AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

Financiranje javne uprave

Majaa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
el za treci kolokvij potrebno uciti neke zakone ili izmjene, ili je ono u rabbit skripti sve ostalo isto?

anam

Mene je rusila na 3.kolokviju jer sam samo ucila drzavni proracun..a vidjela sam da su dr koji su samo proracun ucili prosli.. sad mi nista nije jasno..sta jos treba javne izdatke? i di to mogu nac..nadam se da nema puno i da ce netko odg :)

anam

Samo treci dio..kolokviji vrijede do kraja ove akademske godine

Ja sam ucila iz one skripte od 127 str..tamo nema tog..makar su svi govorili da je odlicna za prolaz

Majaa

Samo treci dio..kolokviji vrijede do kraja ove akademske godine

Ja sam ucila iz one skripte od 127 str..tamo nema tog..makar su svi govorili da je odlicna za prolaz
Ahaa, a sta te pitala da nije bilo u skripti?

anam

Tema kolegija: Financiranje javne uprave

Skriptarnica kolegija
Javni izdatci tog ima malo vise..to je jedan dio gradiva.. kolko sam skuzila ima ga u onoj skripti rabbit roe il kak vec..a u ovoj od 127 nema.. :/ ti isto samo treci dio odgovaras? jel zna ko sta arbutina pita na trecem kolokviju ?

Majaa

Javni izdatci tog ima malo vise..to je jedan dio gradiva.. kolko sam skuzila ima ga u onoj skripti rabbit roe il kak vec..a u ovoj od 127 nema.. :/ ti isto samo treci dio odgovaras? jel zna ko sta arbutina pita na trecem kolokviju ?
Ahaa..da, i to spada pod gradivo :/ da, ja odgovaram treci kod cindori..neznam kakva je ona :/

anam

Ja sam kod nje odgovarala. Drz.proracun sam znala od rijeci do rijeci i jos mi je rekla kako ga super znam al da me ne moze pustit jer ne znam javne izdatke..dosta je ispitivala..bila sam unutra sig vise od pola sata.Al sve ovisi, negdje na fbu sam procitala da je jednu pitala dva pitanja iz drz.proracuna i da ju je pustila sto po meni nije nimalo fer al ok. Moj savjet ti je da bar nesto znas o j.izdatcima.. nikad se ne zna sta te moze pitat

Majaa

Ja sam kod nje odgovarala. Drz.proracun sam znala od rijeci do rijeci i jos mi je rekla kako ga super znam al da me ne moze pustit jer ne znam javne izdatke..dosta je ispitivala..bila sam unutra sig vise od pola sata.Al sve ovisi, negdje na fbu sam procitala da je jednu pitala dva pitanja iz drz.proracuna i da ju je pustila sto po meni nije nimalo fer al ok. Moj savjet ti je da bar nesto znas o j.izdatcima.. nikad se ne zna sta te moze pitat
A joj, a jel pita ove detalje tipa kolko posto udjela u porezu na dohodak ima zupanija, ili kod izrade proracuna da moram znat sve one rokove do kad trebaju donijet prijedlog i bla bla ...

I sta te tocno pitala kod izdataka i proracuna?

anam

Nije me te detalje pitala.. kaze ti npr drzavna riznica i pricas o tome sto znas.. a pitanja ti se ne sjecam previse pogotovo izdatci sto me pitala ..bilo je to u 6mj.. kolko se sjecam pitala me drz.riznicu, nacelo prethodnog odobrenja, zakljucni racun proracuna i dalje se ne sjecam

kampanjka

jel ima netko da je išao na komisiju iz ovog predmeta i odgovarao cj gradivo?? :/ koji su ispitivači i kakvi su kriteriji? hvala

Marianne

Ispitni rokovi za 2015/2016, preuzeto sa stranica katedre.

Svi ispiti su ponedjeljkom.

