AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Europsko upravno pravo

Latica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
I mene zanima da li mogu na kolokvij 24.11. s dva preostala ispita s druge godine? Izvanredan sam student i nisam bila ni na jednom predavanju. Vidjela sam obavijest o kolokviju i da mogu pristupiti svi pa me zanima da li je to to ili ipak postoji određeni uvjet o prisustvovanju na predavanjima.
Hvala

kikica

Prosle godine nije bio uvjet odlazak na predavanja. Pa vjerujem da nije ni ove godine. Ja sam isla na kolokvij sa 2 preostala ispita sa 2 god. i nitko me nista u vezi toga nije pitao. Upisala sam nakon sto sam rjesila te ispite.

Latica

Samo još jedno pitanjce... Nikada nisam bila niti na jednom kolokviju pa me zanima da li se dolazak mora negdje prijaviti ili ne?
Hvala

hrgolina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
i mene to zanima

i ne znam zakej mi neće poslati poruku kod javnih službi pa ću tu pitati-jel ima tko mail od prof.Đulabića??? plizzzzzzzzzzz

hrgolina

bila sam danas na ispitu, moja pitanja-odnos Konvencije i Povelje, osnove sudskog nadzora i pobijanje akata. pohvale prof:Ofak-daje ljudima šansu i stalo joj je do prolaza!

hrgolina

imaš prezentacije od prof.Ofak, ja sam po tome učila. imaš ih tam pod Obavijesti-piše kad je kolokvij i to je tam stavljeno.

gogi87

bok svima! ovako upisao sam 3 god parcijalno i ostala su mi jos 4 predmeta iz 2 god pa sam htio pitati dali netko zna dali mogu izaci na taj kolokvij?hoce li mi se ocjena upisati u indeks ako plozim taj pedmet?thanks

martina_sk

Administrator
bok svima! ovako upisao sam 3 god parcijalno i ostala su mi jos 4 predmeta iz 2 god pa sam htio pitati dali netko zna dali mogu izaci na taj kolokvij?hoce li mi se ocjena upisati u indeks ako plozim taj pedmet?thanks
neće ti upsati u indeks jer možeš polagati predmete s treće godine tek kad ti ostane samo jedan s prve. jedino što će ti možda prof čuvati ocjenu iz kolokvija ili ispita što je individualno i ovisi od prof do prof a ja to ne znam.

monii

Koliko sam cula, iz ovog predmeta cuvaju ocjenu i moze se izaci na kolokvij iako imamo vise od jednog nepolozenog ispita s druge godine. Inace je to praksa na ovoj katedri, a kazu mi kolege da svi mogu izaci na kolokvij i ocjena se cuva, a u indeks se upisuje kad se formalno smije znaci kad ostane samo jedan ispit s druge.

maya_21

Čula sam danas,al ne znam gdje,ako netko zna točno neka napiše:)
Pitanja s prvog kolkvija 24.11.2011.
1.Objasnite problem definiranje Europske uprave s oragnizacijskog(formalnog)gledisšta
2.Kakva treba biti pravna norma da bi imala izravan učinak
3.Objasnite nastanak Povelje temeljnih prava
4.Objasnite nezavisne odvjetnike

monii

Obavijest o drugom kolokviju prije 37 minuta

Drugi kolokvij iz Europskog upravnog prava održat će se 19.1.2012. u 12:30 (dvorana VIII, Gundulićeva 10).

Kolokvij će biti pismeni, a obuhvaćat će sljedeće gradivo:
Sudski nadzor zakonitosti akata EU – izravne tužbe
Sudski nadzor nad nedonošenjem akta
Neizravno pobijanje nezakonitih akata
Osnove sudskog nadzora i sankcije za nezakonitost
Obveze Unije i ugovorna odgovornost Unije
Odgovornost Unije za štetu
Odgovornost država članica za povredu prava EU
Građanstvo EU

Pitanja koja se mogu pojaviti u kolokviju nalaze se u dokumentu pod nazivom Repetitorij: http://www.pravo.unizg.hr/_download/repository/Repetitorij_-_Europsko_upravno_pravo.doc

Kolokviju mogu pristupiti svi zainteresirani studenti (redovni i izvanredni, uključujući i ponavljače).

Studenti koji uspješno polože kolokvij, oslobađaju se tog dijela gradiva na ispitu.

pigetic

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hej ljudi zanima me hoce bit jos jedna prezentacija ako ce bit predavanje iduci tj(ne idem pa ne znam) ili su to vec sve zakacene na katedri za 2.kolokvij?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks