radom ustanove???
Nabroji tradicionalne vrijednosti???
koga imenuje po politickim kriterijima (vlada)???
Koje funkcionere bira vlada???
rekvizicija,supliranje???
skupštinski režim???
problemi i tendencije skup. Režima???
Koje su jedinice u sklopu unutarnijh državnih organizacija i za koje djelatnosti se ustrojavaju?
Tko je na čelu unutarnjih upravnih org., kojoj grupi dužnosnika spada prema klasifikaciji tko ga bira i kome je odgovoran?-
Teritorijalni i funkcionalni upravni sustav – problemi???
Molim pomoć!!!
Ma to se pojavilo ko pitanje na ispitu još dok smo se mi hebali s politologijom i inim pizdarijama s prve godine,tak da to ponovite tek dok sve ostalo kaj je bitno naučite :laughing:skupštinski režim, TUS I FUS to nam je u ispitnoj literaturi???
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.