•09. 11. 2015.
•01. 02. 2016.
•15. 02. 2016.
•11. 04. 2016.
•06. 06. 2016.
•20. 06. 2016.
•04. 07. 2016.
•05. 09. 2016.
•19. 09. 2016.

teya18

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bok svima. Budući da sam bila kod prof Bogovac, a o njoj baš nema puno informacija tu, pišem Vam svoje dojmove.
Ovo su pitanja koja sam našla od ljudi koji su prije pisali. U odnosu na druge profesore o njoj nema baš puno informacija na forumu. Bar ih ja nisam pronašla

Pitanja od prije:
1) progresivne i regresivne stope, nešto o poreznoj prijavi, proračunsko pravo, porez na promet nekretnina: postotak, kada dolazi do oporezivanja, zadnjeg se ne sjećam
2) aktivno i pasivno izbjegavanje poreza,prevaljivanje unatrag unaprijed i bočno,prirez,oporeziva činjenica.osnovica za pdv, prigovor u poreznom postupku,višestruko oporezivanje,transferne cijene
3) derivativnost poreza, prevaljivanje unaprijed i unazad, bočno, prirez u rh, osnovica pdv-a, porezni postupak - prigovor, oporeziva činjenica. Usmeno još dodatno: transferne cijene, subvencije
što je, pripadnost, stope i porezna osnovica, PDV- isporuka usluga, prigovor, obilježja proračuna, uz ta pitanja još i trošarine, rezident, pdv-u, kada je fizička osoba obveznik poreza na dobit, porezne stope, amortizacija, porez na promet nekretnina...

4)progresivna i regresivna stopa, I. stupanjsko tijelo - odbacivanje žalbe, II stupanjsko tijelo - odbijanje žalbe, zastare, subvencija, proračunska načela, dohodak od kapitala, proračunska načela, zapisnik o poreznom nadzoru, subjektivni i objektivni porez, proračunsko načelo specijalizacije, prigovori - sve o njima što se zna...

5)načela ovrhe, obilježja proračuna, prigovor, poništenje u II. postupku, derivativnost kao obilježje poreza, osobni i materijalni javni prihodi, prirez, prevaljivanje unaprijed, unatrag i bočno

OVO SU BILA MOJA PITANJA (rok 11.11.2015.)-možda nisu sva
-načela ovrhe
-ciklički proračun
-osobni i materijalni rashodi
-kada će I. stupanjsko tijelo odbaciti žalbu, a kada II. stupanjsko (odogovr je isti za jedno i drugo)
-što je subsumpcija
-subvencije
-vjerodostojna isprava
-koje su 4 faze primjene poreznih propisa

ODGOVARALA SAM 2. i 3. DIO, A PRVI SAM PROŠLA PREKO KOLOKVIJA. NAJBOLJE JE AKO MOŽETE DA SI POLOŽITE PREKO KOLOKVIJA JER ĆETE TAKO NAJLAKŠE PROĆI. GRADIVO BEZ KOJEG NEMA PROLAZA I SVAKAKO MORATE ZNATI -PDV, POREZNI POSTUPAK I DRŽAVNI PRORAČUN. Kolokvij mi je bio 3, a odgovaranje 4 do 5 i sve skupa 4. Riješila sam ovo iz 2. pokušaja jer prvi put nisam naučila porezni postupak (sama sam si bila kriva, ali bilo mi je premalo vremena). Sve skupa učenje bi bilo oko mjesec dana do mjesec i pol. Učila sam iz skripte od Rabbit Roe iz koje sam izbacila sve o PDV-u jer je staro i o PDV-u sam učila iz knjige koja je izašla u 4.mj. 2015. ( s tim da je u toj knjizi već krivi iznos praga stejcanja, više nije 77.000,00 već više, a ne znam točno koliko jer je izmjenjeno zakonom).
Prvi put sam bila kod prof. Rogić Lugarić koja se bila stvarno ok i pitala je osnove, PDV sam briljirala,a onda porezni postupak katastrofa, izvlačila je iz mene, ali jednostavno nisam to prošla, kao što sam već navela rekla je da bez PDV-a, poreznog postupka i proračuna nema proalzaa.
Drgui put sam bila kod prof. Bogovac. Bila je također super, daje mogućnost da si napišemo pitanaj i odgovore na papir, pa dok drugi priča ti si pišeš odgovore, uz pitanja na papiru postavi još dodatna i usputna pitanaj usmeno, a pitanja ima koncipiranja na papiru i ide po gradivu kolokvija tako da te može pitati bilo što, ali ponavljaju se večinom napisana pitanja.
Sretno svima. Nadam se da sam Vam pomogla.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks